مساجد چگونه زمینه ساز ظهور می شوند؟

یک پژوهشگر مهدوی معتقد است تعلیم معارف دینی و قرآنی به دور از برداشت‌های سلیقه‌ای، بهره مندی از مساجد در همه حوزه ها و حرکت در مسیر مولفه های مورد توجه در عصر ظهور، نقش زمینه سازی مساجد را پررنگ تر می کند.

حجت الاسلام محمد جواد مروجی طبسی، محقق و پژوهشگر مهدویت با اشاره به شروع حکومت جهانی مصلح آخرالزمان از مسجد همچون پیامبر اعظم (ص) به خبرنگار شبستان گفت: مسجد از نگاهى خانه خدا است و از نگاهى دیگر، مجلس و جایگاه پیام ‌آوران بزرگ الهى و خانه همه تقوا ‌پیشگان است. ضرورت تلاش براى آبادانى و رونق این جایگاه ملکوتی تا آنجا است که یکى از رازهاى تشریح فریضه جهاد، پاسدارى از این پرستشگاه پرعظمت در برابر یورش حاکمان ستمگر است.

 

وی با بیان اینکه تاریخ مسجد با تاریخ دین اسلام گره خورده‌ است به گونه ای که از شروع بعثت بسیاری از حرکت‌ها و فعالیت‌ها از مسجد صورت گرفته ‌است، ادامه داد: شروع حکومت جهانى حضرت مهدى (ع) نیز از مسجد است بعضى روایات مؤید آن است که حضرت حجت (عج) در آغاز کار با اندکى از یاران از مسجدالحرام ظهور می کند.

 

حجت الاسلام مروجی طبسی گفت: مسجد الحرام نقش مهمی دارد یاران امام در این مسجد جمع می شوند حضرت به حجرالاسود تکیه داده و با بیان جمله «انا بقیه الله» پرچم اسلام را از این مسجد برافراشته می کند. 


نویسنده کتاب «همراه با مهدی از مکه تا قدس» اولین برنامه حضرت مهدی(عج) را توسعه بسیاری از مساجد به خصوص توسعه مسجد کوفه دانست و افزود: مسجد کوفه تحت تاثیر تشکیل حکومت در این شهر قرار می گیرد. روایتی از امیرمومنان علی(ع) نقل شده است که فرمودند: «روزی برسد که کوفه به حیره وصل شود و زمین های آن چنان مرغوبیتی پیدا کند که یک ذراع زمین آن به چند اشرفی فروخته شود و مسجدی در حیره بنا شود که دارای 500 در باشد و نماینده قائم(عج) در آن نماز بگذارد، زیرا مسجد کوفه برای آن ها تنگ می شود و 12 پیشنماز عادل در آنجا نماز می گذارند.»
 

وی با بیان اینکه گفته می شود امام زمان (عج) در عصر ظهور برخی مساجد را تخریب می کنند، گفت: امام به هیچ وجه به مردم اجازه تخریب مسجدی را بدون علت و خودسرانه نمی دهند. از امیرمومنان(ع) روایت شده است که فرمودند: "مهدی(عج) از اصحابش پیمان می گیرد. بر اینکه دست به سرقت نزنند و مسجدی را خراب نکنند. اما اگر مصالح نظام اسلامی و نیاز عمومی ایجاب کند آن حضرت(عج) مجوز تخریب برخی از مساجد که پایه و اساس آنها کفر و نفاق باشد را صادر می کند". در واقع انهدام و نابود کردن مساجد با هدف از بین بردن بدعت های موجود در آن مساجد است و پاکسازی قسمت هایی از مساجد که خارج از سنت نبوی ساخته شده از دیگر برنامه های حکومتی آن حضرت است. 

 

نویسنده کتاب «بامداد بشریت» در تبیین نحوه برخورد حضرت مهدی(عج) پس از ظهور با مساجدی که از جایگاه و مسیر اصلی خود خارج شده اند، بیان کرد: مسجد ضرار که در قرآن از آن یاد شده است، در صدر اسلام و در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) محلی برای تجمع منافقان و ضربه زدن به اسلام زیر لوای مسجد بود که خداوند به پیامبر (ص) دستور فرمودند: "در این مسجد نماز نخوان و هرگز حضور پیدا نکن" و پیامبر (ص) نیز آن مسجد را ویران کردند. چون این مسجد با هدف ضربه زدن به اسلام بنا شده بود. در عصر ظهور نیز همین‌طورمی شود، مساجدی که با قصد ضربه زدن به پیکر اسلام و مسلمانان و با هدف توطئه‌چینی در قالب فریب و نیرنگ ساخته شده اند با دستور حضرت تخریب می‌شوند و تنها مساجدی باقی می‌مانند و دو باره ساخته می‌شوند که در جهت ترویج فرهنگ قرآن ناب و در راستای تقویت اعتقادات مردم و با انگیزه‌های اسلامی و الهی و در راستای رضایت حضرت ولی‌عصر (عج) باشد.

 

 وی ادامه داد: حضرت مهدی (عج) به عالم غیب آگاه است از همین رو از انگیزه های باطل مطلع می شوند به همین دلیل به قطعا حضرت با انگیزه‌های باطل و مساجدی که در جهت خلاف انگیزه‌های الهی تأسیس شده باشد، برخورد می کند. البته تخریب و ویرانی مساجد در عصر ظهور تنها به مساجد کشور ما اختصاص ندارد بلکه اگر مسجدی خلاف معارف الهی در سطح جهان ساخته شده باشد نیز مشمول تخریب می شود.

 

حجت الاسلام مروجی طبسی اذعان کرد: از ابوهاشم جعفری نقل شده است که ایشان فرمودند: نزد امام حسن عسکری(ع) بودم که فرمودند: "هرگاه حضرت قائم(عج) قیام کند به انهدام مناره ها و مقصوره هایی که در مساجد است فرمان می دهد." امام صادق(ع) نیز فرمودند: "قائم(عج) پس از اینکه شرق و غرب زمین را طی کردند، به کوفه و مسجد کوفه می آید و مسجدی را که یزید بن معاویه پس از قتل امام حسین(ع) بنا کرد منهدم می کند، آن مسجدی نیست که برای خدا ساخته شده است."
 

این محقق و پژوهشگر مهدویت اظهار کرد: بر اساس روایات در عصر ظهور معارف ناب قرآن و معارفی که تفسیر به رأی و برداشت‌های سلیقه‌ای و غلط در آنها راه ندارد، از محل مسجد به مردم تعلیم داده می‌شود. این موضوع برای ما درسی بزرگ و وظیفه ای سنگین دارد. این روایات می رساند که امروز هم مساجد باید در جهتی که مساجد عصر ظهور هستند، حرکت کنند و برای نزدیک شدن به مساجد عصر ظهور از مولفه های این مساجد الگوبرداری کنند.


وی بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر مساجد صرفا هنگام نماز باز هستند و این کافی نیست. چرا که مساجد باید در تمام ساعات روز و شب فعال باشند تا مردم برای فراگیری معارف دینی به این مراکز رجوع کنند. تشکیل کانون‌های دینی، مهدویت و انتظار و ایجاد حلقه‌های تفسیر قرآن در مسجد بسیار ضروری است، چرا که در این مکان دل‌ها آماده دریافت معارف الهی می شود. اگر این مقدمات فراهم شود می توانیم ادعا کنیم که در مسیر مولفه های عصر ظهور حرکت کرده ایم.

 

 پایان پیام/

کد خبر 148491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha