به گزارش خبرنگار شبستان،حسین مسافر آستانه، مدیر مرکز هنرهای نمایشی در نشست خبری این سمینار که عصر روز گذشته 23 آبان در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد ضمن بیان این مطلب گفت: ما به دنبال ورود یک فکر جدید در تئاتر کشور نبوده ایم بلکه بر آن هستیم تا رابطه پنهانی میان به وجود آمدن تئاتر و تاثیر دین بر آن و همچنین تاثیر نمایش بر جریان دین را بررسی کنیم.
وی افزود: یکی از مهمترین خلاءهای حال حاضر کشور کمبود پژوهش های فرهنگی است که حل آن نیازمند طرح و قدرت و اندیشه تازه خواهد بود. قرار بر این نیست که تنها این سمینار انجام شود و ماحصل آن به دست هنرمندان نرسد.ما تلاش می کنیم تا با استفاده از تمامی ابزار و سیاست ها و برنامه ریزی های جدید این خلاء را پر کرده و آن را به ابزاری برای رشد همه هنرمندان تبدیل سازیم.
دکتر صفائیان دبیر دومین سمینار دین و اندیشه نیز گفت: مهمترین دغدغه ما این است که رابطه دو سویه میان هنر و نمایش را پیدا کنیم این که چگونه بر هم تاثیر می گذارند ما به عنوان تنها کشوری که شکل نمایشی تعزیه را در اختیار داریم جایگاه خوبی برای پرداخت به این رابطه داشته و باید تا حد امکان به بررسی آن بپردازیم .پژوهش می تواند به عنوان یک ابزار پیشرفت کمک شایانی ارایه دهد. تئاتر امروز جهان برابر با پژوهش است، و بدون این موضوع نمی توان در این امر موفق شد.
وی افزود: پس از قطعی شدن همکاری ام با مرکز هنرهای نمایشی و سمینار دین و نمایش پیشنهاد اضافه شدن چند محور به نمایش ارز سوی من ارائه شد که عبارت از معنویت در جهان امروز، تئاتر ومتافیزیک، بازتاب آیین ها و مناسک در تئاتر و ... است پس از تماس و مکاتبه با بیش از 300 پژوهشگر و اعلام فراخوان جشنواره به طور رسمی آغاز به کار کرد.
صفائیان اظهار کرد: دراین میان 110 چکیده مرود داوری قرار گرفت که 80 چکیده آن مربوط به پژوهشگران داخلی و باقی مربوط به شرکت کنندگان خارجی بود 50 چکیده مقاله انتخاب شد که 12 مقاله خارجی و 38 مقاله داخلی را شامل می شود.
وی اذعان داشت: بحث ارایه مقاله با حدود 10 سخنران از موضوعاتی است که در جشنواره انجام می شد متاسفانه عده ای از مدعوین داخلی به علت مشکل در دریافت ویزا به برنامه نخواهند رسید که از این میان 2 پژوهشگر آمریکایی پذیرفتند که از طریق ویدئو به ارایه سخنرانی بپردازند.
دبیر دومین سمینار دین و نمایش مهمترین نکات در این سینما را محتوای مقالات و شیوه پژوهش عنوان کرد و گفت: سعی بر آن شده است که با ارایه این آثار الگوی تئاتری مناسبی برای هنرمندان تعبیه شود خوشبختانه مقالات محتوای خوبی دارند و داوران تنها به مقالاتی امتیاز داده اند که دارای نکات برجسته پژوهشی هستند.
وی در پایان گفت: 2 جلد کتاب برای چاپ در سمینار آمده است جلد اول مجموعه 8 مقاله و ترجمه تحت عنوان تئاتر، آیین، امر قدسی است که در همین سمینار عرضه می شود .جلد دوم نیز در باب نمایش و دین بوده و به همراه 20 مقاله به احتمال زیاد در ایام برگزار تئاتر حقیقت ارایه خواهد شد .همچنین کتابچه ای از چکیده کلیه مقالات چاپ و به تمامی کتابخانه ها ارسال می شود.
پایان پیام/
فرهنگی: مدیر مرکز هنرهای نمایشیگفت: سمینار دین و نمایش به دنبال تعبیه دین در این هنر نیست بلکه خلاء پژوهش در ارتباط دو سویه این دو را بررسی می کند.
کد خبر 1457
نظر شما