به گزارش خبرنگار شبستان، مهدی قرهشیخلو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم در نشست خبری تشریح دستاوردهای دهساله این سازمان گفت: خوشبختانه در طول این سالها به لحاظ بودجه رشد قابل توجهای را داشتهایم و بودجه نیمدرصدی سال 90 نیز پشتوانه خوبی را برای ما به وجود آورده است.
وی با بیان این مطلب که 13 میلیارد از این بودجه در اختیار سازمان دارالقرآن قرار گرفته است، اظهار کرد: این نخستین سال تخصیص چنین اعتباری برای فعالیتهای قرآنی بود که با کاهش 10 درصدی، در نهایت 11 و نیم میلیارد در اختیار سازمان قرار گرفته و 27 بسته برنامه برای هزینهکرد صحیح آن تدوین شده است.
قرهشیخلو ادامه داد: بنابراین برنامهها در حوزه توانمندسازی مردمی برای قرائت صحیح قرآن و نماز سهمیه 120 هزار نفری و در حوزه حفظ سهمیه یکصدهزار نفری پیشبینی شده است. علاوه بر این راهاندازی 28 مرکز تخصصی قرآنی و تدوین سند راهبردی قرآن و فضای مجازی نیز در دستور کار قرار دارد.
تاسیس صندوق حمایت از فعالان قرآنی
رییس سازمان دارالقرآن الکریم با اعلام دریافت 40 درصد از اعتبارات سهم این سازمان عنوان کرد: تشکیل صندوق حمایت از فعالان قرآنی با اعتبار یک میلیارد تومانی از دیگر برنامههای مصوب برای هزینهکرد این بودجه است، که آییننامه آن در دست تنظیم است تا نحوه و شروط دریافت را از سوی متقاضیان، اعلام کند.
وی با بیان این مطلب که مخاطبان اصلی این صندوق شخصیتهای حقیقی از جامعه قرآنی هستند، ابراز کرد: اگر مطالبه اساسی برای بهرهمندی از مزایای این صندوق وجود داشته باشد بدون تردید مسئولان ناگزیر به افزایش اعتبارات آن هستند. تا بتوان حمایتهای حداقلی را از استادهای پیشکسوت به ویژه در راستای تأمین هزینههای درمانی آنها را اعمال کرد.
قرهشیخلو از اجرای 50 درصد از طرحهای مصوب در چهارچوب هزینهکرد بودجه نیمدرصدی سال 90 خبر داد و بیان کرد: طرحهای آموزشی از جمله طرحهای اجرا شده است و ما برای اتمام اجرای این طرحها تا پایان شهریور یعنی زمان مقرر شورای توسعه فرهنگ قرآنی نگرانی نداریم.
وی با اشاره به مجاز شمرده شدن دولت در تخصیص اعتبارات دولتی سال 91 گفت: ما خوشبین هستیم که دولت دهم در آخرین سال خدمت خود خاطرهای خوش را در حوزه قرآن بر جای بگذارد. به نظر میرسد هر چه مطالبه جدیتر باشد عملیاتیشدن این بودجه حتی با وجود مجاز بودن نیز به واقعیت نزدیکتر میشود.
آسیب جدی بر بدنه فعالیت های قرآنی در صورت نبود بودجه
وی ادامه داد: علاوه بر این محدود شدن حوزه واگذاری از سه دستگاه سال گذشته تنها به معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری عاملی است که میتواند در تخصیص بهنگام و متناسب اعتبارات سال جاری اثرگذار باشد، از این رو حتی پیشبینی میشود که بودجه امسال در مقایسه با سال گذشته افزایش بیابد.
قرهشیخلو درباره آثار سوء عدم تخصیص اعتبارات قرآنی در سال 91 ابراز کرد: عدم تخصیص مساوی است با ایجاد آسیبهای جدی در بدنه فعالیتهای قرآنی .چرا که هماکنون طرحهایی با تخصیص اعتبارات قرآنی در حال اجرا است که نبود بودجه منجر به عقبگرد در اجرای آنها میشود یعنی ما مسیری را به پیش رفتهایم و دوباره باید به نقطه شروع بازگردیم.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر لزوم طرح مطالبات جدی از سوی مسئولان قرآنی برای تخصیص اعتبارات سال 91 تصریح کرد: ما هیچگونه محدودیتی در هزینهکرد اعتبار در قالب بسته برنامههای مدون نداریم چرا که سال گذشته نیز برای بیش از یک هزار میلیارد تومان برنامه ارایه شد در حالی که تنها 218 میلیارد تومان از آن عملیاتی شد.
وی با ابراز گلایه از نبود سامانه اطلاعاتی برای سنجش ظرفیتهای موجود در مسیر هزینهکرد اعتبارات قرآنی بیان کرد: من شخصا دوست داشتم که بودجه امسال نیز همچون سال گذشته تکلیفی باشد. اما از همین حالا نیز رایزنی برای عملیاتیشدن اعتبارات مجاز سال 91 آغاز شده و تلاش بر آن است که اعتبار هر سه ماه یک بار تخصیص بیابد.
قرهشیخلو درباره روند عملیاتیکردن طرح انجمن خیران قرآنی اظهار کرد: اساسنامه این انجمن در حال تکمیل است و طی سه ماه گذشته و بدون هیچگونه تبلیغی نزدیک به 140 نفر در این انجمن ثبتنام کردهاند و اعتبار 70 میلیون ریالی برای آن جمعآوری شده است.
شایان ذکر است، نشست خبری رییس سازمان دارالقرآنالکریم در آستانه دهمین سالگرد تأسیس این سازمان با حضور نماینده برخی از رسانههای فعال در این عرصه چهارشنبه سوم خرداد در محل این سازمان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما