به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر علیرضا مخبر دزفولی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به نقش شهدا اظهار داشت: اگر اکنون کشورمان جولانگاه دشمنان اسلام نیست و احساس امنیت و آرامش داریم و هرچه که در تاریخ این کشور باقیمانده، همه را مدیون شهداییم.
وی افزود: امام خمینی(ره) میفرمودند «ملتی که شهادت دارد اسارت ندارد» و از این جمله استنباط میشود که ملتی که روحیه شهادتطلبی دارد و حاضر است پای باورهایش جان دهد، تهدید و ارعاب بر او اثری نخواهد کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ادامه داد: اگر طی 33 سال گذشته به لطف خدا و وجود رهبری هوشمند و زمانشناس، کشور ما مصون مانده مرهون و مدیون همین روحیه شهادتطلبی و ایثار است که چنانچه بخواهیم مصونیت نظام ما استمرار یابد، باید این روحیه مقدس را خصوصا در میان جوانان ترویج کنیم.
وی اظهار داشت: امسال 5 طرح ابتکاری و نوین را در سطح دانشگاه در حال اجرا داریم که مبتکر همه این طرحها دانشگاه شهید چمران اهواز است و افتخار آن به نام دانشگاه ما ثبت شده است؛ این طرح ها عبارتند از طرح فرهنگ و اندیشه اسلامی، طرح مسیر مطهر (سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری که در تمام طول سال ادامه دارد)، طرح وصال (درخصوص مباحث مهدویت) طرح آیین جوانمردی (با هدف معرفی الگویی از شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت) و طرح نهضت قرآنی که هفته گذشته افتتاح شد.
وی اذعان داشت: در این 5 طرح تمام اضلاع فرهنگی دیده شده و همین طرحها هستند که میتوانند به آموزشهای ما عمق ببخشند و برای نظام اسلامی ما مدافع تولید کنند و برای مجموعه فرهنگی دانشگاه کادر نخبه پرورش دهند.
رئیس شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی دانشگاههای استان تاکید کرد: از همه شما دانشجویان شرکتکننده در طرح آیین جوانمردی میخواهم که در کلاسهای درس، اردوها، خوابگاهها و حتی اجتماعات خانوادگی این آموزه ها را ترویج دهید و با این کار زکات دانش خود را بپردازید و بدانید که از این پس هریک از شما سخنی در جهت تضعیف نظام اسلامی بشنود و سکوت کند مدیون شهداست.
وی ادامه داد: به شرکتکننده در طرح آموزشی فرهنگی آیین جوانمردی توصیه میکنم با راهاندازی وبلاگ، آموختههای خود را ترویج دهید؛ ما نیز به شما وعده میدهیم که سال آینده پس از بررسی وبلاگهای ایجادشده، صاحبان وبلاگهای برتر را به زیارت مشهد مقدس اعزام خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: از یکایک دستاندرکاران این طرح، دانشجویان شرکتکننده، اساتید و از همه مهمتر خانواده معزز شهدا که ما را در این دوره یاری دادند صمیمانه قدردانی میکنم و محشور شدن با روح شهدای عزیز را برایتان آرزو دارم.
در ادامه این مراسم غافلپور، یکی از اساتید این دوره در سخنان کوتاهی گفت: دانشجویانی که در طرح شرکت کردند با قلب خود وارد این دوره و مناطق عملیاتی شدند و حقیقتا نیز قلب خود را در همان مناطق عملیاتی جا گذاشتند و بازگشتند.
وی به همه شرکتکنندگان در طرح آیین جوانمردی، توصیه کرد: شما اکنون به جایی رسیده اید که به شهدا نزدیکتر شده اید، سعی کنید که این خلوص و قرب را همیشه در خود حفظ کنید.
در این مراسم، کلیپی از فعالیت های اعضای طرح آیین جوانمردی در طول برپایی این دوره پخش شد. لازم به ذکر است که اولین دوره از طرح آیین جوانمردی با برگزاری 18 جلسه آموزشی، اردوی سفر به مناطق عملیاتی (شلمچه، فاو، دهلاویه، طلائیه و...) و معراج شهدا برپا شد و اساتید این دوره نیز سرداران دفاع مقدس، اساتید دانشگاه، همرزمان شهدا و بعضی مادران معظم شهدا بودند.
لازم به ذکر است، حال و هوای دانشجویان شرکت کننده در این طرح به قدری معنوی و پیوسته با ارواح مطهر شهدا بود که دلنوشتههای آنها خطاب به شهدا، هر خوانندهای را به یاد دلنوشتههای بسیجیان مخلص خدا در سالهای دفاع مقدس میانداخت. در پایان این مراسم معنوی، از اساتید این دوره و خانواده معظم شهدا با اهدای لوح، قدردانی شد.
پایان پیام/
نظر شما