به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین موسی پور، استاندار قم، در مراسم آغاز عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی و مجتمع فرهنگی هنری قم اظهار داشت: قم قطب فرهنگی جهان اسلام است و شاخصهای فرهنگی آن باید متناسب با این جایگاه شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر موضوع کتاب و کتابخوانی دراستان قم مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در استان قم 57 کتابخانه عمومی وجود دارد اما بیش از 350 کتابخانه به غیر از کتابخانه های تخصصی حوزوی، شناسایی شده است.
استاندار قم زیربنای کتابخانه های استان قم را حدود 28 هزار مترمربع و کتاب های موجود در این کتابخانه ها را 4 میلیون جلد عنوان کرد و گفت: با بهره برداری از پروژه های بزرگ در حال اجرا که شامل کتابخانه های مرکزی، شهدای نوبهار، شهرک فاطمیه و فاطمه زهرا(س) است، فضای کتابخانه ای استان قم به بیش از 42 هزار مترمربع افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ و نشر در استان قم در سالهای گذشته رشد چشمگیری یافته است، تصریح کرد: هم اکنون سالیانه 10 هزار عنوان کتاب که حدود 5 هزار عنوان آن جدید می باشد با شمارگان 50 میلیون تیراژ در استان قم به چاپ می رسد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین موسی پور گفت: انتخاب شهر قم به عنوان شهر کتابخانه ها و آغاز بکار شهرک چاپ و نشر، دو اقدام بسیار مهم و موثر در ارتقاء سطح کمی و کیفی نشر کتاب و گسترش فرهنگ کتابخوانی در این خطه مقدس بوده و می تواند قم را به عنوان قطب نخست صنعت چاپ و نشر خاورمیانه معرفی نماید.
وی احداث کتابخانه مرکزی قم را برای تکمیل فعالیتها و برنامه های حوزه کتاب در استان قم یک ضرورت دانست و گفت: امیدواریم عملیات اجرایی این کتابخانه با همان جدیت که برای تأمین زمین اقدام شده است، پیگیری شود.
استاندار قم با اشاره به بهره برداری و تسریع در اجرای برخی پروژه ها و طرح های عمرانی استان که سالها دچار رکود شده بود، خاطرنشان کرد: از مجموعه مدیران و مسئولان اجرایی استان خواستارم همچون دو سال گذشته برای اجرای پروژه های عمرانی در این خطه مقدس توجه و اهتمام ویژه ای داشته باشند.
وی با بیان اینکه شهر قم پایگاه مرجعیت تشیع، خاستگاه انقلاب اسلامی و افتخار جهان اسلام است، اظهارداشت: جایگاه و شأنیت قم بسیار فراتر از وضع کنونی است و باید درخور نام و جایگاه بلندآوازه اش ساخته و آباد شود.
گفتنی است، کتابخانه مرکزی قم از جمله مصوبات سفر پرخیر و برکت مقام معظم رهبری است که پس از پیگیری های مستمر استاندار قم و مدیران ذیربط زمین آن با امضای تفاهم نامه از سوی وزارت نفت تأمین شده و در زمینی به مساحت 10 هزار مترمربع با برخورداری از سالن های مطالعه، کارگاه های آموزشی و بخش های اداری احداث می شود.
پایان پیام/
نظر شما