به گزارش خبرگزاری شبستان، ناوی پیلای، کمیسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواهان تعقیب کیفری جنایتکاران جنگی در سوریه شد. پیلای روز دوشنبه، 2 ژوئیه/ 12تیر، پس از شرکت در جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل به خبرنگاران گفت که خواست یادشده را با اعضای این نهاد در میان گذاشته است.
کمیسر عالی حقوق بشر همچنین گفت که ارسال بیوقفه سلاح به دولت و اپوزیسیون سوریه مناقشه این کشور را به شدت افزایش میدهد و این ارسالها باید به هر قیمتی متوقف شود.
عملیشدن خواست پیلای، یعنی ارجاع پرونده جنایتکاران جنگی در سوریه به دیوان بینالمللی کیفری مستلزم رای مثبت شورای امنیت سازمان ملل است، که با توجه به اختلافات شدید در این شورا فعلاَ چشماندازی برای تحقق آن دیده نمیشود.
نشست قاهره و شکاف در اپوزیسیون سوریه
در همین حال، نشست دو روزهای که در قاهره از روز دوشنبه به منظور رسیدن به وحدت نظر میان اپوزیسیون سوریه آغاز شده، به سرعت به محلی برای بروز اختلاف نظر میان نیروهای اپوزیسیون سوری بدل شده است.
تلاشهای اتحادیه عرب و ترکیه برای ترغیب مخالفان به طرحی مشترک نیز دست کم در روز اول اجلاس بینتیجه ماند. در این نشست علاوه بر نمایندگان اتحادیه عرب و ترکیه، اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز نیز شرکت دارند.
به گزارش دویچه وله، با توجه به اختلاف نظر میان اپوزیسیون، دستیابی به راهحلی برای بحران سوریه برای جامعه جهانی دشوارتر شده است.
16 ماه پس از آغاز جنبش علیه حکومت بشار اسد، اصطکاکها میان نیروهای مخالف وی، به رسمیت شناختن این اپوزیسیون و حمایت بینالمللی از آن را با مانع روبرو ساخته است. نبیل عربی، دبیرکل اتحادیه عرب در این باره گفت که «از دست دادن این فرصت قابل پذیرش نیست. فداکاری مردم سوریه و خواستآنها بر اختلافات شخصی و تعلقات حزبی و گروهی تقدم دارد.»
روی سخن نبیل عربی با حدود 200 سیاستمدار و فعال اپوزیسیون سوریه در نشست قاهره بود. این نشست از سوی «ارتش آزاد سوریه» بایکوت شده است. برخی ازشرکتکنندگان در نشست گفتند که انتظار یک توافق عمومی را ندارند، اما امیدوارند که دستکم پیشرفتی حاصل شود.
یکی از مقامهای اتحادیه عرب در این زمینه گفت:پس از آنچه ما در نشست قبلی تجربه کردیم، انتظار نداریم که اپوزیسیون سوریه ظرف یک روز به وحدت نظر برسد. آنها همیشه درحال دعوا پشت درهای بسته هستند.
پایان پیام/
نظر شما