به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، مهندس یحیی محمود زاده، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت کشور، امروز(3 تیر) در اجلاس 6+5 که با حضور استانداران مرزی ایران و عراق در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، بر تعمیق روابط طرفین و فراهم ساختن زیرساخت های لازم در جهت گسترش تبادلات اقتصادی میان دو کشور تأکید کرد.
وی گفت: نشست مشترک استانداران مرزی دو کشور در شرایطی برگزار می شود که عراق در پرتو تثبیت اقتدار سیاسی، به سمت ایفای نقش بین المللی خود در حرکت است.
محمود زاده، تصریح کرد: بی تردید این روند همواره مورد تأیید دولت ایران بوده است و براین اساس این نشست گام مهم و موثری در راستای منافع دو ملت است.
وی توسعه مبادلات اقتصادی بین دو کشور را از مهمترین اهداف برپایی این اجلاس برشمرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در گام اول خواستار افزایش میزان تبادلات اقتصادی به 12 میلیارد دلار در سالجاری و بیش از این میزان در سال های آتی است که تحقق این مهم منوط به گسترش ارتباط در استان های مرزی دو کشور است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت کشور، توسعه سیستم حمل و نقل طرفین را از دیگر عوامل تأثیرگذار در تعمیق بخشی به روابط اقتصادی طرفین عنوان کرد و گفت: توسعه سیستم حمل و نقل ریلی در دستور کار ما قرار گرفته است که امیدواریم برادران عراقی نیز اقدامات لازم را برای توسعه ریلی، همزمان با طرف ایرانی به عمل آورند.
وی ایجاد نمایشگاه های تجاری و بازرگانی ایران و عراق را در معرفی ظرفیت های دو کشور تأثیرگذار خواند و گفت: داشتن مقررات و زمان کاری یکسان می تواند تسهیلات لازم برای بازارچه های مرزی فراهم کند و ضمن جلوگیری از ایجاد صف های طولانی مردم و کامیون ها، رضایتمندی را برای مردم و مسئولان تأمین کند.
محمود زاده، اضافه کرد: یکی از مشکلات موجود، جاده های ورودی به دو کشور وپایانه مرزی است لذا می بایست دوطرف در جهت اصلاح این جاده ها اقدام کنند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در این راستا ضمن آغاز اقدامات لازم به توسعه در این بخش پرداخته است که امیدواریم طرف عراقی نیز نسبت به توسعه جاده ای اقدام نماید.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت کشور، همسان نبودن تعرفه های گمرکی را مطرح ساخت و گفت: هم اکنون در برخی نقاط مرزی مشخصات و تعرفه های گمرکی یکسانی برای ورود کالای ایرانی وجود ندارد که این مسئله مشکلاتی را برای تجار ما فراهم کرده است.
وی با اشاره به برگزاری نشست های مشترک استانداران مرزی، ابراز امیدواری کرد: دو کشور در توسعه مبادلات اقتصادی و تعمیق بخشی به روابط فی مابین پیشگام باشند.
در ادامه این نشست استانداران بصره و خوزستان نیز به ایراد نقطه نظرات و دیدگاه های خود در خصوص توسعه مبادلات اقتصادی دو کشور پرداختند.
گفتنی است، برگزاری همزمان تخصصی استانداران ایران و عراق و بازدید از آثار باستانی(طاقبستان) از دیگر برنامه های روز نخستین اجلاس در کرمانشاه است.
پایان پیام/
نظر شما