به گزارش خبرنگار شبستان، یادواره علمی فیلسوف مسلمان فرانسوی "روژه گاردوی"، عصر روز دوشنبه، 12 تیرماه در محل سالن علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
این برنامه باحضور حجت الاسلام والمسلمین رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، آیت الله محمدعلی تسخیری، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم، دکتر کلباسی، استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و جمعی دیگر از فضلاء و استادان برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین رشاد، به عنوان سومین سخنران حاضر در این یادواره علمی، با تقدیر از تلاش های روژه گارودی، اظهارکرد: من از دیرباز با نام این اندیشمند آشنا بودم یعنی بیش از 30 سال قبل که طلبه بودم و او به تهران سفر کرد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بااشاره به مسئله اسلام گرایی در میان طبقات مختلف جهان و به ویژه نمود این پدیده در میان دنیای غرب و روشنفکران این جوامع گفت: این پدیده ای حائز اهیت است حتی اگر غیرمکرر باشد چراکه به لحاظ کمی و کیفی اهمیت وافری دارد.
حجت الاسلام رشاد در ادامه با ابراز تاسف از عدم اهمیت به پدیده هایی نظیر اسلامگرایی میان غربیان، گفت: این مسئله اهمیت ویژه ای دارد و متاسفانه با به مواردی که به سود و زیان مان است توجهی نداریم.
وی افزود: بررسی این مسئله که چه عواملی این افراد به سوی اسلام سوق داده است مهم است و و ایجاب می کند که ما به عنوان مسلمان بررسی کنیم که در این راستا تاکنون چه اقداماتی داشته ایم.
حجت الاسلام رشاد تصریح کرد: در تحقیق پیمایشی می توان بسیاری از عوامل ایجابی و سلبی را کشف کرد که سبب می شود تا در بررسی از اظهارات، رفتارها، سبک زندگی، عوامل سلبی و ایجابی آشکار شود.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در راستای مسئله فوق تصریح کرد: بی پاسخ ماندن سوال اساسی و بنیادین انسان از زبان بسیاری از نومسلمانان دلیل مسلمان شدن آنان است و دلیل اسلام آوردن زنان نیز موضوع کرامت زنان در اسلام و دستورالعمل دینی است، تا بدان جا که حدود دو سوم یعنی 60 درصد نومسلمانان را زنان تشکیل می دهند که با عمل به اسلام احساس امنیت می کنند و 90 درصد از این مسلمانان محجبه هستند.
وی هویت یابی غیرغربی، فرار از مدرنیته و یا پسامدرنیته و خسته شدن از وعده ها،خطاها و دستورالعمل های مدرن و فرامدرن را از دیگر عواملی دانست که سبب شده است این افراد مسلمان شوند.
حجت الاسلام رشاد گفت: نکته دیگر در بازگشت، بازگشت به فطرت است و مسئله اخلاقی بسیار موثر است. گارودی به عنوان انسان اخلاقی، به دین اسلام به عنوان دینی اخلاقی گرویده است.
پایان پیام/
نظر شما