رویت هلال ماه رجب غروب اول خرداد در هیچ نقطه از کشور ممکن نیست

عضو ستاد استهلال دفتر رهبری از عدم رویت هلال ماه رجب در 29 جمادی الثانی همزمان با یکم خرداد خبر داد و گفت:اما برای آنکه این مهم بر همگان ثابت شود گروه هایی در نواحی مرکزی و جنوبی ایران برای رصد استقرار می شوند.

 

سید محسن قاضی میرسعید، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری درباره مختصات نجومی هلال ماه رجب به خبرنگار شبستان گفت: بنابر مختصات نجومی و کارشناسی های انجام شده، این هلال در غروب روز دوشنبه، یکم خرداد مقارن با 29 جمادی الثانی در هیچ نقطه از کشور حتی با پیشرفته ترین ابزارهای اپتیکی قابل رویت نیست.

وی اظهار کرد: بعضا این تصور وجود دارد که ارتفاع و درخشندگی این هلال منجر به رویت آن در روز بیست و نهم جمادی الثانی می شود. در صورتی که این هلال به هیچ وجه قابل رویت نیست اما برای آنکه این مهم برای عموم مردم اثبات شود هفت یا هشت گروه برای رصد این هلال و اعلام زمان دقیق رویت سازماندهی می شوند. تا چون و چرایی در زمان رویت هلال این ماه که در میان ماه های قمری به دلیل حرام بودن از اهمیت بیشتری برخوردار است، باقی نماند.

 

قاضی میرسعید درباره مکان های پیش بینی شده برای استقرار گروه های استهلال تصریح کرد: نواحی مرکزی و جنوبی ایران برای استهلال در نظر گرفته شده است. البته اینگونه نیست که رویت هلال ماه همیشه در این مناطق ممکن باشد اما به دلیل عرض جغرافیایی کشور و قرار گرفتن در اواسط نیم کره شمالی زمین، هرچه به سمت جنوب پیش برویم امکان رویت هلال ماه بیشتر می شود.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اعلام زمان دقیق مقارنه زمین مرکزی هلال ماه رجب ادامه داد: مقارنه زمین مرکزی این هلال در ساعت 4 و 19 دقیقه بامداد روز دوشنبه، یکم خرداد مصادف با 29 جمادی الثانی 1433 و 21 ماه می سال 2012 به وقت تابستانی رخ می دهد. یعنی ماه، خورشید و زمین در این زمان در یک راستا قرار می گیرند و اگر کسی از مرکز زمین نگاه کند هر سه آنها را در یک راستا می بیند. در این حالت طول دایره البروجی ماه و خورشید حتی اگر عرض هم داشته باشند، صفر است.


وی با بیان این مطلب که ارتفاع عرض دایره البروجی ماه با حرکت از شمال به جنوب کم می شود، عنوان کرد: هلال ماه رجب حتی در اوج هم در زمان غروب خورشید در ارتفاعی کم قرار دارد، علاوه بر این به دلیل آنکه میزان جدایی زوایه ماه از خورشید نیز کم است و هلال در افق قرار گرفته و میزان درخشندگی هلال نیز به اندازه ای کم است که روشنایی افق مانع از رویت آن می شود، نمی توان این هلال را در غروب روز دوشنبه، یکم خرداد مقارن با 29 جمادی الثانی رویت کرد.

قاضی میرسعید تاکید کرد: اگر در همین زمان چهار ساعت به سمت غرب استوا حرکت کنیم، این هلال قابل رویت است. یعنی اگر در غرب آفریقا باشیم به راحتی می توان این هلال را البته با ابزارهای اپتیکی رصد کرد. باید توجه داشت که هر هلال 30 روزه، هلالی 29 روزه نیز دارد که گاهی در مرز رویت و عدم رویت قرار می گیرد. هلال ماه رجب پیش رو نیز از چنین مختصات نجومی برخوردار است.

 

وی با بیان این مطلب که وقوع چنین مختصات نجومی برای رویت هلال ماه معمولا یک یا دو بار در طول سال رخ می دهد، ابراز کرد: در سال جاری قمری هلال ماه رجب بنابر شرایط مذکور از چنین مختصاتی برخوردار است. از این رو شانس رویت آن در روز بیست و نهم جمادی الثانی از پنج درصد نیز کمتر است.

قاضی میرسعید با اشاره به وجود قوانین فقهی و علمی برای رویت هلال ماه خاطرنشان کرد: بنابر نتایج کارشناسی های انجام شده این هلال نه به جهت فقهی و نه از نظر علمی در غروب روز دوشنبه، یکم خرداد قابل رویت نیست. اما برای آنکه حجت تمام و این امر بر همگان ثابت شود گروه هایی برای رصد آن در مناطق مرکزی و جنوبی کشور مستقر می شوند.

پایان پیام/

 

کد خبر 133265

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha