چهره سازی؛ حلقه مفقوده مسابقات بین المللی قرآن

باید توجه داشت که هر چه مسابقه برگزار شود، اما بعد از اتمام رقابت ها حتی متولی برگزاری برای قهرمانان آن مسابقات ارزش قائل نباشد، چهره سازی قرآنی معنایی در جامعه پیدا نمی کند.

صالح اطهری فرد، نفر نخست رشته قرائت در بیست و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم درباره تاثیر این رقابت ها بر فضاسازی معنوی در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: این رقابت ها برای افرادی که به طور تخصصی وارد این بحث شده اند جذابیت های لازم را دارد؛ اما درباره عموم مردم به نظر می رسد بعضی از بخش های این مسابقات آنطور که باید جذابیت های لازم را حداقل به جهت ظاهری برای مستمع ندارد.

وی اظهار کرد: برخی از شرکت کنندگان برای راهیابی به این رقابت ها یا اصلا گزینش نشده اند یا شیوه گزینش اشتباه بوده از این رو بعضا قرائت ها خیلی ضعیف و از توان استماع مخاطب خارج است. رفع این مشکل به نظارت بیشتر نیاز دارد که با سیستم کنونی نه در مسابقات بین المللی ایران بلکه در رقابت های دیگر کشورها نیز ممکن نیست.

 

اطهری فرد با بیان این مطلب که رعایت عدالت بر مسابقات بین المللی با اعمال راهکارهایی امکانپذیر است، افزود: چند سالی است که ما از کیفیت داوری در مسابقات بین المللی مالزی شاکی هستیم و متقابلا آنها نیز گلایه هایی دارند؛ به نظر می رسد ایجاد بک مجموعه بین المللی برای نظارت بر روند برگزاری مسابقات قرآن، نحوه تامین داوران و گزینش شرکت کنندگان می تواند کیفیت های علمی و هنری مسابقات را تضمین کند.

قاری بین المللی قرآن تصریح کرد: این رقابت های می تواند به قله ای تبدیل شود که فتح آن برای نسل جوان انگیزه ساز ورود به فعالیت های حرفه ای قرآن باشد، اما رسالت مسابقات قرآنی نباید به اینجا محدود شود چراکه بعضا در این باره موفق بوده است. آنچه به چهره سازی فعالان قرآنی در جامعه منتهی می شود ارزشگذاری مسئولان فرهنگی است.

 

وی با اشاره به جذابیت چهره های ورزشی و هنری برای نسل نوجوان و جوان عنوان کرد: بعضا این چهره ها نه تحصیلات، نه ادبیات و نه ظاهر و رفتار مناسبی دارند اما به دلیل برجسته سازی رسانه ها و درآمده های مالی بالا برای نسل جوان به الگو تبدیل شده اند. اما این ارزشگذاری برای چهره های قرآنی نمی شود و جامعه شناختی از آنها ندارد.

اطهری فرد تاکید کرد: باید توجه داشت که هر چه مسابقه برگزار شود، اما بعد از اتمام رقابت ها حتی متولی برگزاری برای قهرمانان آن مسابقات ارزش قائل نباشد، چهره سازی قرآنی معنایی در جامعه پیدا نمی کند.

وی با تاکید بر لزوم اعمال برخی تغییرات برای گسترش دامنه اثرگذاری مسابقات بین المللی قرآن ابراز کرد: اگر محل برگزاری این رقابت ها از حالت یکصد درصدی در تهران تغییر کند و شهرهای دارای ظرفیت فرصت میزبانی این رقابت ها را داشته باشند می توان به فضاسازی قرآنی در سطح کشور کمک کرد. چراکه استقبال مردمی در سطح دیگر استان ها در مقایسه با تهران بسیار بیشتر است.

 

اطهری فرد ارتقای سطح جوایز مسابقات بین المللی را ضروری خواند و خاطرنشان کرد: ارزشگذاری مناسب هنر قرائت در افزایش جوایز دیگر مسابقات نیز اثرگذار است. از سوی دیگر نباید پخش این رقابت ها را به سیما قرآن محدود کرد بلکه حداقل یکی از شبکه های عمومی نیز باید در کنار این سیما پخش بزرگترین رویداد قرآنی کشور را در دستور کار داشته باشند.

شایان ذکر است، بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن همزمان با مبعث رسول الله (ص) آغاز شده و دوم تیرماه در شام ولادت امام حسین (ع) به کار خود پایان می دهد.

پایان پیام/


 

کد خبر 140226

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha