واشنگتن سناریوی کوزوو را در سوریه تکرار می کند

یک نویسنده اماراتی در مقاله ای یادآوری می کند که واشنگتن در حال تکرار سناریوی کوزوو و افغانستان برای عملی کردن سرنگونی دولت سوریه با حمایت از شورشگران مسلح در جبهه زمینی و طراحی یک جنگ هوایی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، هیشم کارویی ، نویسنده و تحلیلگر اماراتی در یک وب سایت مقاله ای را تحت عنوان « راه کوزوو » به سوی سوریه در خلیج امروز منتشر کرده و در آن نوشته است که چگونه آمریکا شیوه ای را برای عملی کردن سرنگونی دولت سوریه با ترکیبی از حمایت از شورشگران مسلح در جبهه زمینی و طراحی یک جنگ هوایی در پیش گرفته است.
نویشنده به این نکته اشاره کرده است که در طرح آمریکا این دو عامل برای سرنگونی نظام سوریه دست به دست هم می دهند و اولی پیش شرط لازم برای اجرای دومی است.
وی همچنین به طور دقیق به جزئیات مدل به کار برده شده از سوی آمریکا در افغانستان در سال های 1978 تا 1992 و در صربستان کوزوو در سال 1999 پرداخته است.
کارویی همچنین به نقش دولت خود یعنی قطر در مسلح کردن آنچه در اصطلاح ارتش آزاد سوریه نامیده می شود برای به راه انداختن قیام مسلحانه علیه دولت سوریه اشاره کرده است که این نشان دهنده فرض مقدماتی شیخ نشین های کشورهای خلیجی ومتحدان غربی آنها برای پایین کشیدن بشار اسد از قدرت و جایگزین کردن رژیمی است که مورد حمایت پادشاهی های خلیج و قدرت های ناتو باشد.
این نویسنده اماراتی در دیداری با برهان قلیون ، رییس شورای ملی سوریه در دوحه ، پایتخت قطر از او پرسیده بود که آیا این درست است که سناریویی برای سوریه نوشته شده که شبیه جنگ علیه شوروی در افغانستان است ؟ بودجه از عرب ها ، سلاح از ایالات متحده آمریکا و هم پیمانانش برای نیروهایی که در مقابل اسد و متحدان روسی او ایستاده اند ؟
این پرسش تنها یک پاسخ می توانست داشته باشد و آن اینکه آمریکا و متحدان اصلی اش در جهان عرب یعنی رهبران شورای همکاری خلیج فارس که شامل قطر ، امارات ، عربستان سعودی ، بحرین ، کویت و عمان می باشند یک استراتژی مشترک علیه دولت افغانستان و متحدان آن در شوروی در 25 سال آخر قرن بیستم به کار گرفته بودند.
شیخ نشین ها و کشورهای پادشاهی خلیج نیز اکنون در حال فراهم کردن بودجه و نیز سلاح و به کارگیری افراط گرایان خارجی به عنوان جنگنده ها هستند و آمریکا و هم پیمانانش در ناتو نیز در حال مسلح کردن نیروهای ضد دولتی با سلاح های پیشرفته تر و آموزش آنها از سوی پرسنل نیروهای ویژه غربی هستند.
همانطور که پاکستان به عنوان پایگاه عملیاتی برای انجام حملات در داخل افغانستان از اواخر دهه 1970 تا اوایل دهه 1990 مورد استفاده قرار گرفت در حال حاضر نیز کشورهایی مانند ترکیه و اردن برای هدفی مشابه علیه سوریه مورد استفاده قرار گرفته اند.
اکنون مقامات رسمی و سازمان ملل متحد از اصطلاح جنگ داخلی در سوریه برای داشتن بهانه ای به منظور مداخله آمریکا و ناتو در منازعات مسلحانه میان گروه ها در سوریه استفاده می کنند همانطور که در بوسنی در سال 1995 و در کوزوو در سال 1999 آن را انجام دادند و به نام نیروهای حافظ صلح و یا گروه سومی که منافعی ندارد وارد منازعات مسلحانه شدند.
نویسنده این مقاله می نویسد : ما شاهد مواردی از جنگ ها و تغییر رژیم هایی توسط دولت آمریکا بوده ایم که به عنوان عملیاتی مخفی و پوشیده انجام شده اند در حالی که در بسیاری از آنها نمایندگان قدرتمند کنگره به طور کامل از آنها اطلاع داشته اند و این ممکن است بار دیگر نیز اتفاق بیفتد.
وی اشاره می کند به اینکه بیل ریچاردسون ، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل اخیرا تاکید کرده است که واشنگتن باید و لازم است که به طور آشکارا وارد جنگ سوریه شود و ناتو باید به تسلیح و آموزش شورشیان مبادرت ورزد .
کارویی همچنین به خوانندگان خود یادآوری می کند که تیم مربوط به امور جنگی سنای آمریکا شامل جان مک کین ، ژوزف لیبرمن و لیندسی گراهام در ماه آوریل سال جاری در بازدید از مرز ترکیه و سوریه با ژنرال مصطفی الشیخ و کلنل ریاض الاسد از اعضای ارشد ارتش آزاد سوریه ملاقات کردند و مک کین اظهارات هشدار دهنده زیر را بیان کرد :
« اشتباه نکنید . موقعیت در سوریه یک منازعه مسلحانه است . این یک جنگ است ... »
آمریکایی ها همچنین برای داشتن بهانه ای به منظور ایجاد منطقه ممنوعه پرواز در سوریه و تجهیز ارتش آزاد سوریه به موشک های زمین به هوا مانند کاری که واشنگتن در دهه 1980 برای تجهیز پایگاه مجاهدین افغان واقع در پاکستان به موشک انجام داد ، شایعاتی را پراکنده کرده است مبنی بر اینکه هلیکوپترهای جنگنده روسی برای کمک به دولت سوریه به این کشور فرستاده شده اند.
بنابر گزارش اینفورمیشن کلیرینگ هاوس ، ایجاد منطقه ممنوعه از سوی آمریکا و متحدانش در ناتو و همچنین همپیمانانش خلیجی اش بر فراز خاک سوریه در صورتی که در شورای امنیت سازمان ملل توسط روسیه و چین بلوکه شود بدون نظارت و اجازه سازمان ملل انجام خواهد شد همانطور که در کوزوو در سال 1999 انجام شد.
آمریکا برای رسیدن به اهدافش افراطیون وهابی مسلح را به کار گرفته است همانطور که بیش از سی سال پیش در آسیای جنوبی آن را آغاز کرد.
امروز هدف سوریه است و فردا نوبت به ملت دیگری است که که دولتش از سوی واشنگتن برای تغییر رژیم نشانه گرفته شده است.
در بیشتر موارد همه چیز از ایجاد هرج و مرج شروع می شود و در سوریه نیز آمریکا و هم پیمانانش تا آنجا که در توان دارند تلاش می کنند تا آشوب و هرج و مرج را برای تغییر رژیم حفظ کنندئ
پایان پیام/
 

کد خبر 143817

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha