به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز شنبه 6 خرداد با خبرنگاران فارسیزبان کشورهای خارجی همچون تاجیکستان، پاکستان، افغانستان، چین و بنگلادش در دفتر خود دیدار و گفتوگو داشت.
حسینی در این نشست با بیان اینکه ایران با کشورهای افغانستان و تاجیکستان علاوه بر اشتراکات فرهنگی همزبان نیز هست، گفت: خوشحالیم که در خدمت شما خبرنگاران فارسیزبان هستیم و در چهارمین همایش بررسی مسایل مطبوعات ایران نیز که در آن شرکت داشتیم مسایلی را در خصوص مطبوعات مطرح کردید.
وی با اشاره به تبلیغاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح است، اظهار داشت: برخی از کشورها تصور میکنند که ایران به دلیل تحریم و تهدید جنگزده است، اما شما میبینید که مردم ما زندگی عادی میکنند و بعد از گذشت 33 سال از انقلاب اینگونه حرفها تأثیری بر روال زندگی عادی آنها ندارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: مردم میدانند اگر دشمن توان داشت اقدام میکرد، اوایل انقلاب بر علیه ما تهاجم نظامی کردند و داخل کشور تحرکاتی داشتند و سپس تمام قدرتهای جهانی پشت سر صدام ایستادند و انواع سلاحها را در اختیار صدام قرار دادند تا به ایران حمله کند، آن روز که دست ما خالی بود از فرهنگ، تاریخ، حیثیت و اعتبارمان دفاع کردیم چه برسد به امروز که ما پیشرفت کردیم.
حسینی عنوان کرد: امروز ما پیشرفت زیادی کردیم و دستاوردهای زیادی داریم که حاصل اعتقادات و باورهای مردم است و معتقدیم که انسان در هیچ شرایطی نباید در برابر دشمن تسلیم شود.
وی با اشاره به نشست 1+5 اظهار داشت: کشورهایی که حق وتو دارند به اضافه آلمان با هم جمع شدند و در مذاکراتی شرکت کردند، با وجود این ما از اهداف خود دفاع میکنیم و عقبنشینی نمیکنیم، ما معتقدیم عدالت باید برقرار شود و همانگونه که دیگران از انرژی هستهای بهرهمندند ما نیز باید بهرهمند باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به خبرنگاران فارسیزبان خارجی عنوان کرد: از زمان پدر شعر یعنی رودکی ادبیات ما مملو از مهر، دوستی و عرفان است، ما از خشونت صحبت نمیکنیم. اگر فردوسی هم اشعار حماسی گفته به منظور دفاع بوده نه حمله و هجمه.
حسینی با بیان اینکه ایران در بین تودهها جایگاه خوبی دارد، اظهار داشت: شما با روحیات مردم ما آشنا هستید، بنابراین متوجه تبلیغات غلط برخی از کشورها میشوید. ما بعد از انقلاب تلاش کردیم که یک وجب از خاک کشورمان به دست بیگانگان نیفتد.
وی خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب اتحادیه جماهیر شوروی میخواست به افغانستان حمله کند، به همین دلیل سفیر شوروی نزد امام آمد و گفت شما سکوت کنید تا ما حمله کنیم، ولی امام نپذیرفت بیشک اگر ما سکوت میکردیم شوروی امتیازات بسیاری به ما میداد.
حسینی یادآور شد: در مورد فلسطین و لبنان اگر ما کوتاه میآمدیم به ما امتیاز میدادند، اما ما این کار را نکردیم، زیرا معتقدیم باید از مظلوم دفاع کنیم و با ظلم مقابله کنیم، حال این مظلوم میخواهد حزبالله باشد یا شیعه و یا سنی، فرقی نمیکند.
وی با بیان اینکه انرژی هستهای حق ایران است، گفت: ما میگوییم باید مستقل باشیم و به کسی وابستگی نداشته باشیم. امروز رژیم صهیونیستی صدها کلاهک هستهای دارد و چرا ما نباید داشته باشیم و از انرژی هستهای برای پزشکی و بسیاری امور استفاده کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سفر رییسجمهور به چین در هفته آتی خبر داد و گفت: رییسجمهور در اجلاس شانگهای حضور مییابد و وزیران فرهنگ ایران و چین نیز قبل از آن با هم به نشست و گفتوگو میپردازند.
وی سابقه ارتباط ایران و چین را به جاده ابریشم ربط داد و افزود: ایران و چین از زمانهای دور علاوه بر مبادلات تجاری تبادلات فرهنگی داشتند. اگر حافظ و سعدی شعر میگفتند بعد از مدتی به جاهای دیگر از جمله چین منتقل میشده و افسانههای چین نیز به ما منتقل میشده است.
حسینی با اشاره به تعاملات فرهنگی ایران با افغانستان و تاجیکستان یادآور شد: سال آینده که غزنی به عنوان پایتخت جهان اسلام انتخاب شده است برنامههای زیادی در افغانستان خواهیم داشت.
حسینی همچنین تعاملات فرهنگی ایران و پاکستان را خوب ارزیابی کرد و افزود: هفته قبل وزیر خدمات پاکستان در تهران بود که با رییسجمهور و مقام معظم رهبری دیدار داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر تحکیم روابط دوستانه ایران با کشورهای همسایه گفت: فرهنگ ما شرقیها سنخیت بیشتری با هم دارد، در صورتی که فرهنگ غرب به سکس و خشونت دامن میزند و از معنویت و اخلاق بیبهره است.
حسینی با اشاره به بحران معنویت در غرب ادامه داد: در غرب خانوادهها از هم گسستهاند و روابط انسانی سست شده است، لذت بیرونی و منافع شخصی بر همه چیز حاکم است و فداکاری و نوعدوستی مورد تمسخر قرار میگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر شبکههای تلویزیونی خارجی درصدد این هستند که جوانان ما را پیرو خود کنند، اظهار داشت: دشمنان حجم گستردهای از محصولات فرهنگی و بازیهای رایانهای و فیلمها را توزیع میکنند تا جوانان ما نسبت به تاریخ، هویت و شناسنامه خود بیگانه شوند.
حسینی خاطرنشان کرد: ارتباطات فرهنگی و تبادلات هیئتها و محصولات فرهنگی و کتابها بین ایران و کشورهای همسایه باید بیشتر باشد زیرا روحیات ما با هم سازگار است اما در غرب یک بچه دبستانی 10 نفر را با اسلحه میکشد و این چه قبله آمالی میتواند برای ما باشد.
وی خطاب به خبرنگاران فارسیزبان خارجی گفت: شما که با زبان فارسی آشنا هستید، میتوانید در معرفی واقعیتهای ایران به جهانیان نقشآفرین باشید و کشور خود را نیز به مردم خونگرم و مهماننواز ایران معرفی کنید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از آغاجری برای تدارک چنین نشستی ادامه داد: در همایشها و سمینارها از کشورهای دیگر دعوت به عمل میآوریم تا با واقعیتهای ایران آشنا شوند و نقاط ضعف و قوت را با چشم خود ببینند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعاملات فرهنگی ایران و چین از آغاز فعالیت مرکز فرهنگی چین در ایران و همچنین مرکز فرهنگی چین در ایران خبر داد.
حسینی با اشاره به اینکه همچنین خبرگزاری ایرنا اخباری را به زبان اردو در اختیار خوانندگان قرار میدهد، اظهار داشت: در جلسهای که امروز با مهندس ضرغامی دارم، این مسئله را مطرح میکنم که زبان اردو در صدا و سیمای ما نیز گنجانده شود.
وی با اشاره به ساخت فیلم جنگ 33 روز در لبنان توسط ایران یادآور شد: هماکنون این فیلم در سینماهای لبنان در حال اکران است و جزء پرفروشها است و ما آمادگی داریم که در سایر کشورها نیز فیلم بسازیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مشترکات ایران و تاجیکستان گفت: میرسیدعلی و کمالالدین خجندی از مشترکات ما هستند که در سال جاری برای آنها مراسمی در ایران برگزار میکنیم.
وی برگزاری همایشها را فرصت خوبی برای تعامل خبرنگاران خارجی با یکدیگر دانست و گفت: اتحادیه مطبوعات پارسال تشکیل شد و دبیرخانه آن نیز راهاندازی شده است و افراد میتوانند فرم عضویت را پر کنند و این اتحادیه میتواند در کشورهای دیگر باشد. در کنار این سمینارها و کنفرانسها الفت و مودت بین کشورهای همسایه ایجاد میشود و ما معتقدیم مرزهای جغرافیایی نباید دلهای ما را از هم دور کند و همدلی از همزبانی مهمتر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تاجیکستان تقاضا کرد که علاوه بر اینکه زبان نیاکان خود را احیا کردند رسمالخط نیاکان خود را نیز احیا کنند.
در این نشست، هر یک از خبرنگاران خارجی گفتوگوی کوتاهی با وزیر داشتند و وزیر نیز در موارد لازم پاسخ آنها را داد.
یکی از خبرنگاران مجله پیام از پاکستان با بیان اینکه زبان اردو دختر فارسی است، گفت: ما ایران را دوست داریم و شکرگزاریم که به این کشور دعوت شدیم و پیشنهاد دارم که یک خبرگزاری در ایران داشته باشیم.
رییس سایت رادیو بینالملل فارسی چین با بیان اینکه 12 فارسیزبان چینی در این سایت فعالیت میکنند، اظهار داشت: نظر شما در مورد تأسیس مراکز فرهنگی در چین چیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فرهنگ جایگاه بالایی در کنار فعالیتهای سیاسی و اقتصادی دارد، گفت: ماهیت انقلاب ما فرهنگی است و از دیرباز ایرانیان هر جا میرفتند فرهنگ خود را معرفی میکردند، در حال حاضر نیز در حال ساخت فیلمی به نام شیخ احمد قمی هستیم که از قم به تایلند رفت و در آنجا اثرگذار بود.
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: در تلاشیم چهره واقعی ایران را معرفی کنیم و بر این اساس در بسیاری از دانشگاههای کشورهای خارج کرسی ایرانشناسی داریم تا ایران را به جهانیان معرفی کنیم، همانگونه که اجازه میدهیم دیگران نیز فرهنگ و زبان خود را در ایران معرفی کنند.
خبرنگار روزنامه شاخص اظهار داشت: خلأ وجود فرهنگسرا در کابل حس میشود که امیدواریم ایران اقدام مؤثری در این زمینه انجام دهد.
حسینی در پاسخ به این خبرنگار عنوان کرد: قرار بود از طرف افغانستان زمینی برای این امر به ما بدهند به محض واگذاری این زمین ما فرهنگسرا را تأسیس میکنیم.
روزنامهنگاری از تاجیکستان نیز خواستار پخش فیلمهای ایرانی از تلویزیون تاجیکستان شد.
رییس اتحادیه نویسندگان تاجیکستان نیز سمینار بررسی مسایل مطبوعات ایران را مفید دانست و خواستار ادامه اینگونه سمینارها شد.
یکی از اعضای اتحادیه نویسندگان تاجیکستان نیز ضمن تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از شما سپاسگزارم که با دعوت ما به ایران دلهایمان را غنچه کردید.
پایان پیام/
نظر شما