عزاداری سنتی روشی برای نزدیکی به اهل بیت(ع) است

مداح اهل بیت(ع) عزاداری سنتی را روشی برای نزدیکی به اهل بیت(ع) دانست و گفت: هر مجلسی که انسان را به نسبت و روش پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) نزدیک کند، در دایره عزاداری سنتی جای می گیرد.

داوود شفیعی، مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به خبرنگار شبستان گفت: عزاداری سنتی به معنای پایبندی به اصول شرع و دستورات ائمه است نه عزاداری قدیمی؛ بسیاری از پیرغلامان دغدغه انحراف مداحی را دارند و به همین دلیل تذکراتی می دهند، اما اشکال عمده ای که به پیرغلامان مداحی وارد است، این که معمولا با تحکم با مداحان جوان برخورد می کنند. این برخورد باعث می شود که فاصله میان دو نسل مداحی زیادتر شود و مداحان جوان با دور شدن بزرگان بیشتر در معرض خطر قرار می گیرند.

مداح اهل بیت(ع) ادامه داد: البته در این میان بعضی از ایراداتی که وارد می شود از روی حسادت است، نه از روی دغدغه مندی. مداحی که می بیند بعد از سال ها مداحی کردن، مستمعانش از یک مداح جدید کمتر هستند، حسادتش تحریک می شود و ممکن است شروع به اشکال گیری های بی اساس کند.

شفیعی عزاداری سنتی را روشی برای نزدیکی به اهل بیت(ع) دانست و گفت: هر مجلسی که انسان را به نسبت و روش پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) نزدیک کند، در دایره عزاداری سنتی جای می گیرد و دیگر تفاوتی ندارد که قالب ها و سبک ها قدیمی باشد یا جدید.

وی اخلاق حسنه، اخلاص، مقتل خوانی و منبر را از ارکان تغییر ناپذیر عزاداری سنتی خواند و افزود: اگر این ارکان در یک مجلس وجود داشته باشد، زمینه برای رشد افراد و نزدیک شدن به اهداف و آرمان های اهل بیت(ع) فراهم می شود.

مداح اهل بیت(ع) با تأکید بر این که عمده انحرافات مداحی جدید در سبک ها و آهنگ ها اتفاق افتاده است، گفت: متأسفانه بسیاری از مداحان از دستگاه های موسیقی اطلاعاتی ندارند و در نتیجه وقتی می خواهند آهنگی برای سبک خود استفاده کنند، بدون توجه به این که این دستگاه موسیقی با عزاداری اهل بیت(ع) مناسبت دارد یا نه، سبک می سازند. البته تقریباً هیچ دستگاهی با عزاداری تعارض ندارد، منتهی بعضی دستگاه ها مثل شور اصفهان آن قدر در ترانه خوانی های مبتذل استفاده شده که شنونده به محض شنیدن آن به یاد آهنگ های مبتذل می افتد.

شفیعی در توضیح ویژگی های شعر خوب گفت: شعر خوب شعری است که از متن مقاتل و روایات گرفته شده باشد. اگر یک مداح اهل مطالعه باشد، خود به خود در انتخاب شعر، دقت می کند که شعر منتخبش با احادیث و روایات در تعارض نباشد. بنابراین مطالعه فراوان از ضروریات مداحی است و انسانی که اهل مطالعه نباشد، هیچ گاه نمی تواند مداح خوبی باشد.

وی تألیف مقاتل به زبان امروزی را از وظایف حوزه های علمیه دانست و افزود: مداح وظیفه دارد از روی مقاتل معتبر بخواند، اما ارزیابی روایت ها به عهده مداحان نیست و باید علمای حوزه علمیه با تألیف مقاتل معتبر به زبان امروز  خوراک مداحی مداحان را فراهم کنند.

شفیعی افزود: بعضی کتاب های مقتل در عین معتبر بودن، سنگین هستند و استفاده از آن ها احتیاج به علم و تجربه فراوان دارد. به همین دلیل نمی شود به یک مداح جوان که تازه می خواهد در دنیای مداحی وارد شود، مقتلی مثل لهوف سید بن طاووس را سفارش کرد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 14385

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha