باید از فنون نوین تبلیغ در اداره مسجد بهره برد

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس با اشاره به نقش مساجد در جامعه گفت: باید فنون نوین تبلیغ را در اداره مساجد به کار ببریم تا بتوانیم یک بازخوانی دقیق از نقش مساجد در تبیین فرهنگ دینی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد جواد ابطحی، نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نقش مساجد در ارتقای فرهنگ دینی و اسلامی جامعه گفت: تعریف درست از فرهنگ دینی و اسلامی، عبارت است از این‌که خروجی آن فرهنگ باید یک انسان کامل باشد؛ یعنی انسانی که بتواند به اخلاق کریمه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) نزدیک باشد.


وی ادامه داد: از طرف دیگر، فرهنگ دینی، فرهنگی است که بر اساس آموزه‌های قرآن و عترت و خارج از افراط‌ها و تفریط‌ها که دیگر معنای فرهنگ دینی را نمی‌دهد، بلکه معنای التقاطی می‌دهد، در جامعه وجود داشته باشد.


ابطحی با تاکید بر حضور پر رنگ مساجد در ارتقای فرهنگ دینی جامعه اذعان کرد: مساجد نقش کلیدی داشته و دارند و از ابتدایی که پیامبر(ص) در بدو ورودشان به شهر مدینه مسجد قبا را تاسیس کردند تا امروز که از مساجد نام می‌بریم، مساجد به عنوان کلیدی‌ترین محور بیان و تبیین فرهنگ غنی دینی بین توده‌های مردم مطرح هستند.


وی بیان کرد: مساجد تا قبل از تاسیس حوزه‌های علمیه به عنوان مراکز آموزشی دینی نیز مطرح بودند، گرچه در حال حاضر این نقش کمرنگ شده است، ولی باز هم در این جایگاه به فعالیت می‌پردازند.


نماینده مردم خمینی‌شهر در خانه ملت تصریح کرد: البته ما باید با بهره‌بردای از فنون نوین تبلیغ، سخت‌افزارها و نرم‌افزارها را امروز در اداره مساجد به کار ببریم تا بتوانیم به این طریق، یک بازخوانی در نقش مساجد در تبیین فرهنگ دینی و اسلامی داشته باشیم.


عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مولفه اصلی تاریخ دینی ما، مساجد هستند و به همین دلیل دشمنان تلاش دارند نقش کلیدی مساجد را کمرنگ کنند، بنابراین باید توجه داشته باشیم که مسجد یک مولفه فرهنگی بسیار مهم است و اگر از متن جامعه حذف شود، دیگر دست یافتنی نخواهد بود.


وی با اشاره به برگزاری جشنواره بزرگ فرهنگی‌هنری جوانان مساجد کشور و تاثیر این جشنواره‌ها در ارتقای فرهنگی دینی اظهار کرد: این موضوع که آقایان دغدغه دارند تا جوانان را با فرهنگ مسجد آشنا کنند و هنوز کسانی در کشور دلشان برای مساجد و فرهنگ دینی این کشور می‌سوزد، جای بسی خوشحالی دارد.


ابطحی تصریح کرد: البته باید این نکته را در نظر داشته باشیم که اگر قرار است جوانان را با فرهنگ مسجد آشنا کنیم، صرف برگزاری این جشنواره‌ها کفایت نمی‌کند؛ بلکه باید در این جشنواره‌ها کارشناسان فرهنگی کشور راهکارهای اجرایی جذب جوانان به مسجد را ارایه دهند و در عین حال در این جشنواره‌ها نموداری از عملکرد ائمه جماعات ترسیم و ارایه شده، تا میزان آشنایی آنان با مبانی تعلیم وتربیت و نیاز جوان مشخص شود و یا اینکه تا چه اندازه دید حاکمیتی دارند.


وی ادامه داد: ما باید کاری کنیم که جوانان شیفته مساجد شوند و این‌گونه باشند که نمازشان را در مساجد بخوانند و در مساجد احساس آرامش کنند و این‌گونه نباشد که اگر به مساجد بیاند، بخواهند زودتر آن‌جا را ترک کنند؛ که در این‌صورت ما مقصر هستیم.


عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد: بهتر است از مراجع عظام برای حضور در این جشنواره‌ها دعوت شود و چه بهتر که خود مراجع تقلید در این جشنواره‌ها شرکت کنند؛ زیرا وقتی خود این حضرات آیات حضور دارند، اثرات و برکات بیشتری دارد.


وی اظهار کرد: در این جشنواره‌ها باید از تمامی فعالان فرهنگی کشور به‌ویژه مسئولان ستاد اقامه نماز نیز دعوت شود که نظرات و راهکارهای خود را برای حضور بیشتر جوانان در مساجد بیان کنند. برای تشویق جوانان نیز بهتر است که آماری از حضور جوانان در مساجد ارایه شود تا از مساجدی که بیشترین مراجعان آن از جوانان هستند، قدردانی شود.


بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی جشنواه جوانان مساجد کشور، ابطحی با تشکر از دولت نهم و دهم برای حمایت بی‌شائبه از فعالیت کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور گفت: امروزه دیگر نمی‌توانیم نقش کانون‌های مساجد کشور در جذب جوانان به مساجد را انکار کنیم، زیرا فعالیت این کانون‌ها در نوع خود بی‌نظیر است. فعالیت این حلقه‌های فرهنگی که در راه‌اندازی کتابخانه‌های مساجد و یا بالا بردن سرانه مطالعه در بین جوانان مسجدی داشته‌اند، فعالیت منحصر به فردی است که جای قدردانی و تشکر دارد، گرچه ما باید از این کانون‌ها با توجه به تاثیرگذاری آن‌ها در فرهنگ جامعه، حمایت‌های مالی و معنوی خود را به جد دنبال کنیم.


 شایان ذکر است؛ متولی اصلی برگزاری جشنواره بزرگ جوانان مساجد، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد کشور است.
پایان پیام/

کد خبر 134929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha