کدام پوشش انسان را آراسته تر می کند؟

پوشش و پوشاندن کار خدا است، ولی برهنگی و برهنه کردن کار شیطان است. آن گونه که در لباس مادی، پوشش عیوب روح نیز دارای پوششی است آن را از زشتی ها مصون می دارد.

خبرگزاری شبستان: بی تردید پوشش از برترین نعمات الهی برای انسان است که هم روح او می پوشاند و هم جسم را از گزند مصون می دارد. اما بنابر نص صریح قرآن در میان پوشش ها نیز هستند البسه ای که بر تن داشتن آنها برتر و زیباتر است.
یَبَنِى ءَادَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَیْکُمْ لِبَاساً یُوَ رِى سَوْءَ تِکُمْ وَرِیشاً وَ لِبَاسُ التَّقْوَى‏ ذَ لِکَ خَیْرٌ ذَ لِکَ مِنْ ءَایَتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ؛ اى فرزندان آدم! همانا بر شما لباسى فرو فرستادیم تا هم زشتى (برهنگى) شما را بپوشاند و هم زیورى باشد، و(لى) لباس تقوا همانا بهتر است. آن، از نشانه‏ هاى خداست، باشد که آنان پند گیرند (و متذکّر شوند). (اعراف، 26).
با کمی دقت و تامل میت وان نکته ها و پیام هایی را استفاده کرد، از جمله:
1- توجه به نعمت های الهی، عامل عشق به خدا و دوری از غفلت است. "قد انزلنا علیکم... لعلهم یذکرون"
2- لباس، زمانی نعمت الهی است که بدن را بپوشاند. "یواری سواتکم"
3- گرچه در تهیه لباس، علاوه بر عوامل طبیعی انسان ها نیز تلاش می کنند، ولی همه اینها به دست خدا است. "انزلنا علیکم لباسا"
4- پوشش و پوشاندن کار خدا است، "انزلنا علیکم لباسا یواری"، ولی برهنگی و برهنه کردن کار شیطان است. "فوسوس... لیبدی لهما ماوری عنهما من سواتهما"
5- لباس نعمت الهی است، "لباسا یواری" و برهنگی و خلع لباس، کیفر گناه. "فلما ذاقا الشجره بدت لهما سواتهما"
6- پوشش و آراستگی با پوشاک و لباس های زیبا، مطلوب و محبوب خداوند است. "قد انزلنا علیکم لباسا... وریشا" آراستن و زینت و بهره بردن از لباس های زیبا تا آنجا که به اسراف کشیذه نشود، مانعی ندارد.
7- معنویت در کنار مادیت، تقوا در کنار زینت لازم است. "ریشا و لباس التقوی"، و گرنه لباس می تواند وسیله اسراف، تکبر، فساد، خودنمایی؟، مدپرستی، شهوترانی، فخرفروشی و امثال آن شود.
8- آن گونه که در لباس مادی، پوشش عیوب، حفاظت از سرما و گرما و زیبایی مطرح است. تقوا هم عامل پوشش عیوب است، هم نگهدارنده از گناه و هم مایه زیابیی معنوی انسان است. "لباس التقوی"
9- از حاک پنبه می روید، از علف که خوراک حیوان است پشم تولید می شود و از آب دهان کم، ابریشم. اینها همه از آیات الهی است که می تواند مایه تذکر و بیداری انسان باشد. "ذلک من آیات الله لعلهم یذکرون"

منبع: کتاب دقایقی با قرآن

پایان پیام/
 

کد خبر 133573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha