به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مقتدایی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور امروز (28 اردیبهشت) در ششمین همایش چشم انداز همکاری ها در آیینه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی از سنت های الهی ازبدو خلقت انسان ارسال پیامبرانیبرای هدایت بشر می باشد که در مرحله بعد این هدایت از سوی امامان معصوم (ع) صورت می گیرد.
وی با اشاره به روایتی از امام عسگری (ع) در خصوص وضعیت جوامع در صورت نبود علما در دوران غیبت ادامه داد: در این روایت تاکید شده که اگر در دوران غیبت علمای دین نبودند، به واسطه شیطان و عیادی آن احدی باقی نمی ماند مگر اینکه از دین خارج می شد.
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: حضور علما باعثا ایجاد امنیت اجتماعی در دین و دیانت و رفع شبهات القا شده می باشد وخوشبختانه علمای بزرگ این وظیفه را از صدر زمان غیبت تا کنون به خوبی انجام داده اند.
وی با اشاره به سفر سال گذشته مقام معظم رهبری به قم افزود: ایشان در صحبت های خود برموضوع آموزش و پرورش و لزوم حضور و اشراف حوزه های علمیه در آن تاکید جدی داشتند.
آیت الله مقتدایی گفت: پس از این تاکیدات ستاد همکاری های وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه شکل گرفت و شروع به کار کرد و گام های اولیه جهت تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برداشته شد.
وی افزود: در این سند راه های تعامل بین حوزه های علمیه و آموزش و پرورش کاملا روشن است و آینده خوبی در نتیجه همکاری های بین حوزه و آموزش و پرورش با سند تحول رقم می خورد.
وی از سند تحول در آموزش و پرورش با عنوان چشم انداز آینده این سازمان نام برد و خاطرنشان کرد: مسئله عمده در این مسیر چگونگی پیاده کردن بندهای این سند و نحوه اجرای آنهاست که باید مقام وزارت آموزش و پرورش و معاونین حوزه علمیه با همکاری اهداف سند تحول را با قوت به پیش ببرند.
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: چند میلیون جمعیت کشور مدت 12 سال از عمر خود را در محیط آموزش و پرورش به سر می برند و این دوران شامل طفولیت افراد که هنوز خمیرمایه فکری و ذهن آنها شکل نگرفته هم می شود.
وی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم دانش آموز را در مدرسه از همان دوران طفولیت با مفاهیمی همچون هویت اسلامی و دیانت آشنا کنیم این فرد در ادامه و در زمان حضور در بسترهای متفاوتی همچون دانشگاه، جامعه و مسئولیت های اجتماعی دین مدار است و به راحتی از این مسیر جدا نمی شود.
آیت الله مقتدایی اضافه کرد: باید در مدارس نسبت به برنامه های قرآنی بیشتر عنیت شده و پیگیر توانمندی ها و همچنین آموزش هایی که به دانش آموز ارائه می شود، باشیم.
وی گفت: امروز بهترین فرصت برای تربیت جوان ها با اخلاق دینی است و مدیران کل اگر امروز از این فرصت استفاده کرده و به سند تحول عمل کنند، سنت حسنه ای در آموزش و پرورش پیاده می شد که تا چند نسل بعدتر هم آثار آن در جامعه هویداست.
مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به فعالیت شورای حوزوی در 27 استان کشور افزود: نباید این حرکات تنها به برخی استان ها مثل قم و یا تهران منحصر باشد باید نگاه کشوری داشت و در همین راستا شوراهای حوزوی در استان های کشور متشکل از نخبگان آن استان شکل گرفته و هر شورا هفت عضو دارد.
پایان پیام/
نظر شما