بیش از 513 هزار گیلانی آموزش های پیشگیری از اعتیاد را فرا گرفتند

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، با بیان اینکه پیشگیر ی از اعتیاد بهتر از درمان است، گفت: 513 هزار و 490 گیلانی آموزش های پیشگیری از اعتیاد را در قالب تیم های اجتماع محور فرا گرفتند.

دکتر سعید سادات منصوری، معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، امروز(6 تیر) به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مواد مخدر یکی از معضلات اجتماعی کشور و از آسیب های جدی است که کشور را تهدید می کند، به خبرنگار شبستان گفت: ایران به خاطر داشتن موقعیت استراتژیک و همسایگی با کشورهایی که از تولید کنندگان اصلی مواد مخدر هستند، متاسفانه در معرض این خطر قرار دارد.


وی با بیان اینکه یکی از اهداف بهزیستی پیشگیری از آسیب های اجتماعی است، افزود: اعتیاد یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی است که نسل جوان را تهدید می کند و بهزیستی برای جلوگیری از این بیماری دفتر پیشگیری و درمان را تاسیس کرده است.


سادات منصوری با بیان اینکه عمده فعالیت سازمان بهزیستی در بحث مواد مخدر، پیشگیری و درمان است، تصریح کرد: در بحث درمان از سال 86 و در بحث پیشگیری از سال 74 وارد عرصه شدیم و فعالیت هایی را در این خصوص انجام دادیم.


وی ادامه داد: به خاطر اهمیت پیشگیری از مواد مخدر، ستادی تحت عنوان شورای مبارزه با مواد مخدر به ریاست رئیس جمهور و در استان ها با ریاست استاندار و عضویت دستگاه های اجرایی تشکیل شد.


معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، با اشاره به کمیته های این شورا اظهار کرد: کمیته فرهنگی و پیشگیری، کمیته درمان، کمیته مقابله و کمیته غذایی چهار کمیته این شورا هستند که ریاست کمیته پیشگیری بر عهده بهزیستی است.


وی با اشاره به تدوین سند جامع پیشگیری از اعتیاد در کشور، اذعان داشت: هدف از اجرای این طرح کاهش مصرف اعتیاد در جامعه و پوشش حداقل 40 درصد جمعیت کل کشور در برنامه های استاندارد پیشگیری طی برنامه پنج ساله از سال 89 تا سال 93 است.


سادات منصوری اضافه کرد: این سند در استان با رویکرد بومی و استانی در بازه زمانی پنج ساله اجرا می شود و امیدواریم تا پایان سال 93 به اهداف این سند دست یابیم.


وی، عمده وظایف این سند را آموزش مهارت ها و ارتباطات موثر در تمام سطوح اعلام کرد و بیان داشت: این آموزش ها در سطح محلات شهری و روستایی، محیط کار و مهدهای کودک در قالب تیم های اجتماع محور اجرا می شود.

 

سادات منصوری افزود:  برگزاری کارگاه ها و دوره های مختلف آموزشی، توزیع سی دی، پمفلت، بروشور از دیگر اقدامات بهزیستی استان گیلان در بخش پیشگیری است.

 

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، افزود: این تیم ها متشکل از افراد همان محیط و یک تسهیل گر است که خود افرادآسیب ها را شناسایی کرده و راهکار ارائه می دهند و تسهیل گر وظیفه هدایتی دارد.


وی ادامه داد: 15 محله شهری با جمعیت 429 هزار نفر، 20 محله روستایی با 74 هزار و 321، 24 محیط کار با 5 هزار و 19 نفر و 41 مهد کودک با 4 هزار و 150 نفر جمعیت تحت پوشش برنامه های پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتند.

 

سادات منصوری با بیان اینکه پیشگیری در سه سطح انجام می شود، افزود: پیشگیری عمومی، گروه های پر خطر و گروه های خاص(فردی) این سه سطح را تشکیل می دهند.


وی با تاکید بر نقش مهم خانواده در مقوله پیشگیری بیان کرد: در اغلب موارد اعتیاد با موارد یآغاز می شود که خانواده های آن را جدی نمی گیرند.


معاون پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان، تاکید کرد: زمانی موفقیت در پیشگیری حاصل می شود که خانواده ها وارد این مقوله شوند.

 


پایان پیام/

کد خبر 145726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha