خلاقیت عامل توسعه پایدار جوامع است

کارشناس دفتر فنی ‌و‌ حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش خلاقیت را عامل توسعه پایدار جوامع دانست و گفت: هر جامعه‌ای که به نوآوری برای توسعه توجه بیشتری داشته باشد، می‌تواند توسعه پایداری را تجربه کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد کاظمی، عصر روز گذشته (30 دی) در مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره خوارزمی و مسابقات هنرستان‌های فنی‌و‌حرفه‌ای و کاردانش خراسان جنوبی تصریح کرد: انتقال ارزش‌ها، مفاهیم و میراث فرهنگی جامعه به نسل جدید از جمله اهداف آموزش و پرورش است.


وی تربیت افراد متخصص برای تصدی پست‌های جامعه را از دیگر اهداف مهم آموزش و پرورش ذکر کرد و گفت: هر جامعه‌ای که به نوآوری برای توسعه توجه بیشتری داشته باشد، می‌تواند توسعه پایداری را تجربه کند و شاهد تحول در عرصه‌های مختلف باشد.


کاظمی با بیان اینکه افزایش علم در جامعه عاملی برای ارتقای تکنولوژی است، افزود: نوآوری و خلاقیت افراد نه تنها بر جامعه آنها تاثیر دارد بلکه بر زندگی شخصی افراد نیز موثر است و نقش مهمی را ایفا می‌کند.


وی داشتن روحیه نقادانه و پرسش‌گرانه را عامل اصلی حرکت جامعه به سوی نوآوری دانست و اذعان کرد: با داشتن این روحیه افراد در راستای درک موقعیت‌های بهتر اقدام می‌کنند.


کارشناس دفتر فنی ‌و‌ حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در اسلام تاکید زیادی بر ارتقای علم و دانش شده است، ادامه داد: در ایران نیز با ورود اسلام، تمدن علمی آن آغاز شد لذا می‌توان نتیجه گرفت که اسلام نه تنها با علم و دانش منافات ندارد بلکه خود عاملی برای رشد علم و فناوری است.


کاظمی گفت: خراسان جنوبی از نظر فرهنگی و علمی دارای غنای لازم است و این قدمت فرهنگی نشان می‌دهد که استعداد پژوهش‌گر بودن در این استان وجود دارد لذا نباید محدودیت‌ها، افراد را از پژوهش و خلاقیت باز دارد چرا که این محدودیت‌ها خود عاملی برای تقویت خلاقیت و نوآوری است.


معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: اگر کشوری بخواهد پیشرفت کند باید به آموزش و پرورش توجه کند.

 

سلیمان زنگویی با بیان اینکه ویژگی بارز کشورهای در حال توسعه، توانمندی در تولید علم و فناوری است، تصریح کرد: دنیای امروز بسیار متحول شده بنابراین باید تمامی افراد جامعه تربیت حرفه‌ای داشته باشند تا جامعه پیشرفت کند.


وی با بیان اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید رویکرد جدید پیدا کنند، اذعان کرد: تحول بنیادین در آموزش و پرورش یک شعار نیست بلکه یک ضرورت است چرا که باید برنامه ریزی سند چشم انداز بیست ساله عملی شود.


رئیس آموزش‌های فنی و حرفه ای آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز در ادامه این مراسم تصریح کرد: جشنواره جوان خوارزمی با حضور حداکثری دانش آموزان و دانشجویان خرداد امسال در استان برگزار شد.


محمد آذری با بیان اینکه 898 دانش آموز در این جشنواره شرکت کردند، افزود: از این عده 508 دانش آموز دختر و 390 دانش آموز پسر بودند.

 

وی تعداد طرح‌های ارائه شده از طرف دانش آموزان در سال تحصیلی گذشته را 587 مورد ذکر کرد و گفت: سال گذشته شاهد درخشش دانش آموزان استان در طرح‌های مربوط به مکانیک، برق، الکترونیک و فیزیک بودیم که بیشترین موفقیت دانش آموزان در بخش مکانیک با 145 طرح بوده است.

 

آذری افزود: از این میان 22 طرح به کشور ارسال شد و 11طرح به مرحله دفاع حضوری رسید که در نهایت دو مقام چهارمی و چهار مقام پنجم و یک مقام ششم کشوری برای استان کسب شد.

 

وی یادآور شد: سال گذشته دانش آموزان این استان در مسابقات علمی هنرستان‌های فنی و حرفه ای، سه رتبه کشوری و در مسابقات کاربردی کار و دانش و جشنواره کار آفرینی هفت مقام کشوری و استانی و همچنین در جشنواره هنرهای تجسمی هشت مقام کشوری و استانی و در جشنواره جوان خوارزمی 33رتبه استانی و کشوری کسب کردند.


پایان پیام/
 

کد خبر 14061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha