تأکید بر تشکیل کانون تفکر کشاورزی به منظور بهبود فعالیت‌های کشاورزی

استاندار خراسان شمالی در دیدار کارکنان سازمان جهادکشاورزی، بر تشکیل کانون تفکر کشاورزی به منظور بهبود و توسعه فعالیت های کشاورزی در این استان تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، ابوطالب شفقت، استاندار خراسان شمالی در دیدار رئیس، معاونان و مدیران ادارات وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در استان که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، بر تشکیل کانون تفکر کشاورزی در استان برای بهبود فعالیت های کشاورزی تاکید کرد.
 

وی تصریح کرد: در این کانون استادان دانشگاه، نخبگان، فعالان و علاقه مندان به اظهارنظر در حوزه کشاورزی می توانند عضو شده و ضمن رصد تمام فعالیت ها، نقاط قوت و ضعف را شناسایی و پیشنهادهایی را ارائه کنند.
 

وی با اشاره به ارتباط داشتن تمام مردم به شکل غیرمستقیم و 65 تا 70 درصد آن ها به طور مستقیم و از طریق زنجیره ارزش، حمل و نقل و غیره با کشاورزی خاطرنشان کرد: با تشکیل این کانون می توان با انجام فکر تخصصی و عملی کردن آن ها، این افراد را به شکل درست مدیریت کرده  و به اهداف مورد نظر دست یابیم.
 

مقام عالی دولت در خراسان شمالی همچنین با بیان اینکه هر جامعه ای برای رسیدن به استقلال، به امنیت غذایی نیاز دارد، متذکر شد: عامل اصلی تحرک اقتصادی در بخش کشاورزی شکل می گیرد. 
 

وی با بیان اینکه با ارائه الگوی کشت در بخش کشاورزی و به ویژه در بخش زراعت باید علاوه بر تامین غذای انسان، با تبیین یک راهبرد ویژه، خوراک حیوانات را نیز تامین کنیم، یادآور شد: در حال حاضر در خراسان شمالی 28 هزار کیلومترمربع زمین وجود دارد که بخش اعظم آن را عرصه های رها شده تشکیل می دهد و نیازمند مدیریت زمین است تا از این عرصه ها نیز بهره لازم را ببریم.
 

وی همچنین بر نوسازی باغبانی در استان تاکید کرد و بیان داشت: بیشتر عرصه های باغی این استان کهنه و پیر و بازدهی لازم را ندارد و نیازمند این است تا با مدیریتی اقتصادی، باغداران را هدایت و باغ های نو و مدرن بابهره گیری از فناوری روز دنیا احداث کنیم.
 

وی اشاره ای نیز به تولید 180 هزار تن شیر در استان داشت و گفت: در حال حاضر تولید این میزان شیر در استان کم و صنایع مورد نیاز برای فرآوری آن نیز موجود نیست که لازمه آن احیاء دامداری ها و صنایع ورشکسته استان است.
 

استاندار در بخش دیگری از سخنان با اشاره به عضویت بیش از 90 هزار نفر در شرکت های تعاونی مرتبط با بخش کشاورزی استان متذکر شد: شرکت های تعاونی یک ظرفیت بالقوه است که متاسفانه هنوز نتوانسته ایم از آن به خوبی در استان استفاده کنیم.
 

وی از شبکه تعاون روستایی به عنوان بزرگ ترین بنگاه اقتصادی یاد کرد و اذعان داشت: این شبکه هنوز نیازمند کار بیشتری است تا بتوانیم علاوه بر بهبود اوضاع اقتصادی کشاورزان، زمینه سرمایه گذاری در حوزه های مختلف را فراهم کنیم.
 

وی ادامه داد: در این راستا باید توجه داشته باشیم که این تعاونی ها نباید به تعاونی های خدماتی تبدیل شوند و فقط کود، سم و آرد توزیع کنند.
 

شفقت همچنین از دست اندرکاران حوزه کشاورزی خواست تا با ساماندهی فعالان بخش خصوصی و حضور آنها در مزارع، شرایط انعقاد قرارداد با کشاورزان را فراهم و به عنوان مشاور به تولید بهتر و بیشتر در این عرصه کمک کنند.
 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز در ادامه این دیدار به ارائه بخشی از فعالیت های انجام شده در حوزه کشاورزی خراسان شمالی پرداخت و از توزیع مبلغ 102 میلیارد ریال اعتبار در قالب بسته حمایتی قانون هدفمندسازی یارانه ها در استان خبر داد.
 

ابوالفضل یاوری محل هزینه کرد این اعتبارات را در بخش هایی از قبیل گلخانه ها، گاوداری های شیری، استخرهای پرورش ماهی، خرید دام پربازده و کشاورزی ذکر کرد.

 

 

 پایان پیام/

 

 

کد خبر 140889

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha