حجت الاسلام حسن آذری کارشناس علوم تربیتی، امروز(2بهمن) با اشاره به عوامل دین گریزی جوانان به خبرنگار شبستان گفت: واژه دین گریز بودن و یا عدم تمایل به مسائل اعتقادی تنها به عده خاصی از جوانان اختصاص دارد و نباید در تعابیر آن را به همه اقشار جوان کشور نسبت دهیم.
وی افزود: در بررسی علل دین گریز بودن این قشر خاص از جوانان باید توجه داشته باشیم که این معضل از دو جنبه درونی و بیرونی نشأت می گیرد.
حجت الاسلام آذری، در بیان عوامل درونی این موضوع، تصریح کرد: عدم شناخت راه صحیح همچنین ارتباط نداشتن قشر جوان ما با منابع اعتقادی مثل قرآن و احادیث از عوامل پایه ای در این مورد به شمار می روند.
این کارشناس مسائل خانواده، ادامه داد: پیامد بی توجهی به این موارد این است که جوان رفتارهای خود را مغایر با دین می بیند و هماهنگی بین هنجارهای خود و رفتار دینی برایش مشکل می شود.
وی اضافه کرد: این قشر از جوانان که دچار دین گریزی شده اند برنامه های سازنده و مبتنی بر ارزش های انسانی دین را مخالف رفتارها و خواسته های نفسانی خود می بینند و در نتیجه برای رسیدن به خواسته های خودشان مبانی اعتقادی را زیر پا می گذارند.
حجت الاسلام آذری، بیان کرد: در بررسی عوامل بیرونی دخیل در این معضل موارد بسیار زیادی وجود دارد، که از بنیادی ترین آنها می توان به خانواده و میزان تدین در این محیط پرداخت.
وی افزود: اگر در محیط خانواده و در ادامه در محیط های بیرونی تر مثل جامعه، جوان شاهد نمود خاص و پررنگ دین گرایی باشد درصد زیادی از این مشکلات کاهش می یابد.
حجت الاسلام آذری، با اشاره به تلاش دشمنان برای دین زدایی از ذهن جوانان، گفت: دشمنان با هدف تامین منافع خود با حرکتی نرم، خزنده و برنامه ریزی شده سعی دارد، در اذهان عمومی و به خصوص جوانان نسبت به دین و دین گرایی تردید ایجاد کند.
این کارشناس علوم تربیتی، افزود: عدم تبیین درست جایگاه دین در بین جوانان و برداشت شخصی از دین برای کسب منافع شخصی از جمله مخرب ترین عوامل در دین گرایی مردم و به خصوص قشر جوان است.
وی ادامه داد: متاسفانه در برخی موارد شاهدیم که افرادی دین را از جانب خود تعریف می کنند و این باعث سر در گمی جوان می شود.
این کارشناس، تصریح کرد: در مواردی هم شاهد هستیم که در بیان جایگاه دین، و عمل افراد تناقض های زیادی وجود دارد و برخی بین قول و عمل شان در مسائل اعتقادی هماهنگی وجود ندارد.
حجت الاسلام آذری، با تاکید بر لزوم هماهنگی میان عملکرد و ادعاهای متولیان این امر، گفت: وقتی که فردی درباره دین صحبت می کند و ارزش های اسلامی را تبیین می کند، اگر رفتاری مغایر داشته باشد جامعه نیز دچار سر در گمی می شود.
وی خاطرنشان کرد: انتقال نادرست ارزش های دینی به جامعه و همچنین تعارض میان عملکرد نهادهای مختلف و متولیان امور دینی و فرهنگی در کشور نیز از جمله عوامل تاثیر گذار در دین گریزی جوانان است.
آذری، گفت: همه این عوامل در کنار هم باعث سر در گمی جوانان در انتخاب مسیر درست می شود و در نهایت باعث می شود که جوان یک گرایش خاص و مطابق با سلیقه خود را انتخاب کند که متاسفانه باعث گمراهی می شود.
این کارشناس مسائل خانواده، در بیان علت های استقبال روز افزون جوانان از مکاتب نو ظهور، عنوان کرد: رواج این نوع اعتقادات نمود بارزی از تهاجم فرهنگی دشمنان است و مقام معظم رهبری هم بر لزوم شناخت این ترفندها تاکید دارند.
وی در پایان تصریح کرد: تبلیغ صحیح ارزش های اسلامی، استفاده از فرصت هایی مثل ایام و مناسبت های اعتقادی و همچنین ساماندهی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان از جمله مهم ترین راهکارها در پیشگیری از دین گریزی جوانان و تقویت مبانی اعتقادی آنهاست.
پایان پیام/
نظر شما