همایش ملی "پیوندهای فرهنگی و ادبی ایران و هند" در همدان برگزار شد

همایش ملی "پیوندهای فرهنگی و ادبی ایران و هند"، صبح امروز (13 تیر) با حضور رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سفیر هندوستان در جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه بوعلی سینا همدان همدان آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، عبدالله عطایی، دبیر اجرایی همایش بررسی پیوندهای فرهنگی و ادبی ایران و هند، در همایش بررسی پیوندهای ایران و هند در سالن شهید ایزدی دانشگاه بوعلی سینا همدان، گفت: رابطه ایران و هند بیان کننده عمق فرهنگ مشترک بین این دو کشور کهن است.


وی با بیان اینکه فرهنگ یگانگی، وحدت، برادری و یکپارچگی موجب عمیق شدن فرهنگ مشترک این دو کشور شده است، اضافه کرد: این فرهنگ ناب در مقابل فرهنگ استکبار و ستیز دنیا یغرب است.


وی، مبنای تمدن بشر را وحدت عنوان و تصریح کرد: مسلمانان باید خود را بیشتر باور داشته باشند و به فرهنگ اسلامی خود افتخار کنند.


دبیر اجرایی همایش بررسی پیوندهای ایران و هند گفت: دانشگاه بوعلی سینا همدان از 2 سال گذشته تصمیم به برگزاری این همایش گرفتند، گفت: دانشگاه بوعلی سینا همدان به مسائل فرهنگی توجه ویژه دارد.


عطایی با اشاره به اینکه فرهنگ اسلامی از ایران به دیگر کشورها صادر شده است، اضافه کرد: زبان فارسی بیانگر مفاهیم عالی است.


وی، انسان را تشنه معارف عنوان و تصریح کرد: علم و تکنولوژی به عنوان ابزار در حال تغییر است ولی معارف الهی تغییرناپذیر است.


وی، مثنوی را قرآن ثانی دانست و اظهار داشت: مثنوی به زبان فارسی و تمثیل آن از هند نشات گرفته است که تاثیرپذیر از آیه های قرآن بوده است.


دبیر اجرایی همایش بررسی پیوندهای ایران و هند، گفت: 130 مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده که 49 اثر برای چاپ انتخاب شده است.


عطایی با بیان اینکه 25 مقاله جهت سخنرانی و ارائه آماده شده است، اضافه کرد: بسیاری از این مقالات به صورت خلاصه چاپ می شود.


وی، سرعت رشد دانش در دانشگاه بوعلی را بسیار خوب ارزیابی نمود و تصریح کرد: بلندآوازه ترین فرد عالم در دانش بشر، بوعلی سینا است که یکی از افتخارات خوب این شهر است.


وی با تاکید براینکه یکی از عوامل ارتباط دهنده ایران و هند، میرسید علی همدانی است، اظهار داشت: همدان، میزبان این همایش باید توانایی ها و ظرفیت های فرهنگی خود را به اثبات برساند.


دبیر اجرایی همایش بررسی پیوندهای ایران و هند با بیان اینکه نقش فرهنگ و ادب فارسی در هند برجسته است، گفت: 500 میلیون نفر از مردم این کشور به زبان اردو صحبت می کنند که 52 درصد آن را لغات فارسی تشکیل می دهد.


عطایی با بیان اینکه ایران و هند را نمی توان جدا از هم تصور کرد، افزود: زبان مهم ترین عامل پیوند انسانها و کشورها است و زبان فارسی در شبه قاره عظیم هند به علت مفاهیمی که با آن منتقل شده پایدار مانده است.


وی تصریح کرد: پیوند ایران و هند با حضور شعرا و ادب بوده است و تمثیلهای مثنوی معنوی از هند و از مفاهیم اسلام نشات گرفته است.


پایان پیام/
 

کد خبر 148268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha