افزایش تعداد دادگاه های خانواده زنگ خطری برای مردم و مسئولان است

رئیس کل دادگستری استان قزوین گفت: تعداد شعب دادگاه خانواده در استان قزوین افزایش یافته است چراکه افزایش مراجعات مردمی، منطبق با وضع موجود نبود و این امر زنگ خطری برای مردم و مسئولان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، جمال انصاری رئیس کل دادگستری قزوین ظهر امروز (2 تیر ماه) در سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه قزوین بیان کرد: یکی از اقداماتی که در دستور کار دادگستری استان در سال جاری قرار دارد، تقویت مبانی صلح، سازش از طریق ارتقای سطح شوراهای حل اختلاف و نهادهای مشاوره خانواده و کاهش آسیب های اجتماعی است چراکه این استان در مسائل مربوط به خانواده و دعاوی طلاق وضعیت خوبی ندارد.
 

وی ادامه داد: در سال گذشته و در سال جاری، شعب دادگاه خانواده را در استان افزایش داده ایم چراکه افزایش مراجعات مردمی، منطبق با وضع موجود نبود و این امر آلارم خطری برای همه مردم، مسئولان و سازمان های فرهنگی است تا در راستای کاهش آسیب های طلاق و افزایش صلح و سازش تلاش کرده و قدم بردارند.
 

رئیس کل دادگستری استان قزوین با اشاره به رویکرد پیشگیرانه دادگستری استان در راستای کاهش نزاع های دسته جمعی تصریح کرد: یکی از محوری ترین اقدامات دادگستری در حوزه پیشگیری در سال 91، در بحث نزاع و درگیری های دسته جمعی است که متأسفانه آمار بالایی در این استان دارد.
 

وی افزود: این موضوع در سال 91 با نگاه پیشگیرانه در دستور کار دستگاه قضایی استان قرار دارد و با کمک مردم و مسئولان و با آسیب شناسی که در این خصوص صورت می گیرد، درصدد کاهش سطح درگیری های اجتماعی در استان هستیم.
 

انصاری اضافه کرد: اگرچه این کار نیازمند، هدفگذاری در مدت زمانی بیش از یک سال است تا کاهش این جرم صورت گیرد، ولی کار در دادگستری استان آغاز شده است.
 

وی در ادامه به لزوم افزایش دانش حقوقی مردم اشاره کرد و توضیح داد: میزان پرونده های دادگستری استان منطبق با جغرافیای استان نیست که بخشی از این امر به پایین بودن دانش حقوقی مردم باز می گردد و از این رو یکی از برنامه های دادگستری استان در سال جاری، ارتقای دانش حقوقی مردم است.
 

رئیس کل دادگستری استان قزوین خاطر نشان کرد: این امر نیازمند همکاری مردم است و افزایش سطح دانش حقوقی مردم، کاهش بسیاری از مشکلات را به دنبال دارد.
 

وی تأکید کرد: اصلاح روش های نظام دادرسی، برنامه دیگری است که در دستور کار دادگستری استان در سال 91 قرار دارد و این موضوع، مهمترین دغدغه مردمی در استان و کشور بوده است و از این رو سعی شده است تا زمان مراجعات مردم به دادگستری و زیرمجموعه های آن کاهش یابد.
 

انصاری با اشاره به خدمات متنوع و مکانیزه دادگستری استان اظهار کرد: خروج از رویکرد سنتی و مکانیزه کردن امور رویکردی است که در سال جاری در دادگستری استان دنبال می شود و در حال حاضر 40 تا 50 درصد خدمات به مردم توسط دادگستری به صورت مکانیزه ارائه می شود که این امر همکاری مردم و شفاف سازی امور را به دنبال دارد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 144139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha