بالغ بر 60هزار متر مربع فرش دستباف در کردستان تولید می شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه حمایت از فرش دستباف در این استان از اولویتهای سازمان صنعت،معدن و تجارت است از تولید بالغ بر 60هزار متر مربع فرش دستباف در استان در هر سیکل تولید خبر داد.

سیروس شاه غیبی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: فرش های تولیدی در استان کردستان دارای ارزش و تاریخ کهنی هستند و هم اکنون تولیدات استان در سه سبک سنه، بیجار و افشار بافته می شوند که هر سبک برگرفته از ویژگی ها و شرایط خاص منطقه است و به همین دلیل تنوع در رنگ ها و نوع بافت ها نیز متفاوت است و به همین دلیل فرش های تولیدی در استان کردستان از ارزش خاصی برخوردار هستند.


وی ادامه داد: در استان کردستان بالغ بر90 هزار بافنده فرش دستباف مشغول فعالیت هستند که با همت و تلاش این فعالان عرصه اقتصادی در هر سیکل تولید بالغ بر 60هزار متر مربع فرش دستباف در استان تولید می کنند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان بیان کرد: سبک فرش دستباف سنه که نام قدیمی شهر سنندج است، دارای ساختار متنوع و متحول در نگاره ها و فرم شناسی است و این نوع سبک در سطح جهان شناخته شده است و در صورت بازاریابی مناسب می توان شرایط خوبی را برای فروش آن در بازارهای جهانی فراهم کرد.


شاه غیبی افزود: با ساماندهی 9 هزار بافنده طی سال گذشته و امسال هم اکنون در سطح استان کردستان 90 هزار بافنده فرش دستباف ساماندهی شده اند و این افراد در راستای تهیه و تولید فرش دستباف در سطح استان فعالیت دارند.


این مقام مسئول با اشاره به وضعیت تولید فرش دستباف در استان کردستان به عنوان یکی از ظرفیت های این استان، اظهار داشت: بیش از 14 هزار نفر از فرشبافان در کردستان از حدود دو سال قبل تا کنون بیمه شده اند.

 

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر چهار کارگاه متمرکز و بیش از 49 کارگاه غیر متمرکز دارای مجوز، فعالیت می کنند و در این راستا کارگاه های بافندگی فرش در خانواده ها نیز فعال هستند.
 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با اشاره به اینکه صنایع دستی از بعد هنری هم در برگیرنده ارزش‌ها و فرهنگ اصیل است، خاطر نشان کرد: یکی از راه‌ های حفظ این فرهنگ و جلوگیری از اشاعه فرهنگ غرب و اتکا به سلایق و پویایی، اندیشه، تفکر و خلاقیت ایرانی در حفظ و احیای این صنایع است.

 

وی با اشاره به راهبرد امسال، گفت: صنایع‌ دستی حاصل فکر، عمل و ابتکار و خلاقیت سازنده آن است و با ویژگی‌های ارزشمند خود از جمله تولیدات غیر وابسته ‌ای است که در صورت حمایت می ‌تواند به عنوان یکی از ستون ‌های استقلال اقتصادی مطرح شود.


 

پایان پیام/

کد خبر 145998

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha