به گزارش خبرگزاری شبستان، اعضای گروههای اسلامی در تونس سالها یا در زندان و یا در تبعید به سر بردند و یا از شرکت در انتخابات و فعالیت های سیاسی منع شده بودند؛ اما اکنون که دیکتاتور تونس از این کشور فرار کرده، گروههای اسلامی فرصت مناسبی برای جذب حامیان بیشتر پیدا کرده اند و در این راه از رقیبان سکولار خود پیشی گرفته اند.
گروههای اسلامی بیشتر از همه جنبش ها و گروههای مخالف در تونس تحت ستم زین العابدین بن علی، رئیس جمهوری مخلوع این کشور قرار داشتند.
اکنون پس از انقلاب بزرگ تونس گروههای اسلامی با حامیان بیشتر جلوتر از مخالفان سکولار خود گام برمی دارند و قدرت تاثیر گذاریشان نیز میام مردم افزایش یافته است.
عقاید سکولاریسم در تونس از قبل از جدائی این کشور از فرانسه در سال 1956میلادی به شدت به اجرا در آمده بود.
حبیب بورقیبه، یکی از رئیس جمهوری های تونس که 31 سال در این کشور حکومت کرد، یک ملی گرا بود که ادعا می کرد: اسلام تهدید بزرگی برای دولت تونس محسوب می شود.
وی در زمان ریاست جمهوری خود همه اعضای گروههای اسلامی را به زندان انداخت، اما بن علی در سال 1987 هنگامی که جای بورقیبه را گرفت، برای اینکه جایگاهی در میان مردم پیدا کند؛ همه اسلام گرایان را از زندان آزاد کرد و به آنها اجازه داد تا در انتخابات سال 1989 شرکت کنند.
نتایج این انتخابات همه را شگفت زده کرد و باعث نگرانی بن علی شد، بزرگترین جنبش اسلامی تونس که «النهضه» نام دارد، در آن زمان 17 درصد از آرا را به خود اختصاص داد و تبدیل به دومین حزب حاکم در این کشور شد.
این رقم در مقایسه با رای سه درصدی همه احزاب سکولار که در این انتخابات شرکت کرده بودند، بسیار بالا بود؛ به همین دلیل بن علی سیاست خود را تغییر داد و فعالیت جنبش مقاومت را ممنوع اعلام کرد و طرفداران و حامیان آن را زندانی کرد.
اما پس از انقلاب مردمی تونس و سرنگونی بن علی بار دیگر اوضاع به شرایط اولیه خود بازگشته است و گروههای اسلامی بار دیگر فرصت یافته اند تا قدرت از دست رفته خود را به دست بیاورند.
حسین جزیری، سخنگوی جنبش النهضه تونس که به پاریس تبعید شده بود، اعلام کرده است: این جنبش در انتخابات پایانی که قرار است در شش ماه آینده در کشور برگزار شود، شرکت خواهد کرد.
اما وی همچنین تاکید کرد: کاندیدایی از این جنبش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری معرفی نخواهد شد، زیرا جنبش اسلامی النهضه خواستار به دست آوردن حکومت در کشور نیست.
جزیری تصریح می کند: ما گروهی اسلامی هستیم که نمی خواهیم حکومت کنیم، بلکه می خواهیم به همراه دیگر گروهها در همه فعالیت های سیاسی شرکت داشته باشیم و وظیفه خود را مسئولانه انجام دهیم.
با وجود سرکوب جنبش النهضه در دوره زمامداری دیکتاتورهای تونس، انتظار می رود که امروز این جنبش در تونس از حمایت وسیعی برخودار شود.
بورقیبه که خودش را یک رهبر مدرن و شبیه کمال آتاتورک ترکیه می دانست؛ پوشیه زنان مسلمان را یک نوع لباس نفرت انگیز دانست.
وی سرمایه های گروههای اسلامی را به زور ضبط کرد، دادگاههای آنها را بست و در زمان ریاست جمهوری بن علی زنان که حجاب اسلامی را رعایت کرده و موهای خود را می پوشاندند از دستیابی به تحصیل و شغل محروم بودند، نیروهای پلیس راه زنان محجبه در خیابان ها را سد می کردند، روسری های آنها را می کشیدند و آنها را مجبور می کردند تا برگه هایی را در ابراز انزجار و نفرت از پوشیه امضا کنند.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی کویت تایمز، اکنون گروههای اسلامی به دنبال آن هستند که با روی دادن انقلاب بزرگ مردمی تونس بتوانند بار دیگر ارزش های اسلامی را در این کشور رواج دهند و مبنای فعالیت های سیاسی را ارزشهای اسلامی قرار دهند.
برهمین اساس، می توان گفت که پایان حکومت بن علی در واقع آغاز بیان آزادانه عقاید مذهبی در تونس است.
پایان پیام/
نظر شما