به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، علی محمد عظیمی، دبیر کمیته حمایت و نظارت مؤسسات دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شب گذشته (29 دی) در جمع مدیر مسئولان کانون های فرهنگی هنری مساجد کرمان، گفت: مدیران مسئول کانون ها، سربازان گمنام و پرافتخار حوزه فرهنگ مسجدی هستند که از روحیه بالای دینی و معرفتی برخوردارند.
وی با اشاره به نحوه نظارت و ارزشیابی عملکرد دبیرخانه های کانون های مساجد، عنوان کرد: نقاط ضعف و قدرت، ظرفیت ها و نیازهای دبیرخانه های استانی در شورای معاونان مورد بررسی قرار می گیرد تا برای سال آتی برنامه ریزی شود.
عظیمی، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر جدی گرفتن شبیخون فرهنگی و ضرورت توجه به مدیریت فرهنگی، افزود: این در حالی بود که بسیاری از افراد می گفتند فرهنگ نیازمند مدیریت نیست.
وی به فتنه سال گذشته اشاره و تصریح کرد: اگر فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دغدغه های معظم له در این باره جدی گرفته شده بود، امروز این همه اسیر و مجروح فرهنگی وجود نداشت.
عظیمی با تأکید بر اینکه مسجد، مبنای فرهنگ دینی است و پیامبر نیز در نخستین اقدام، کار فرهنگی را از مسجد آغاز کردند، گفت: مغفول واقع شدن کارکردهای مسجد به ویژه کارکرد فرهنگی آن، باعث شکل گیری کانون های مساجد با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و در پی فرمایش رهبر معظم انقلاب شد.
وی ادامه داد: از زمان تصویب این قانون در سال 71 تا سال 84 تنها دو هزار و 200 کانون در کشور تأسیس شد که از میان، سهم استان کرمان نیز 76 کانون بود در حالیکه طی دولت خدمتگزار این تعداد به هشت هزار و 884 کانون رسید و در همین دوره زمانی تعداد کانون های مساجد استان کرمان به 460 کانون ارتقا یافت.
عظیمی خاطرنشان کرد: این رشد چشمگیر حاکی از آن است که اگر نگاه ها همسو با فرمانده جنگ باشد به نتیجه بهتری می رسیم و البته امروز کانون های مساجد، پرچمداران حرکتی هستند که رهبری و هدایت آن با مقام معظم رهبری است.
دبیر کمیته حمایت از مؤسسات دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز امید رهبر معظم انقلاب اسلامی این است که کارهای فرهنگی را در مسجد انجام دهیم تا این کارکرد مهم مسجد احیا شود.
وی ادامه داد: امروز بزرگ ترین احزاب و گروه های سیاسی در پر رونق ترین کشورها در آروزی ایجاد شبکه های اجتماعی در بدنه جامعه اند تا در مواقع حساس برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند در حالی که این ظرفیت در کشور ما و در مساجد نهفته است و مسجد قادر هستند تا کارهای برجسته اجتماعی، دینی، سیاسی و فرهنگی را سامان دهند.
دبیر کمیته حمایت از مؤسسات دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایجاد کانون های تخصصی، برگزاری جشنواره ها، هسته های پژوهشی و کتابخانه های مساجد اقداماتی است که در راستای کیفیت بخشی به کارهای کانون های مساجد انجام شده است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان نیز با بیان اینکه امروز زیرساخت های اصلی فعالیت در کانون های مساجد ایجاد شده است، افزود: ظرفیت جوانی که امروز در اختیار کانون های مساجد است ظرفیت مهمی است که باید از آن برای تحول چشمگیر استفاده کنیم.
حجت الاسلام مهدی رضائی، با اشاره به اینکه انقلاب ایران انقلابی مسجدی است ماندگاری آن را نیز به تقویت مساجد دانست و گفت: برای تحقق این امر، حضور پرشور جوانان و نوجوانان در مساجد ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما