مسعود نیکدستی، نفر نخست رشته قرائت بیست و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم اطلاع رسانی گسترده رسانه ای از رقابت های بین المللی را انگیزه ساز خواند و به خبرنگار شبستان گفت: برجسته سازی نقش افتخارآفرینان قرآنی بهترین شیوه ها برای امر به معروف عموم جامعه است تا اقبال همگان را به فعالیت های قرآنی رقم بزند.
وی اظهار کرد: باید از این فضای مستعد بهترین استفاده ها را برای فضاسازی در سطح جامعه برد؛ بررسی اینکه این مسابقات آیا تنها تحمیل کننده هزینه های گزاف به نظام است یا اینکه موج تربیت قرآنی را در کشور ایجاد می کند، ضرورت دارد. البته انتقاداتی که در کنار همه دستاوردهای این مسابقات مطرح می شود، نشان از آن دارد که برای این مهم جای کار بیشتر وجود دارد.
نیکدستی با تاکید بر لزوم ایجاد اتاق فکر و تشکیل هیئت نظارت در فاصله زمانی بین هر دوره از این رقابت ها با دوره بعد تصریح کرد: هنر با روح انسان در ارتباط است و وقتی با متن الهی آمیخته شود جذابیت های آن مضاعف می شود. از این رو بهتر است از این دو حسن استفاده حداکثری را برای درگیر کردن عموم اقشار جامعه با آموزه های وحی از طریق بستر آماده مسابقات قرآن داشته باشیم.
قاری بین المللی بررسی بازخوردها توسط متولیان برگزاری مسابقات قرآن را ضروری دانست و افزود: حضور سفرای قرآنی کشورهای مختلف در این میدان رقابتی بهترین فرصت برای صدور و تبلیغ ارزش های انقلاب است. قرآن به عنوان زبان مشترک همه مسلمانان که مورد وفاق تمامی مذاهب اسلامی است باید به عنوان اکسیر اتحاد در این مسابقات بکار گرفته شود.
وی با بیان این مطلب که عدم تعلق مسئولان فعالیت های قرآنی به جامعه هدف این فعالیت ها یکی از معضلات اساسی این عرصه است، عنوان کرد: شاید همین نقیصه منجر شده که فعالان و چهره های شاخص این عرصه آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته باشند.
نیکدستی با اشاره به ورودی محدود مسابقات بین المللی قرآن کریم ابراز کرد: نماینده ایران در این رقابت ها باید مشخصات متعدد و خاصی داشته باشد. این رقابت ها اگرچه انگیزه ساز برای ورود عموم علاقه مندان به طیف وسیع فعالیت های قرآنی است اما به نظر می رسد برای افرادی که در سطح عمومی قرائت قرار دارند، دست نیافتنی است.
وی مسابقات بین المللی قرآن را از میادین معتبر در جهان اسلام خواند و تاکید کرد: البته بنابر تجربه قاریانی که در مسابقات بین المللی مالزی حضور داشته اند، آن رقابت ها به نظر اجرایی قوی تر است. باید توجه داشت که سالانه نمایندگان بی از 60 کشور جهان میهمان ما در طول برگزاری مسابقات بین المللی هستند که قدرت اجرا، رعایت کامل اخلاقیات و مهمان نوازی ما می تواند آنها را مبلغان نظام و مذهب تشیع بدل کند.
نیکدستی با بیان این مطلب که نوعی آمارگرایی در مسابقات بین المللی ایران دیده می شود، گفت: اینکه عموم مردم به محل برگزاری این رقابت ها کشانیده نمی شوند، ایرادی اساسی است که شاید بخش عمده آن به عدم اطلاع رسانی و تبلیغات رسانه ای مطلوب باز می گردد. تجربه نشان داده که هر گاه مسئولان بر عرصه ای سرمایه گذاری رسانه ای کرده اند، توفیق در آن عرصه حتمی بوده اما مناسفانه در طول برگزاری مسابقات بین المللی تنها سیمای قرآن آن هم در سطحی محدود این رقابت ها را پوشش می دهد.
وی تاکید کرد: عکس این شرایط در برگزاری مسابقات مالزی حاکم است چراکه در طول برگزاری آن رقابت ها تلویزیون های شهری به طور مستمر تصاویر محل برگزاری را برای عموم به نمایش می گذارند. چرا رویدادی که شخصیت های عالی رتبه کشوری را به محل برگزاری می کشاند و آنها را درگیری می کند نباید تمامی شبکه های رسانه ای را درگیر کند؟!
مدرس قرآن با تاکید بر لزوم بکارگیری ابزارهای تشویقی اعم از مادی و معنوی برای دارندگان رتبه های برتر در میادین بین المللی خاطرنشان کرد: متاسفانه این نگاه که حاملان قرآن اشراف امت هستند در میان مسئولان نهادینه نشده در حالی که باید با برجسته سازی های رسانه ای کسب افتخارات ملی توسط چهره های قرآنی به اطلاع همگان برسد. البته مجرای این مهم نباید به سیمای قرآن معطوف شود...
شایان ذکر است، بیست و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن همزمان با مبعث رسول الله (ص) آغاز شده و دوم تیرماه در شام ولادت امام حسین (ع) به کار خود پایان می دهد.
پایان پیام/
نظر شما