دوره‌های قبلی جشنواره باید آسیب‌شناسی شود

نویسنده و منتقد تئاتر بر آسیب شناسی دوره های قبلی جشنواره تئاتر فجر تاکید کرد و گفت: ضعف های این جشنواره باید مورد یک پژوهش آسیب شناسانه قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، میلاد اکبرنژاد، نویسنده و منتقد تئاتر گفت: اصولا در همه جای دنیا قرار است جشنواره‌ها ویترین باشند اما در کشور ما برخی نمایش‌ها در جشنواره فجر حضور ندارند و بعدها چه در اجراهای عمومی و چه خارج از کشور درخشش‌های کم نظیری داشته‌اند، و این مساله باعث می‌شود در اینکه تئاتر فجر ویترین تئاتر ایران است، کمی شک کنم.


وی افزود: اگر سیستم انتخاب آثار مورد بازنگری دقیق‌تری قرار بگیرد، شاید بتوانیم به این گزاره نزدیک‌تر شویم. البته دلیل نیفتادن این اتفاق هم ساده است و تقصیر برگزارکنندگان جشنواره نیست زیرا آنها امکان تداوم مدیریت ندارند.


اکبرنژاد اظهار کرد: متاسفانه تغییر مدیر به مفهوم تغییر بدنه است درحالی‌که وقتی جایی به نام دبیرخانه وجود دارد، علی الاصول باید به این مفهوم باشد که شاکله‌های اصلی آن دبیرخانه همیشه ثابت باشند؛ در حالی که با تغییر مدیر همه چیز عوض می‌شود.


وی همچنین گفت: جشنواره‌های فجر باید تداوم تاریخی داشته باشند یعنی باید تداوم معرفتی، محتوایی، فکری، فلسفی و عقیدتی در هر دوره رعایت می‌شد و هر یک پله‌ای برای دیگری می‌شد، در حالی که دوره‌های مختلف جشنواره تئاتر فجر برای خودش به مانند جزیره مستقلی است.


این نمایشنامه‌نویس تاکید کرد: معتقدم باید بر بودن این جشنواره روز به روز تاکید موکد شود و تلاش شود ضعف‌هایی که در دوره‌های گذشته با جشنواره بود، مورد یک پژوهش آسیب شناسانه قرار بگیرد.
 

وی درخصوص مراودات بین‌المللی جشنواره گفت: برای معرفی آثار ایرانی به جشنواره‌های خارجی یا کمپانی‌های معتبر دنیا، موفق عمل شده است اما به شرطی که خود جشنواره بازنمای تئاتر ایران باشد و نیز صرف حضور یک اجرا در مجامع بین‌المللی هدف و اصل قرار نگیرد زیرا وقتی تئاتر برای اجرا در جای دیگری ساخته می‌شود، از شاکله‌های اصلی خود تهی می‌شود.


بنا به گزارش روابط عمومی بیست ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، اکبرنژاد درخصوص حضور جوان‌ها در جشنواره تئاتر فجر گفت: جشنواره با این شیوه که اجرا می‌شود، قرارش را بر همین گذاشته و بخش چشم انداز جشنواره برای این است که جوانترها خودشان را نمایش بدهند. من فقط امیدوارم این جمعیت جدیدی که وارد عرصه می‌شوند، برخلاف گذشتگانشان که امنیت خاطر برای اجرا نداشتند، امنیت پیدا کنند و این گزاره که "حضور در جشنواره به منظور حضور تئاتری است"، نهادینه نشود زیرا متاسفانه الان این تفکر وجود دارد.


وی با بیان اینکه جشنواره توجهات را به خود جلب می‌کند، افزود: هر تشکل و گردهمایی فارغ از خوب یا بد بودن، با خودش جمعیت به همراه می‌آورد و این یک قاعده جامعه شناختی است. جشنواره چون یک خلاف‌ عادت در جریان سالیانه تئاتر است و در اجراها فشردگی دارد، بنابراین توجهات را به خودش جلب می‌کند.


پایان پیام/
 

کد خبر 13661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha