به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار حسین رحیمی روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه طرح برخورد با تخلفات شبانه تا ساعت 2 بامداد در کل بزرگراههای تهران اجرا میشود، افزود: اجرای این طرح در فصل تابستان نیز تشدید شده و بزودی نیز طرح گسترده برخورد با دور دور زدنها و ایجاد مزاحمت در معابر در تهران اجرا میشود. لذا به کلیه رانندگانی که مبادرت به این گونه اقدامات میکنند از هم اکنون هشدار میدهیم که دست از این گونه تخلفات بردارند.
رحیمی با اشاره به اینکه رتبه پلیس راهور در کاهش تصادفات از رتبه 27 به رتبه اول کاهش یافته است، گفت: سال گذشته 52 درصد فوتیهای حوادث رانندگی تهران را عابران پیاده تشکیل میدادند که از این میزان 8 درصد نیز معتادان ولگرد و خیابانی بودند. خوشبختانه شاهد بهبود رفتار موتورسواران در پایتخت هستیم اما هنوز با ایدهآلها فاصله داریم.
وی ادامه داد: پلیس هیچوقت به دنبال اعمال قانون نیست و در فروردین امسال صدور قبض جریمه 30 درصد و در اردیبهشت ماه 20 درصد کاهش یافته است. همچنین میزان اخذ گواهینامههای دارای 30 نمره منفی به شدت کاهش یافته و در اردیبهشت ماه تنها 27 گواهینامه رانندگان تهرانی که به 30 امتیاز منفی رسیده بودند، اخذ شد.
رئیس پلیس راهور تهران به وضعیت کاهش کشتههای رانندگی اشاره کرد و افزود: در سال 89، 62 نفر کاهش کشته داشتیم که این آمار در سال گذشته با 146 نفر افزایش یافت. در فروردین و اردیبهشت امسال نیز 29 درصد کاهش کشتهها را شاهد بودیم. در این مدت میزان تصادفات فوتی عابران 24 درصد، کشتههای تصادفات فوتی و جرحی موتورسواران 36 درصد کاهش یافته است.
عدم توجه به جلو عامل 27 درصد تصادفات
رحیمی عدم توجه به جلو را مهمترین علت تصادفات تهران اعلام کرد و گفت: علاوه بر عدم توجه به جلو که عامل 27 درصد تصادفات است، عدم رعایت حق تقدم با 17 درصد و تغییر ناگهانی مسیر با 10 درصد از دیگر علل تصادفات هستند. صحبت با تلفن همراه یکی از مهمترین علل عدم توجه به جلو است که طرح ویژههای در سطح پایتخت در حال اجرا است.
رئیس پلیس راهور تهران از ساماندهی تردد ایمن عابران پیاده خبر داد و افزود: طرح محدود کردن و ساماندهی تردد عابران پیاده در دستور کار قرار دارد و با استفاده از تجهیزات فیزیکی از جمله نصب نرده تلاش می کنیم مسیرها و محورهای عابران پیاده را ایمن سازی کنیم.
وی افزود: پلیس تمرکز خود را روی عابران پیاده و موتورسواران متمرکز کرده البته از رانندگان متخلف نیز غافل نیستیم. هم اکنون برای کاهش تلفات عابران پیاده ساماندهی 100 گذرگاه عابران پیاده را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به الکترونیکی کردن کنترل گذرگاههای سطح شهر گفت: هم اکنون 15 گذرگاه سطح شهر از جمله آفریقا، سردار جنگل، آبشناسان، بلوار پاکنژاد و میرداماد- ولیعصر(عج) به صورت الکترونیکی کنترل میشود. از 3 تیرماه امسال نیز طرح آزمایشی جریمههای الکترونیکی به پایان رسیده و پلیس خودروهای متخلفی را که به گذرگاه عابر پیاده تجاوز کنند 20 هزار تومان و رانندگانی که از چراغ قرمز عبور کند 100 هزار تومان به همراه 5 نمره منفی جریمه میکنیم. تا پایان امسال 90 گذرگاه مجهز به دوربین هوشمند میشود. ضمن اینکه در مرکز کنترل ترافیک به صورت نامحسوس رانندگانی که مرتکب تخلف میشوند جریمه خواهند شد.
رئیس پلیس راهور با اعلام اینکه 15 هزار نقطه به دستگاه پارک حاشیهای مجهز شدهاند، ادامه داد: با نصب این دستگاهها پارک حاشیهای انضباط بخشی شده و سهولت در رفت و آمد به وجود آمده است ضمن اینکه جای پارک برای تمامی خودروها فراهم شده است و کارمندان شرکتها دیگر نمیتوانند ساعتها خودروی خود را در کنار خیابان پارک کنند.
50000 تومان جریمه حرکت در خط اضطرار تونل های توحید و رسالت
رحیمی از نصب دوربین و کنترل الکترونیکی سطح اضطرار خبر داد و تاکید کرد: طرحهای جدید در تونلهای پایتخت به اجرا درآمده و از روز شنبه هر رانندهای در خط اضطرار تردد کند 50 هزار تومان و چهار نمره منفی جریمه میشود. این خط تنها برای خودروهای امدادی و پلیس تعبیه شده است تا در صورت وقوع حادثه در تونل سریع به امدادرسانی بپردازند.
وی با هشدار به رانندگان متخلف تهرانی گفت: در پایتخت بدون هرگونه اغماض با متخلفان برخورد می کنیم در حالی که میزان تخلفات کاهش چشمگیری یافته است. در اردیبهشت ماه امسال میزان تردد غیرمجاز در محدوده طرح ترافیک 39 درصد کاهش یافته است.
از رانندگان با سرعت بالای 130 کیلومتر تست سلامت روان گرفته می شود
رحیمی با اشاره به این که میزان ثبت تخلف سرعت غیرمجاز توسط دوربینها 225 درصد افزایش یافته است تاکید کرد: فعالیت دوربینها و ثبت تخلفات نیاز به فلش زدن دوربین ندارد و هم اکنون 167 دوربین تهران روزانه اقدام به ثبت تخلفات می کنند. البته هر خودرویی که دارای 130 کیلومتر سرعت و بیشتر از آن باشد به صورت روزانه به پلیس راهور احضار و از راننده تست سلامت روان گرفته میشود.
رئیس پلیس راهور در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص اصلاح معابر گفت: تغییر مسیر خیابانها در کمیته معابر که با حضور مهندسان ترافیک، شهرداری و پلیس راهور تشکیل میشود بررسی و براساس عملیاتهای عمرانی یا موانع ترافیکی ساماندهی میشوند، البته پس از تغییر مسیر هر خیابان در هفته اول باید اعمال قانون پلیس ارشادی باشد.
وی افزود: امسال آمایش تابلوهای راهنمایی و رانندگی را با توجه به وجود مشکل پارکینگ آغاز کردهایم. البته از مردم میخواهیم اگر مشکلات ترافیکی این چنینی دارند به پلیس 110 این موضع را اطلاع دهند. روزانه 3400 تماس پلیس راهور در 110 برقرار میشود که 2400 تماس مربوط به تصادفات و 1000 تماس نیز مربوط به درخواستهای مردم است.
رحیمی در پایان تاکید کرد: تعداد اندکی از صاحبان اماکن اقدام به نصب موانع مخروطی برای مسدود کردن جای پارک میکند که به تمام گشتهایی خود ابلاغ کردیم قاطعانه با این افراد برخورد کنیم.
پایان پیام/
نظر شما