تدوین آمایش سرزمینی متوازن برای مساجد ضروری است

رییس مجلس با اشاره به اینکه در برنامه پنجم نگاه ویژه‌ای به وضعیت مساجد شده است، برضرورت تدوین آمایش سرزمینی متوازن برای مساجد تاکید کرد و گفت: برای رفع کمبودها باید آماردقیقی ازمساجد درمسافت‌های مناطق کسب شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی عصر دیروز (یکشنبه) در جمع اعضای فراکسیون مساجد مجلس گفت: مسجد یک حالت رکنی و اساسی برای جوامع اسلامی دارد و از صدر اسلام این مکان پایگاه اجتماعی بوده که لازم است ما از آن زمان الگوبرداری کنیم و مساجد را مرکز رفع مشکلات جامعه قرار دهیم.

وی با تأکید بر اینکه مساجد و روحانیون نقش مهمی در اتفاقات پس از انقلاب اسلامی ایفا کرده‌اند، افزود: خوشبختانه ایرانی‌ها نسبت به افکار مختلف در دنیا خصلت بایکوتی ندارد و تمام افکار را مورد بررسی قرار می‌دهند، اما باید توجه داشت که برخی افکار، جریان‌های فکری ناسالمی ایجاد می‌کنند که مساجد باید مانند گذشته بر کنترل و رفع آن نظارت داشته باشند.

رییس مجلس یادآور شد: در گذشته روحانیون و حتی فقهای بزرگ در مساجد با حضور در مساجد افکار مردم را هدایت می‌کنند، متأسفانه امروزه کمتر شاهد حضور آنها در مساجد هستیم، با این وجود بسیاری از جریان‌های اصیلی که در کشور رخ می‌دهد از مساجد و به واسطه راهنمایی روحانیون است، اما نیاز داریم به این امر توجه بیشتری شود و روحانیون بیش از گذشته به مساجد بروند.

وی به اعضای فراکسیون مساجد توصیه کرد: این فراکسیون باید برنامه مدونی برای ارتقای جایگاه مساجد و رفع مشکلات آن داشته باشد تا مجلس بداند قرار است فراکسیون مساجد در نظر دارد به چه نکاتی توجه کند و چه خروجی دارد.

رییس قوه مقننه کشورمان همچنین گفت: تشکیل فراکسیون مساجد نباید حرکت نمادین باشد؛ بلکه باید گام‌ها و اقداماتی را که به واسطه آن این فراکسیون آغاز به کار کرده است، مدون باشد تا بر اساس آن دستگاه قانون‌گذاری کشور بتواند برای ارتقای جایگاه این مکان‌ها مقدس قانون‌نویسی کند.

وی اضافه کرد: برای آنکه اقدامات و نتایج فراکسیون مساجد در شأن قوه مقننه باشد باید مهمترین اصول و مشکلات را در نظر بگیرید.

به گفته رییس مجلس در برنامه پنجم نگاه ویژه‌ای به وضعیت مساجد شد از جمله توجه به ساخت مساجد در شهرک‌های مسکونی و میانه راه‌ها و در نظر گرفتن فضایی برای اقامه نماز در مراکز خرید، مجموعه‌های ورزشی و مکان‌های عمومی.

وی سه گام مهم و اساسی را برای فراکسیون مساجد معرفی کرد و گفت: یکی از مشکلات حال حاضر مساجد پراکندگی نامناسب این فضاها است، لازم است فراکسیون بررسی دقیقی در این موضوع داشته باشد و آمایش سرزمینی متوازنی تدوین کند.

بنابرگزارش پایگاه اطلاع‌رسانی خانه ملت، لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر مساجد در دسترس مردم نیستند، عنوان کرد: برای تدوین آمایش سرزمینی متوازن برای مساجد، لازم است آمار دقیقی از تعداد مساجد در مسافت‌های مناطق مختلف کشور کسب شود تا بر اساس آن بتوانیم کمبودها را رفع کنیم.

رییس دستگاه قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه عدم اقامت روحانیون در نزدیکی مساجد مشکلات بسیاری ایجاد کرده است، تصریح کرد: از آنجا که روحانیون مساجد در نزدیکی مسجد مورد نظر زندگی نمی‌کنند، مشکلات بسیاری از جمله تأخیر در اقامه نماز جماعت و حتی عدم برگزاری نماز صبح رخ می‌دهد.

وی افزود: در حال حاضر روحانی و تحصیل‌کرده علوم دینی به تعداد مساجد حال حاضر کشور داریم، اما باید آنها را سازماندهی کرد و جایی برای اقامت روحانیون در نزدیکی مساجد در نظر گرفت.

 نماینده مردم قم در خانه ملت متذکر شد: توجه داشته باشید که لازم نیست حتماً فقهای بزرگ را به مساجد اعزام کنیم بلکه می‌توانیم طلبه‌ها را که اطلاعات عمومی مناسبی از دین دارند، برای این کار در نظر گرفت.

وی سومین مشکل را نبود متولی برای مساجد خواند و گفت: در حال حاضر مساجد تهران متولی دارند، این در حالی است که در نقاط دیگر توجهی به متولی نشده است و کسی پیگیر امور و مشکلات مساجد نیست.

لاریجانی با بیان اینکه برای تعیین متولی باید مطالعه و بررسی شود، پیشنهاد کرد و گفت: به طور مثال می‌توانیم نماینده‌های مقام معظم رهبری در شهرهای مختلف را به عنوان متولی مساجد معرفی کنیم و بودجه‌ها و برنامه‌های تدوین شده برای مساجد را در اختیار او قرار داد تا بتوانیم در آینده روند پیشرفت امور را پیگیری کرد.

نماینده مردم قم در مجلس تأکید کرد: منظور از متولی این نیست که در امور مساجد دخالت شود چرا که استقلال مساجد و حوزه از ارکان اساسی این مکان مذهبی است، بلکه در نظر داریم با قرار دادن متولی برای مساجد بتوانیم پیگیر مشکلات این مکان‎ها باشیم.

وی خطاب به نمایندگان و با اشاره به بودجه سنواتی، گفت: برای در نظر گرفتن بودجه‌ای مناسب برای مساجد لازم است مطالعه مناسبی صورت گیرد و بودجه فرهنگی را در بخش‌های مخلتف خورد کنیم تا برای مسائل و مشکلات مساجد بودجه لازم در نظر گرفته شود.
پایان پیام/

کد خبر 14678

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha