محمد اسماعیل عبدی، استاد جامعه شناسی در تبریز، در گفت وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به هفته بدون دخانیات، گفت: در این هفته که البته به صورت نمادین نامگذاری شده باید به تحقق جامعه ای بدون دخانیات توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به هویت دینی جامعه ایرانی، اظهار کرد: در بیان مفاسد و مضرات سیگار و دخانیات توجه به مکتب مقدس اسلام نیز ضرروی است به نحوی که حرمت مصرف دخانیات از دو منظر در اسلام قابل اثبات است.
مولف مقالات جامعه شناسی گفت: مصرف دخانیات جسم فرد را مورد تهدید قرار می دهد و این مسئله از منظر اسلام حرام است تا فرد به جسم خود ضربه بزند.
عبدی ادامه داد: در واقع ضربه زدن به خود هم از نظر فردی و هم اجتماعی نیز ناصحیح است به نحوی که فرد آسیب دیده از دخانیات علاوه بر خود امکانات بهداشتی جامعه را نیز مصادره می کند.
استاد جامعه شناسی اظهار کرد: مصرف دخانیات تجاوز به یک حق اجتماعی مشروع است که از دیدگاه شهروندی دینی قابل پذیرش نیست.
وی تاکید کرد: از نگاه اجتماعی قابل قبول نخواهد بود که فردی به اکسیژن و هوای پاک دیگران تجاوز کند و در این راستا همه حق یکسان دارند.
عبدی بر ضرورت بیداری و هوشیاری جامعه در برابر حقوق خود تاکید کرد و یادآور شد: از منظر اسلام مظلوم به اندازه ظالم و حتی در برخی موارد بیش از ظالم مقصر است، چرا که به حق خود اعتراض نکرده و اجازه ظلم را به ظالم می دهد.
پایان پیام/
نظر شما