به گزارش خبرگزاری شبستان، آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در «همایش ملی تحولات خاورمیانه و آینده نظم منطقهای» که در محل مرکز تحقیقات، استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال برگزاری است این حرکتهای مردمی را پدیدهای مبارک برای تاریخ بشر دانست و افزود: با هر فراز و نشیبی، این بیداری اسلامی، بهار عربی یا حرکتهای مردمی به خیر منطقه و جهان خواهد بود. اگر با تدبیر و معقول، آنها ما را از خودشان بدانند جمهوری اسلامی ایران حاضر است امکانات و تجربیات خود را بدون چشمداشت در اختیار کشورهای منطقه قرار دهد. جمهوری اسلامی ایران بجز رضایت خداوند و اسلام چیزی برای کشورهای منطقه نمی خواهد.
وی به مقایسه انقلاب اسلامی ایران با انقلابهای مردمی منطقه پرداخت و گفت: یک عامل مهمی که در این کشورها باعث بروز انقلاب شد، مانند ایران، نارضایی و خشم هر ملتی از حکومت و رژیم حاکم و سلطه سیاسی دیکتاتورهایی است که جان مردم را به لبشان می رسانند و آنها را از اینکه نقشی برای کشورشان ایفا کنند مأیوس می کنند. معمولا در این کشورها فساد گسترده است و تبعیض، مردم را رنج می دهد و وابستگی به قدرتهای خارجی سبب می شود مردم احساس حقارت کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیاعتنایی رژیم ها به دین و عقاید مردم را در این کشورهای اسلامی، عامل دیگر بروز انقلابهای منطقه دانست و افزود: گرچه دیکتاتورها در این کشورها شعار دینی می دهند و در مراسم مذهبی شرکت می کنند اما این گونه رفتارها باعث عصبانیت مردم مسلمان و مذهبی می شود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی شکل نگرفتن احزاب نیرومند را عامل دیگر بروز انقلابها در این کشورها دانست و گفت: این ضعف جهان سوم است که نمی گذارد احزاب شکل بگیرند. احزاب مانند ضربهگیر این رژیم ها عمل می کنند و مردم با وارد شدن در سرنوشتشان و با روی آوردن به اصلاحات، دیگر ضرورتی برای انقلاب نمی بینند بنابراین در این فضا که مردم از لحاظ دینی و عقیدتی آسیب می بینند و از لحاظ منافع ملی عصبانی هستند و از لحاظ منافع سیاسی سرنوشت خود را در دست افراد جبار و سرکوبگر می بینند، خشم آنها در درونشان متراکم میشود و روزی منفجر خواهد شد و از یک جا سر درمیآورد.
وی فقر و گرفتاریهای مردم را از دیگر عوامل بروز انقلاب های مردمی منطقه برشمرد و افزود: وقتی فقر و مشکلات زندگی مردم زیاد باشد آنها به صفوف نیروهای پیشتاز و نیروهای احیاگر ملحق می شوند و دیگر تبلیغات رژیمها را نمی پذیرند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز این انقلاب ها الگویی مانند انقلاب اسلامی ایران است، تصریح کرد: ایرانی ها از سایر ملتها به خاطر سابقه تمدن و اعتقاد به دین اسلام و اهل بیت (علیهم السلام) در سطح بالاتری هستند.
وی بروز انقلاب های مختلف در منطقه را نشأت گرفته از انقلاب اسلامی ایران دانست و افزود: انقلاب ایران الهامبخش منطقه بود و اگر ما موفق می شدیم درستتر عمل کنیم شاید این انقلاب با سرعت بیشتری برای دیگر کشورها الهامبخش میشد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی مصون ماندن انقلاب اسلامی ایران را ناشی از اتکای مردم به روحانیت و مراجع دانست و گفت: در ابتدای انقلاب گروه های مختلفی فعالیت میکردند اما اکثریت بیش از 90 درصد مردم پیرو حضرت امام (ره) و روحانیت بودند.
وی افزود: انفجار اطلاعات عاملی دیگر در حرکت های مردمی منطقه در جهان امروز است به گونه ای که امروز یک صفحه از فیسبوک یا تصویری که از یک تلفن همراه گرفته می شود به منبعی برای شبکه های تلویزیونی تبدیل شده است. این فناوری اطلاعات، امر مبارکی است که برخی خوششان نمیآید اما اگر واقعبین باشیم اینها فقط برای دولت های مستبد خطرناک است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه خطرهایی در کمین انقلاب های مردمی منطقه است، افزود: در سال های اول انقلاب اسلامی ایران هم اختلافاتی به طور طبیعی بروز کرد و ما نمونه های آن را امروز در کشورهای منطقه هم می بینیم، اما امام (ره) با هوشیاری و تدبیر اکثریت قاطع مردم را با انقلاب همراه کردند و با رأی 98 درصدی مردم در همهپرسی و بلافاصله تدوین قانون اساسی، بخشهای مذهبی و دینی انقلاب همه چیز را به طور دموکراتیک بر عهده گرفتند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طراحی کودتا و تجزیهطلبیهای برخی مناطق کشور در ابتدای انقلاب را از عوامل تهدید انقلاب اسلامی ایران دانست که با تدبیر امام (ره) همه این توطئهها برطرف شد.
وی افزود: اگر در کشورهای منطقه هم این طور که هست پیش برود، آنها نیز ریزش پیدا می کنند و خطر تجزیهطلبی آنها را هم تهدید می کند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: کشورهای عربی هم اگر اکثریت مردم را در صحنه نگه دارند آسیبپذیریشان کم می شود اما اگر منحرف شوند و خوی دیکتاتوری بر آنها مسلط شود دوباره دوره خفقان و آتشفشان این کشورها را در بر می گیرد. مدیریت امام راحل، نیروهای صالح و یکدست، روحانیت شیعه و پشتیبانی جدی مردم از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه شیعیان عراق نقش مهمی در حفظ وحدت و یکپارچگی این کشور ایفا میکنند، گفت: اگر خودخواهی بعضی رهبران عراق این همبستگی را به تفرقه تبدیل نکند، قانون اساسی کشور راه را برای عراقی متمرکز باز کرده است. حوادث جدید عراق هوشیاری بیشتر مردم این کشور را می طلبد و ما باید بدون دخالت به آنها کمک کنیم و تجربهمان را در اختیارشان قرار دهیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: اگر عراقی ها هوشیاری و تجربه ما را در نظر بگیرند باید سعی کنند اتحادشان را حفظ کنند، زورگویی را کنار بگذارند و قومیتها و احزاب بیشتر از سهمشان نخواهند. انقلاب اسلامی ایران با اتکا به اتحاد نیروهای انقلابی و مردم و پشتیبانی روحانیت توانست ساختار خود را حفظ کند و این تجربهای است که کشورهای منطقه میتوانند از آن استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما