تخصصی شدن حوزه فعالیت خبرنگاران ضروری است

سیدمحمد حسینی با بیان این که برخی گمان می‌کنند با خواندن چند واحد خبرنگاری می‌توانند در هر زمینه‌ای تحلیل‌گر باشند، گفت: گاهی صورت مسئله به خوبی برای خبرنگاران تبیین نمی شود و این، مشکلاتی را به وجود می آورد.

به گزارش خبرنگار شبستان، باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمای پلیس امروز یکشنبه 21 خرداد در سالن اجتماعات ولایت معاونت اجتماعی نیروی انتظامی افتتاح شد.

 

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن تشکر از نیروی انتظامی به خاطر فعالیت‌های رسانه‌ای و هنری گفت: زمانی که در صدا و سیما بودم به باشگاه خبرنگاران جوان رفتم و این باشگاه را بسیار مؤثر دیدم زیرا فعالیت زیادی در کارسازی و به کارگیری خبرنگاران افتخاری و همچنین تربیت خبرنگاران داشت. نیروی انتظامی می‌تواند با الگوگیری از باشگاه خبرنگاران جوان باشگاه خبرنگاران پلیس فعال و مؤثری داشته باشد.

 

حسینی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سال 86 به مسئله پیوست فرهنگی تأکید کردند، عنوان کرد: این مسئله که همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها باید برای هر اقدام خود پیوست فرهنگی داشته باشند، در سیاست‌های برنامه پنجم ابلاغ شد و به تصویب رسید.

 

وی تأسیس باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمای پلیس را اقدامی مبارک دانست و اظهار داشت: این امر به نیروی انتظامی، مردم و جامعه کمک می‌کند. بر این اساس نگاه فرهنگی- هنری ناجا تحسین‌برانگیز است و دیگر دستگاه‌ها نیز باید این‌گونه باشند، البته ارتش و سپاه نیز در ساخت فیلم‌های دفاع مقدس به سینماگران کمک می‌کنند. با این وجود همکاری سایر دستگاه‌ها با سینماگران باعث می‌شود که آنها بدون بروکراسی و امور اداری راحت‌تر فیلم بسازند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این اقدام نیروی انتظامی نشان می‌دهد که تنها کار نظامی ندارد بلکه به عواطف مردم نیز توجه می‌کند و می‌کوشد تا در کنار هنرمندان به ارتقای فرهنگی جامعه کمک کند. به هر حال پلیس نیز مانند پزشک وظیفه صیانت از سلامت مردم را بر عهده دارد.

 

حسینی با تأکید بر لزوم اولویت پیشگیری در درمان تصریح کرد: جامعه‌شناسان و روان‌شناسان باید مسایل را به طور ریشه‌ای بررسی کنند زیرا یک ناهنجاری متشکل از زنجیره‌ای از مسایل است که باید به دقت هر یک از آنها بررسی شود.

 

وی هنرمندان را به همکاری با نیروی انتظامی دعوت کرد و افزود: بحث آرامش و امنیت نیاز مردم است. متأسفانه گاهی در خبررسانی و هشدارها اغراق و مبالغه می‌شود که این امر موجب نگرانی مردم می‌شود. آگاه‌رسانی باید طوری باشد که افراد جامعه ساده‌اندیش نباشند و مصالح جامعه نیز در نظر گرفته شود و از طرفی موجب نگرانی مردم نیز نشود. خبرنگاران و سینماگران نیز نباید تنها به فکر فروش روزنامه و فیلم خود باشند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتماد مردم به پلیس را امری مهم ذکر کرد و گفت: این اعتماد با اقدامات هنری و رسانه‌ای بیشتر می‌شود، مردم باید بدانند کسانی هستند که حافظ امنیت آنها هستند، اگر مردم اقتدار و صلابت پلیس را ببینند، آرامش و توأمنینه بیشتری پیدا می‌کنند و لازمه این کار اطلاع‌رسانی درست است.

 

حسینی خاطرنشان کرد: به اذعان خبرنگاران حاشیه و تحلیل‌نویسی از دشوارترین شاخه‌های روزنامه‌نگاری است، زمانی که پلیس اطلاعات، منابع و اسناد را در اختیار قرار دهد کار اطلاع‌رسانی بهتر ارایه می‌شود، البته اسناد و اطلاعات باید در اختیار کسانی قرار گیرد که امین باشند و سوءاستفاده نکنند زیرا گاه بیان یک خبر در وقت نامناسب و یا به خاطر بازارگرمی به کار پلیس لطمه می‌زند. بر این اساس ارتباط پلیس و خبرنگاران مانع این مسایل احتمالی و گاه غیرقابل‌ جبران می‌شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مجازات‌های تعیین‌شده در اسلام بیان کرد: نفی مجازات در اسلام برای عبرت و عدم تکرار است. برخی از مجازات‌ها می‌تواند علاوه بر سرکوب‌کردن فرد متخلف جنبه بازدارندگی برای سایر افراد جامعه داشته باشد.

 

وی با تأکید بر لزوم تخصصی‌شدن خبرنگاران اظهار داشت: برخی گمان می‌کنند با خواندن چند واحد خبرنگاری می‌توانند در هر زمینه‌ای تحلیل‌گر باشند، در صورتی که این مسئله نادرست است، همان‌گونه که یک مترجم باید علاوه بر توانمندی در یک رشته خاص تخصص داشته باشد خبرنگاران نیز باید متخصص حوزه خود باشند و وارد هر بحثی نشوند زیرا گاهی صورت مسئله برای خواص خوب تبیین نمی‌شود و این امر برای خبرنگاران نیز اتفاق می‌افتد و مشکلاتی ایجاد می‌شود.

 

حسینی تصریح کرد: متأسفانه برخی از خبرنگاران دقت لازم را ندارند و گاه در جلسه نگران این هستند که اعداد و ارقام را به طور اشتباه انعکاس دهند و بعضی مطالب را بد بفهمند و بد انتقال دهند. بر این اساس کار تخصصی‌کردن خبرنگاران یک امر ضروری است که باعث می‌شود خبرنگاران در یک زمینه آموزش ببینند و متخصص شوند و در هر زمینه‌ای وارد نشوند چون کوچک‌ترین بی‌دقتی در انعکاس اخبار به جامعه آسیب‌های جبران‌ناپذیری می‌زند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت سینما یادآور شد: زمانی عده‌ای از کشور فلسطین از کارهای عمقی خود تعریف می‌کردند که مقام معظم رهبری کارهای تبلیغی را نیز مهم برشمردند و فرمودند گاهی یک فیلم می‌تواند تأثیری برابر صد عنوان کتاب داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه باید تأثیر هنر هفتم را بیش از پیش متوجه باشیم، بیان کرد: بسیاری از مردم جهان قضاوت‌شان از ایران از روی فیلم‌های ایرانی است. بر این اساس باید در ساخت فیلم‌ها دقت شود. امام علی (ع) فرمودند ارزش هر کس به میزان کار نیک، علم، دانش و عقل و اندیشه اوست و هنرمندان ما با لحاظ این فاکتورها می‌توانند زیبایی‌ها را ارایه دهند.

 

حسینی با بیان اینکه هر فیلمی باید یک پشتوانه فکری داشته باشد، اظهار کرد: اگر فیلمی فکر و اندیشه نداشته باشد و پیامی را انتقال ندهد کاری عبث و بیهوده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شاخه‌های هنری و فرهنگی از لحاظ کیفی رشد داشته‌اند، ادامه داد: به عنوان مثال جشنواره فیلم فجر سال 90 به دلیل ارایه فیلم‌های ارزشی و دفاع مقدسی بیشتر از رشد بهتری برخوردار بود.

 

وی با تأکید بر لزوم انعکاس اقدامات مثبت و پرهیز از شایعه‌پراکنی خاطرنشان کرد: دیشب پیامکی از یک خبرگزاری به من رسید مبنی بر اینکه در قم مجوز قرآن فارسی بدون متن عربی داده شده است، من نگران شدم و موضوع را پی‌گیری کردم و فهمیدم مسئله برای دو سال قبل بوده است.

 

حسینی اشاره‌ای به اجلاس وزرای شانگهای کرد و گفت: در این اجلاس به دنبال این بودم که به هر بهانه‌ای نامی از خلیج‌فارس ببرم و فیلم راه آبی ابریشم به ذهنم رسید، چینی‌ها که اذعان می‌کردند سابقه رابطه فرهنگی چین با ایران بیش از دو هزار سال است و من نیز از این مسئله استفاده کردم و گفتم فیلم راه آبی ابریشم از خلیج‌فارس شروع شده و به چین می‌رسد، آنها نیز درخواست دیدن این فیلم را مطرح کردند. این نشان می‌دهد که با ساخت فیلم‌های فاخر و ارزشمند حتی اگر گران تمام شود می‌توان فرهنگ ایرانی را به جهانیان معرفی کرد.

 

حسینی اظهار داشت: در فیلم باید فکر و پیام وجود داشته باشد و اندیشه، تعقل، تخیل، احساس و عواطف جذابیت و موفقیت فیلم را تضمین می‌کند.

 

وی با بیان اینکه به دنبال هم‌گرایی و وفاق هستیم، عنوان کرد: در جلسات شورای سینما مطرح کردیم که مسئولان باید به بحث سینما توجه بیشتری داشته باشند و همان‌طور که به قیمت ماست و سایر چیزها واکنش نشان می‌دهند به سینما نیز حساس باشند. در جلسات این شورا تأکید کردیم که صنف‌ها در شاخه‌های مختلف از خوشنویسی گرفته تا غیره باید فعال باشند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حتی بین خوشنویسان که جزء نظیف‌ترین افراد هستند اختلافاتی وجود دارد که ما سعی کردیم قانون را مبنا قرار دهیم تا آنها به توافق برسند و اختلافی با هم نداشته باشند.

 

حسینی بیان کرد: در جلسه شورای عالی سینما قرار شد که تمام صنوف تشکیل و فعال شود و صنوف اساسنامه‌ای با کمک دوستان بنویسند تا تصویب و ابلاغ شود و سپس اجرایی شود و ما نیز ناظر خواهیم بود تا بدین‌ترتیب اختلافات هر جمع و صنفی مرتفع شود.

 

گفتنی است، در این مراسم دکتر رضا غنی‌پور به عنوان مدیرعامل باشگاه خبرنگاران پلیس و علی سلطانی‌راد به عنوان دبیر انجمن سینمای پلیس انتخاب شدند و حکم گرفتند.

 

در پایان مراسم، باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمای پلیس با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردار بهمن کارگر معاون اجتماعی ناجا و جمعی از نیروهای نظامی و هنرمندان افتتاح شد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 140430

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha