بحث‌های بی نتیجه و آینده نامعلوم اروپا

کشورهای منطقه یورو مقارن با انتخابات های سرنوشت ساز، خبر از آینده نامعلومی برای اتحادیه اروپا می دهند که حاصل بحث های بی نتیجه سران این منطقه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، بن بست های سیاسی حتی بعد از انتخابات اخیر در اروپا منجر به نامعلومی وضعیت بحران های حاکم بر این قاره است چون انتخابات یونان که به قدری با اختلاف نظر روبرو است که باید دوباره از سر گرفته شود و بار دیگر برگزار شود.

احزاب سیاسی یونان در آخرین گفتگو بی نتیجه میزهای مذاکره را رها کردند و هر یک خواستار عدم ترک منطقه یورو شده اند این در حالی است که دولت این کشور خواهان حاکمیت کسی شده است که وابسته به سیاست خاصی نباشد و همین امر نشان می دهد یونان را باید فردی بدون سیاست وابسته اداره کند.

نشست دوباره سران منطقه یورو در شب گذشته که از ماهها پیش طراحی شده است و تلاش دارد یونان و دیگر کشورها چون اسپانیا را از بحران خارج کند نشان می دهد که دیگر اروپایی ها صبر خود را از دست داده اند. از سویی برخی از سران چون وزیر امور مالی آلمان جدایی کشورها از منطقه یورو را برابر با امری حرام می دانند که هرگز نباید رخ دهد. دیر اشپیگل روزنامه آلمانی در توصیف این وضعیت به اعتراض می نویسد: چرا یونان باید منطقه یورو را ترک کند و از سویی کریستین نویر، رییس بانک فرانسه ادعا می کند: سناریوی جدید یونان به هیچ حزب و گروهی اسیب نمی رساند.کمیسیون اروپایی نگران از آرام کردن دیدگاههای مختلف ابراز امیدواری کرد که یونان در منطقه یورو می ماند و تعهداتش را به این اتحادیه تمام عیار ارائه می دهد.

به گزارش فرانس اووست، بازارها در تنش و عدم تعادل به سر می برند: بازارهای اروپا بقا در ناامنی را دیگر پذیرا نیستند روز گذشته 25 اردیبهشت بازار های اروپا با زلزله ای جدی روبرو بود.

بورس آتن با سقوط 4،56 درصد و پاریس با سقوط 2،29 درصد و سقوط یورو با 1،2825 درصد نسبت به دلار از چهار ماه گذشته بزرگترین شکست اقتصادی منطقه یورو به شمار می رود.
به دلیل فقدان راه حل سیاسی در یونان، تعلق کمک های مالی وعده داده شده به آتن و ترس سرمایه گذاران از ورود به بازار این شرایط همچنان ادامه دار خواهد بود.

روز گذشته کشور یونان به پرداخت بدهی ای سنگین ملزم شد و بانک ها نیز در تبعیت از این فرم اقتصادی مجبور به اتخاذ تدارکات بیشتر شده اند. با این حال اقتصاد اروپا و یونان همچنان شکننده است و از افضای این رکود در سال 2008 دست به دست در بخش های مختلف بیش از پیش قربانی می شود.
بنابر تحلیل امریکن دریمز، رکود اقتصادی به آرامی به همه کشورهای اروپایی رسیده است، برخی از قوی‌ترین اقتصادهای اروپا، هم اکنون با کاهش روند رشد اقتصادی مواجه هستند و دیگر کشور‌ها نیز در عمق این بحران اقتصادی قرار گرفته‌اند.
همه چیز در اروپا در حال بد‌تر شدن است، هیچ نشانه‌ای از بهبود در اقتصادی کشورهای اروپایی دیده نمی‌شود. اقدامات صورت گرفته از سوی دولت‌ها، تاثیری در مهار بحران نداشته است.
آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بیش از 90 درصد مردم یونان به شدت از اقدامات دولت و سیاست ریاضتی برای دریافت کمک‌های اتحادیه اروپا ناراضی هستند؛ شرایط در پرتغال نیز روز به روز در حال بد‌تر شدن است و می‌توان گفت پرتغال در‌‌ همان مسیری قرار گرفته است که یونان پیش از این آن را تجربه کرده است.
باید گفت جهان با بحران بدهی روبرو است و اروپا در مرکز این بحران قرار گرفته است؛ میزان بدهی کشورهای صنعتی دنیا به 55 تریلیون دلار رسیده است. اقتصاددانان آن را به بمبی تشبیه کرده‌اند که هر لحظه امکان انفجار آن وجود دارد.
در تاکید این موضوع باید گفت: طی چند ماه گذشته اعتمادها به سیستم مالی اروپا به طور فزاینده‌ای رو به کاهش بوده است. در این مقطع زمانی دیگر هیچ کس نمی خواهد به بانکهای مشهور اروپا وام بدهد.

طوفان سهمگینی که در سال 2008 ابتدا اقتصاد آمریکا را فرا گرفت اکنون در حال درنوردیدن کل اروپاست به طوریکه با توجه به نشانه‌های مختلف می‌توان پیش‌بینی کرد که 2012 سال سرنوشت‌سازی برای اقتصاد اروپا و جهان خواهد بود.

به آسانی می توان نشانه‌های مشکلات جدی اقتصاد اروپا را نظاره‌گر بود. در سراسر اروپا دولتها در حال اجرای تدابیر ریاضتی با هدف جبران کسری و بدهی هستند به طوریکه این سیاست خشم مردم اروپا را برانگیخته است. تنها راهی که از فروپاشی کامل اقتصاد منطقه یورو جلوگیری می کند، اقدام جدی دولتهای اروپایی است اما این رهبران اروپایی از عزم لازم برخوردار نیستند.

پایان پیام/


 

کد خبر 132985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha