درس دفاع مقدس در دانشگاه ها ،حلقه پیوند رزمندگان دیروز بانسل امروز است

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه تجارب دوران دفاع مقدس باید نسل به نسل منتقل و نهادینه شود، گفت: تدریس درس دفاع مقدس در دانشگاه ها، حلقه پیوند رزمندگان دیروز با نسل امروز است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، سرهنگ رسول جلائی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان، امروز (4 خرداد) در همایش بزرگ دانشگاه و درس دفاع مقدس که در سالن اجتماعات شهید کریمی دانشکده علوم پایه گیلان برگزار شد، گفت: ملت بزرگ ایران در رویارویی و مقابله با دشمن توانست با دانش نظامی، اعتماد به خدا و خود باوری، پیروز شود.

 

وی به مصوبه جلسه 154 شورای اسلامی در خصوص تدریس آشنایی با دفاع مقدس به عنوان یک درس دو واحدی اختیاری در دانشگاه ها، اشاره کرد و گفت: از رویکردهای علمی و عقلانی دفاع مقدس، ارائه دادن درس آشنایی با دفاع مقدس در واحدهای دانشگاهی است.

 

جلائی تصریح کرد: با توجه به اینکه نسل دوم و سوم انقلاب، شناخت کافی از هویت دفاع‌مقدس ندارند و شنیده‌های آنان نیز علمی نیست وظیفه ما است که به دنبال معرفی عوامل پیروزی در جنگ تحمیلی و هویت‌بخشی به نسل جوان، باشیم.

 

وی با بیان اینکه درس دفاع مقدس چند سالی است که در دانشگاه های استان گیلان آغاز شده است، افزود: در حال حاضر بیش از سه هزار و 500 دانشجو در گیلان درس اختیاری آشنایی با دفاع مقدس را انتخاب کرده‌ اند.

 

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی اولین دانشگاهی بود که درس دفاع مقدس را برای دانشجویانش تدریس کرد، گفت: پس از این دانشگاه، دانشگاه های سراسری، پیام نور و علمی کاربردی نیز این حرکت را آغاز کردند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه آیا تناسبی بین جنگ سخت دیروز و جنگ نرم امروز وجود دارد، و آیا به آن قایل هستیم، اظهار کرد: فرصت جوانی و دانایی از عوامل موفقیت ما در دوران دفاع مقدس بود.

 

جلائی اضافه کرد: جنگ نرم امروز از حیث جغرافیایی و مدیریتی و منابع انسانی کمی متمایزتر و متفاوت تر از کار دیروز است.

 

وی با اشاره به اینکه این تفاوت و تناقض را از حیث واقعی در عرصه جنگ نرم با جنگ دیروز می بینیم، اذعان کرد: صحنه کار ساز امروز، محیط دانشگاه ها و فرماندهان آن اساتید و دانشجویان نیز به عنوان افسران جنگ نرم هستند که باید بیش از پیش در عرصه حضور داشته باشند.

 

جلائی ادامه داد: استفاده ای که امروز باید از تجربه دیروز داشته باشیم این است که تجارب دوران دفاع مقدس نسل به نسل منتقل شده و ترویج پیدا کرده تا نهادینه شود.

 

وی اذعان کرد: این انتقاد و انتظار است که درس دفاع مقدس که امروز در دانشگاه ها تدریس می شود باید حلقه پیوند رزمندگان دیروز با نسل امروز قرار بگیرد.

 

جلائی با تاکید بر اینکه این کار فقط از عهده دانشگاه ها بر می آید، افزود: باید با رویکرد عقلانی و عملی بتوانیم دستاوردهای دفاع مقدس را با کارکرد اصلی در دانشگاه ها، اریه دهیم.

 

وی دفاع مقدس را گنجینه بزرگی از همکاری و هماهنگی بی‌نظیر نیروهای مسلح و نیروهای مردمی به همراه ایثارگری‌ها و رشادت‌ها دانست که برای حراست از انقلاب اسلامی به پاخاسته بودند.

 

جلائی با تاکید بر افزایش کیفی و کمی درس آشنایی با دفاع مقدس، اذعان کرد: تبیین آکادمیک این فرهنگ برای قشر فرهیخته و دانشجویان به عنوان آینده‌سازان ایران اسلامی ضروری است.


پایان پیام/

 

کد خبر 136181

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha