امید عزیزی، مدیر کل میراث فرهنگی گیلان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: گونه کمیاب درخت زربین در حوزه فرهنگی مارلیک رودبار به دلیل اهمیت تاریخی و طبیعی این درخت و به پیشنهاد معاونت میراث فرهنگی استان در شرف ثبت ملی است.
وی ادامه داد: نقش این گیاه بر روی یکی از جام های مارلیک دیده می شود و این مساله بیانگر آن است که بیش از سه هزار سال قبل این درخت در این منطقه وجود داشته است که هنرمندان مارلیک با استفاده از ذوق و سلیقه خود و با ویژگی های طبیعت گرایانه نقش آن را ماندگار کردند.
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه یکی از ذخیره گاه های عمده این درخت در استان، اطراف روستای سیدان در رحمت آباد و بلوکات شهرستان رودبار است، افزود: همچنین اطراف روستای نصفی در 14 کیلومتری شمال رودبار از مناطق رویش این درخت به شمار می آید.
وی بیان کرد: در شهرستان رودبار در مناطقی از روستای سیدان، روستای پشته و منجیل گونه هایی از این نوع درختان با عمر طولانی دیده می شود که قدیمی ترین آن سرو منجیل با قدمت بیش از یک هزار سال است.
به گفته عزیزی، ذربین درختی دیر زیست با قدرت تحمل شرایط سخت است که در میان تخته سنگ ها و در شیب های تند و پرتگاهی به راحتی رشد می کند.
گفتنی است، تاکنون سه اثر طبیعی از گیلان با عناوین غار آویشو در شاندرمن، جنگلهای هیرکانی قلعه رودخان و جنگلهای هیرکانی آستارا چای در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما