انتخابات جایی برای اکتفا به حداقلی‌ها نبود

مردم سعی کنند صالح‏ترین را انتخاب کنند،مهم این است که شما دربین این افراد صالح، بگردید وصالح‏ترین را پیدا کنید. این جا جایی نیست که من و شما بتوانیم به حداقل اکتفا کنیم؛دنبال حداکثر باشید؛بهترین را انتخاب کنید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ملت ایران همیشه در تمام ادواره گذشته کشور ثابت کردند که همواره برخلاف تبلیغات سنگین و جنگ نرم دشمنان پشت سر نظام و رهبری تا پای جان ایستاده اند و در این راه از هیچ تلاشی فرو گذار نیستند و چه بسا بسیاری از طرح ها و نقشه های دشمنان را در نطفه خفه کردند. سرویس سیاسی شبستان به مناسبت گذشت سه سال از انتخابات 22 خرداد (ریاست جمهوری) در گزارشی به بررسی مواضع رهبری و بزرگان و اتفاقات آن برهه زمانی می پردازد:

در این بخش به مواضع مقام معظم رهبری در قبال انتخابات در فاصله زمانی چند ماه مانده به انتخابات اشاره مختصری شود. ایشان در اولین موضعگیری، پیرامون انتخابات دهم در دوم فروردین ماه 88 در مشهد مقدس صراحتاً اعلام کردند که از شخص خاصی در انتخابات حمایت نخواهند کرد و به دنبال مشارکت حداکثری در انتخابات هستند: «درباره‏ موضع رهبری در مورد انتخابات، گمانه‏زنی و شایعه و اینها همیشه بوده و خواهد بود. بنده یک رأی دارم، آن را در صندوق می‏اندازم. به یک نفری رأی خواهم داد، به هیچ کس دیگر هم نخواهم گفت که به کی رأی بدهید، به کی رأی ندهید؛ این تشخیص خود مردم است.». در این رابطه در سالگرد رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی در مرقد مطهر امام راحل و به فاصله یک هفته مانده به انتخابات نیز می‌فرمایند: «بنده در این انتخابات یک رأی بیشتر ندارم، آن رأی را هم به نظرم می‌رسد که کسی بطور مشخص نمی‌داند، حالا ممکن است کسانی حدس بزنند. من به کسی نمی‌گویم، نگفته‏ام و نخواهم گفت به چه کسی رأی بدهید، به چه کسی رأی ندهید؛ رأی من مربوط به خود من است».
مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح
ولی امر مسلمین در اولین دقایق آغاز رأی گیری در روز 22 خرداد در گفت‌و‌گو با خبرنگاران رسانه ها فرمودند: «به شایعات هم خیلی گوش نکنند. من دیدم دیروز و دیشب ـ در این پیامکهای فراوانی که دست مردم هست ـ شایعاتی را از قول من نقل می‌کردند که دروغ محض بود و واقعیت نداشت. آدمهای خوش‌نیت و سالم این کارها را نمی‌کنند؛ آدمهای ناسالم از این کارها می‌کنند؛ توی همه بخشها و همه گروه‌ها هم کم و بیش ممکن است آدم ناسالم ـ که سوءنیت داشته باشند و حسن‌نیت نداشته باشند ـ پیدا بشود. به این شایعات هم توجه نکنند. امروز هم ممکن است باز شایعاتی ـ نسبت به بخشهای مختلف انتخابات ـ بین مردم وجود داشته باشد».
بررسی سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مورد انتخابات نشان می‌دهد که ایشان بر روی «پرهیز از بی انصافی و تخریب از سوی نامزدها»، «هوشیاری و حفظ فاصله با دشمن»، «مشارکت حد اکثری و انتخاب اصلح» نیز تأکید داشته‌اند: «انتخابات در کشور ما یک حرکت نمایشی نیست. پایه‏ نظام ما همین انتخابات است. یکی از پایه‏ها، انتخابات است. مردم‏سالاری دینی با حرف نمی‌شود؛ مردم‏سالاری دینی با شرکت مردم، حضور مردم، اراده‏ مردم، ارتباط فکری و عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور صورت می‌گیرد؛ این هم جز با یک انتخابات صحیح و همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست.
این مردم‏سالاری، عامل پایداری ملت ایران است. هر چه انتخابات پرشورتر باشد، عظمت ملت ایران بیشتر در چشم مخالفان و دشمنانش دیده خواهد شد؛ برای ملت ایران حرمت بیشتری خواهند گذاشت؛ دوستان شما هم در دنیا خوشحال می‌شوند. عظمت ملت ایران را حضور مردم در انتخابات نشان می‌دهد؛ انتخابات این است. بنده همواره در درجه‏ اول در انتخابات سعی‌ام بر این است که به مردم عرض کنم حضور شما در این انتخابات مهم است.
انتخابات یک وسیله‏ای است برای بالا بردن توان کشور
یک مطلب هم خطاب به نامزدهایی که یا تا حالا اعلام حضور کرده‏اند یا بعد از این اعلام حضور خواهند کرد، عرض بکنم. کسانی که برای انتخابات خود را نامزد می‌کنند، بدانند که انتخابات یک وسیله‏ای است برای بالا بردن توان کشور، برای آبرومند کردن ملت؛ انتخابات فقط ابزاری برای قدرت‏طلبی نیست. مبادا نامزدها در اثنای فعالیتهای انتخاباتیِ خودشان جوری رفتار کنند و حرفی بزنند که دشمن را به طمع بیندازند. رقابتها را منصفانه کنند، حرفها را منصفانه کنند، از جاده‏ انصاف خارج نشوند.

انتخابات به فضل الهی و به حول و قوه‏ الهی انتخابات سالمی است. من می‏بینم بعضی‏ها در انتخاباتی که دو سه ماه دیگر انجام خواهد گرفت، از حالا شروع کرده‏اند به خدشه کردن. این چه منطقی است؟ این چه فکری است؟ این چه انصافی است؟ این همه انتخابات در طول این سی سال انجام گرفته است - در حدود سی انتخابات - مسئولان وقت در هر دوره‏ای رسماً متعهد شده‏اند و صحت انتخابات را تضمین کرده‏اند، و انتخابات صحیح بوده است؛ چرا بیخود خدشه می‌کنند، مردم را متزلزل می‌کنند، تردید ایجاد می‌کنند؟ که البته در ذهن مردم عزیز ما با این حرفها تردید ایجاد نخواهد شد.»(2 فروردین 88 در اجتماع بزرگ زائران حضرت علی بن موسی الرضا(ع))

«مردم سعی کنند صالح‏ترین را انتخاب کنند. آن کسانی که نامزد ریاست جمهوری می‌شوند و در شورای نگهبان صلاحیت آنها زیر ذره بین قرار می‌گیرد و شورای نگهبان صلاحیت آنها را اعلام می‌کند، اینها همه‏شان صالحند. اما مهم این است که شما در بین این افراد صالح، بگردید و صالح‏ترین را پیدا کنید. این جا جایی نیست که من و شما بتوانیم به حداقل اکتفا کنیم؛ دنبال حداکثر باشید؛ بهترین را انتخاب کنید.
من نسبت به شخص، هیچ‏گونه نظری ابراز نمی‌کنم
بهترین کیست؟ من نسبت به شخص، هیچ‏گونه نظری ابراز نمی‌کنم؛ اما شاخصهایی وجود دارد. بهترین، آن کسی است که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمی باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافیگری خودش نباشد. نامزدهای محترمی که تاکنون نام‏نویسی کرده‏اند و مشغول تبلیغات و اظهاراتی هستند سعی کنند با انصاف عمل کنند. اثبات و نفی‏شان با توجه به حق و صدق باشد. چیزهایی را که انسان می‌شنود، باور نمی‌کند که از زبان نامزدها و آن کسانی که دنبال این مسئولیتها هستند، از روی صدق و صفا خارج شده باشد.
گاهی انسان حرفهای عجیب و نسبتهای عجیبی می‌شنود. این حرفها مردم را نگران می‌کند؛ کسی را هم به گوینده‏ این حرفها دلبسته و علاقه‏مند نمی‌کند! نامزدهای محترم توجه داشته باشند: اذهان عمومی را تخریب نکنند. این همه نسبت خلاف دادن به این و آن، تخریب کننده‏ اذهان مردم است؛ واقعیت هم ندارد؛ خلاف واقع هم هست. بنده که از همه‏ این آقایان اوضاع کشور را بیشتر می‌دانم و بهتر خبر دارم، می‌دانم که بسیاری از این مطالبی که به‌عنوان انتقاد درباره‏ وضع کشور و وضع اقتصاد و اینها می‌گویند، خلاف واقع است؛ اشتباه می‌کنند. ان‏شاءاللَّه اشتباه است.»(22 اردیبهشت 88 در جمع مردم کردستان)

نقشه‌های دشمنان برای انتخابات
اما مسئله مهم دیگری که رهبر انقلاب در این سخنان روی آن تأکید کردند، نقشه‌های دشمنان برای انتخابات و پیش‌بینی حوادث پس از انتخابات بود که اگرچه نشان از هوشیاری و ذکاوت ایشان داشت ولی متأسفانه با بی توجهی خواص، زیان‌های زیادی به کشور وارد کرد: «انتخابات یکی از آزمونهای بزرگ ملت ایران در مقابل چشم دشمنان است؛ به همین جهت روی انتخابات ما حساسند. از حدود یک سال پیش، دستگاه‌های تبلیغاتی دشمنان ملت ایران، با یک شیب ملایمی شروع کردند علیه این انتخابات حرف زدن و اقدام کردن و مطلب ساختن؛ دستگاه‌های امنیتی‏شان هم مشغول شدند به خبرگیری و گمانه‏زنی و پیشنهاد دادن. روی این انتخابات حساسند.
امروز هم شما وقتی به خبرهای رسانه‏های گوناگون خارجی - که بسیاری از اینها دل پرکینه و پردشمنی‏ای نسبت به ملت ایران دارند - نگاه کنید، خواهید دید نسبت به انتخابات ما بی‏تفاوت نیستند و سعی می‌کنند اغراض خودشان را عمل کنند. این اغراض چیست؟ در درجه‏ اول، هدفشان تعطیل شدن انتخابات است که انتخابات نباشد. در یک دوره‏ای سعی کردند انتخابات مجلس شورای اسلامی را به انواع و اقسام حیله‏ها متوقف کنند. خدای متعال نخواست و اراده‏ مردان مؤمن نگذاشت؛ نتوانستند. از این مأیوسند که انتخابات را به‌کلی تعطیل کنند. در درجه‏ بعد، هدفشان این است که انتخابات سبک و سرد برگزار بشود. می‌خواهند ملت ایران حضور فعالی در انتخابات نداشته باشد».

فعالیت رادیوهای بیگانه از چند ماه قبل انتخابات

ایشان روز چهاردهم خرداد 88 و در مراسم بیستمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) نیز فرمودند: «از دو سه ماه قبل از این، رادیوهای بیگانه شروع کردند به بدنام کردن و مخدوش کردن چهره‏ انتخابات در کشورمان، برای بدبین کردن مردم. گاهی گفتند: این انتخابات نیست، انتصابات است. گاهی گفتند: این یک بازی کنترل شده‏ درون حکومت است؛ گفتند: این کاندیداها خودشان دارند بازی می‌کنند؛ نامزدهای مختلف که می‏بینید با هم اختلاف نظر دارند، اینها همه ظاهرسازی است، بازی است. گاهی گفتند: در انتخابات قطعاً تقلب انجام خواهد گرفت؛ هر وقتی یک چیزی گفتند. مقصود از همه‏ این تخریبها یک چیز است و آن این‌که می‌خواهند ملت در انتخابات، مشارکت قوی و نمایانی نکند؛ بدانید؛ با مردم‏سالاریِ شما مخالفند. دشمن با همین حضور شما، با همین انتخاب شما مخالف است. می‌خواهند پشتوانه‏ نظام را که مردم هستند و آرای مردم است، از نظام بگیرند؛ می‌فهمند چه کار دارند می‌کنند. وای به حال آن کسانی که نادانسته، از روی غفلت، همان حرف آنها را تکرار کنند و همان مقصود آنها را در داخل تحقق ببخشند. آنها دارند امید را از مردم می‌گیرند».
نتایج نهایی دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران به تفکیک استان
 

نام استان کل آراء مآخوذه باطله مآخوذه آرای صحیح احمدی نژاد
آذربایجان شرقی ۲٬۰۱۰٬۳۴۰ ۱۷٬۲۰۵ ۱٬۹۹۳٬۱۳۵ ۱٬۱۳۱٬۱۱۱
آذربایجان غربی ۱٬۳۳۴٬۳۵۶ ۲۰٬۰۹۴ ۱٬۳۱۴٬۲۶۲ ۶۲۳٬۹۴۶
اردبیل ۶۴۲٬۰۰۵ ۴٬۳۷۲ ۶۳۷٬۶۳۳ ۳۲۵٬۹۱۱
اصفهان ۲٬۶۳۷٬۴۸۲ ۲۵٬۱۶۳ ۲٬۶۱۲٬۳۱۹ ۱٬۷۹۹٬۲۵۵
ایلام ۳۱۲٬۶۶۷ ۳٬۴۹۵ ۳۰۹٬۱۷۲ ۱۹۹٬۶۵۴
بوشهر ۴۹۳٬۹۸۹ ۶٬۱۹۳ ۴۸۷٬۷۹۶ ۲۹۹٬۳۵۷
 تهران  ۷٬۵۲۱٬۵۴۰  ۱۱۵٬۷۰۱  ۷٬۴۰۵٬۸۳۹  ۳٬۸۱۹٬۴۹۵
 چهار محال بختیاری  ۴۹۵٬۴۴۶  ۲٬۹۵۳  ۴۹۲٬۴۹۳  ۳۵۹٬۵۷۸
 خراسان جنوبی  ۳۸۳٬۱۵۷  ۱٬۹۲۰  ۳۸۱٬۲۳۷  ۲۸۵٬۹۸۴
خراسان رضوی   ۳٬۱۸۱٬۹۹۰  ۲۴٬۲۴۹  ۳٬۱۵۷٬۷۴۱  ۲٬۲۱۴٬۸۰۱
خراسان شمالی   ۴۶۴٬۰۰۱  ۳٬۰۷۲  ۴۶۰٬۹۲۹  ۳۴۱٬۱۰۴

 خوزستان

 

 ۲٬۰۳۸٬۸۴۵  ۲۸٬۰۲۲
 
 
۲٬۰۱۰٬۸۲۳

 
 
۱٬۳۰۳٬۱۲۹

 
 زنجان  ۵۸۵٬۷۲۱
 
 ۵٬۱۸۱
 
 ۵۸۰٬۵۴۰ ۴۴۴٬۴۸۰
 سمنان  ۳۸۳٬۳۰۸
 
 ۳٬۷۹۰
 
 ۳۷۹٬۵۱۸  ۲۹۵٬۱۷۷
 سیستان و بلوچستان

 
 ۹۸۲٬۹۲۰

 
 ۵٬۵۸۵

 
 ۹۷۷٬۳۳۵


 
 ۴۵۰٬۲۶۹
 
 فارس  ۲٬۵۲۳٬۳۰۰
 
 ۱۸٬۳۶۲  ۲٬۵۰۴٬۹۳۸  ۱٬۷۵۸٬۰۲۶
 
 قزوین
 
 ۶۹۲٬۳۵۵
 
 ۶٬۰۸۴
 
 ۶۸۶٬۲۷۱
 
 ۴۹۸٬۰۶۱
 
 قم
 
 ۵۹۹٬۰۴۰  ۹٬۵۰۵
 
 ۵۸۹٬۵۳۵  ۴۲۲٬۴۵۷
 
 

کردستان


 
 ۶۱۰٬۷۵۶
 
 ۱۲٬۲۹۳
 
 ۵۹۸٬۴۶۳

 
 ۳۱۵٬۶۸۹
 
 کرمان  ۱٬۵۰۵٬۸۱۴
 
 ۱۰٬۱۲۵
 
 ۱٬۴۹۵٬۶۸۹  ۱٬۱۶۰٬۴۴۶
 
 کرمانشاه
 
 ۹۸۳٬۴۲۲
 
 ۱۳٬۶۱۰
 
 ۹۶۹٬۸۱۲
 
 ۵۷۳٬۵۶۸
 
 کهکلویه و بویر احمد  ۳۶۸٬۷۰۷
 
 ۲٬۹۹۲
 
 ۳۶۵٬۷۱۵
 
 ۲۵۳٬۹۶۲

 
 گلستان
 
 ۸۶۹٬۴۵۳
 
 ۱۲٬۳۵۲
 
 ۸۵۷٬۱۰۱
 
 ۵۱۵٬۲۱۱
 گیلان
 
 ۱٬۴۸۳٬۲۵۸

 
 ۱۱٬۶۷۴
 
 ۱٬۴۷۱٬۵۸۴
 
 ۹۹۸٬۵۷۳
 
 لرستان  ۹۶۴٬۲۷۰  ۸٬۳۲۹
 
 ۹۵۵٬۹۴۱
 
 ۶۷۷٬۸۲۹
 
 مازندران
 
 ۱٬۹۱۹٬۸۳۸
 
 ۱۵٬۵۷۱
 
 ۱٬۹۰۴٬۲۶۷
 
 ۱٬۲۸۹٬۲۵۷
 
 مرکزی  
۷۸۵٬۹۶۱

۷٬۸۹۲


۷۷۸٬۰۶۹
 
 
۵۷۲٬۹۸۸
 
 هرمزگان
 
 ۷۴۳٬۰۲۴
 
 
۵٬۶۸۳
 
 ۷۳۷٬۳۴۱  ۴۸۲٬۹۹۰
 همدان
 
 
 ۱٬۰۱۹٬۱۶۹

 
 ۹٬۸۱۶
 

 ۱٬۰۰۹٬۳۵3

 

 
۷۶۵٬۷۲۳


 
 یزد
 
 ۶۰۹٬۸۵۶

 

 ۵٬۹۰۸
 

 ۶۰۳٬۹۴۸  ۳۳۷٬۱۷۸
 مجموع
 
 ۳۹٫۱۶۵٫۱۹۱
 
 ۴۰۹٬۳۸۹
 
 ۳۸٬۷۵۵٬۸۰۲
 
۲۴٬۵۲۷٬۵۱۶ 

 پایان پیام/

کد خبر 140553

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha