مردی که رمز چگونه جنگیدن را می دانست

کتاب آذرخش مهاجر روایتی زنده از زندگی نامه حاج احمد متوسلیان است که به مناسبت سالروز اسارت وی در 14 تیر ماه با تجدید تحریر به جهت دستیابی به اسناد در اختیار علاقمندان به فرهنگ حماسه قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب آذرخش مهاجر روایتی زنده از زندگی نامه حاج احمد متوسلیان است که به مناسبت سالروز اسارت این اسوه بزرگ ایثار و شهادت در 14 تیر ماه با تجدید تحریر به جهت دستیابی به اسناد و مدارک ارزشمند در تحریر پنجم در اختیار علاقمندان به فرهنگ حماسه و ایثار قرار گرفته است. این کتاب نوشته حسین بهزاد نویسنده آثاری چون «همپای صاعقه»، «ضربت متقابل»، «از الوند تا قراویز»، «بهار 82» و «مهتاب خیّن» است.
نگارنده در بخش اول و مقدمه کتاب می نویسد: از هنگام شروع کار نگارش و تحویل نسخه اول تا آخرین زمانى که قرار شد متن اثر روانه حروف‏چینى شود، مؤلف در پنج نوبت ناگزیر از بازنگرى کلّى مفاد کتاب و تجدید نگارش آن گردید. بخش عمده ضرورت این تجدید تحریر ناشى از دست‏یابى به اسناد و مدارکى بوده است سخت ارزشمند و مغتنم که آوردن هر یک در جاى خود به کار رفع ابهام و کمک به تشریح هر چه مناسب‏تر بسیارى از وقایع و حوادث مورد اشاره در کتاب مى‏آمدند. فرازهاى کردستان، تهاجم ارتش متجاوز عراق به غرب کشور در آغاز جنگ تحمیلى، درگیرى‏هاى شخصیت محورى اثر با لیبرالیزم منحط، مراحل چهارگانه نبرد فتح‏المبین، چهار مرحله عملیات الى بیت‏المقدس و لبنان در جنگ 1982 میلادى از جمله مقاطعى بوده‏اند که مکرر مورد بازنگرى و بازنویسى متکى به مستندات قرار گرفته‏اند. متن نهایى، همین تحریر پنجم مبتنى بر تجدید نظر کلى و منقح است که اکنون در دست شماست.
مولف ادامه می دهد:آنچه در این دفتر مى‏خوانید، برگى چند از کارنامه پربرگ و بار زندگانى سراسر عقیده و جهاد اُسوه ستوده توّسل، موساى مظفر سینه سینایى «مریوان»، بانى برومند لشکر دشمن‏شکن 27 محمد رسول‏اللّه‏r، پرچمدار رشید دریادلان دو کوهه در نبرد حماسى فتح‏المبین، منتقم خون شهیدان مظلوم خونین‏شهر در مصاف پیروزمند اِلى‏ بیت‏المقدس و سرانجام، یوسف گم‏گشته جبهه‏هاى دفاع مقدّس ملّت سلحشور ایران، سردار کبیر حاج احمد متوسّلیان است. همین و دیگر هیچ.
سرگذشت سراسر ایثار و حماسه این جوانمرد راستین، خود گواه صادقى است بر اعجاز روح‏اللّهىِ پیر جماران در احیاى انفاس مرگ زده «جوانان عجم(1)» و تبدیل مس وجود فرزندانِ این آب و خاک به آنچه در بشارات آخرالزمانى حضرات معصومین(صلوات‏اللَّه علیهم اجمعین) به پاره‏هاى پولاد - زُبُر الحدید - تعبیر شده است. اگر نبود همیارى تنى چند از یادگارانِ گرانقدر سالیان عاشورایى جبهه و جهاد، شاید کار گردآورى و نگارش این مختصر، هیچ‏گاه به فرجام نمى‏رسید. در تکوین مطالب فراهم آمده در این دفتر، سهم نخست و اساسى از آنِ مادر بزرگوار و خواهر فهیم و محترم آن سالار سفر کرده است. همچنین سرداران گرامى سپاه برادران: سیدیحیى (رحیم) صفوى، محمدعلى جعفرى، محمد کوثرى، محمدحسن محققى، حسین همدانى، فتح‏اللَّه جعفرى، حسین اللَّه‏کرم، سعید قاسمى، مجتبى عسکرى، على میرکیانى، احمد حمزه‏اى، عباس برقى، مجتبى صالحى‏پور، محسن کاظمینى، سیروس صابرى و نیز سروران ارجمند: على نیکوگفتار صفا، نصرت‏اللَّه قریب، رضا غزلى، محمد دانش‏راد، محمود مرادى، عبدالرضا وزوایى، سیدحسن هدایتى، على‏اصغر آب خضر، طاهر مؤذن، احمد بیگدلى، محمدعلى درویشى، محمد جهان‏جانى، ناصر شریفى، منصور حیدرى، کمال سپاهى، شهید سعید جان‏بزرگى، محمدحسین دینى، جواد بهروز فخر، محمدمهدى همّت، رضا رئیسى، سیداحمد میرطاهرى و سیداحمد حسینى، که هر یک به گونه‏اى، با ارائه خاطرات، دست‏نوشته‏ها، نوارهاى صوتى و تصویرى، اسناد، عکس‏ها، تذکر و تصحیح لغزش‏هاى این قلم، تبیین صحت و سقم هر واقعه یا نقل قول منسوب به حاج احمد متوسلیان و...، على‏قدر مراتبهم، سهمى مهم و نقشى مؤثر داشته‏اند. به‏ویژه، صاحب این قلم، توفیق خود را در گردآورى بخش عمده اسناد و مستنداتِ این وجیزه، مرهون مساعدت‏هاى دلسوزانه هنرمند بزرگوار و سردار شهید حاج قاسم دهقان و نویسنده دردمند بسیجى آقاى گل‏على بابایى مى‏داند که براى این فقیر امکان بهره‏بردارى از خاطرات ناب تنى چند از عزیزان مذکور در فوق را به‏صورت دریافت مع‏الواسطه فراهم آوردند. دیگر این که مؤلف بر خود فرض مى‏داند تا از همیارى و الطاف بى‏دریغ هنرمند ارجمند و استاد گرامى؛ حاج نادر طالب‏زاده اردوبادى که تمام برهه‏هاى نگارش این اثر وامدار عنایات مشفقانه اوست، صمیمانه‏ترین سپاس‏گزارى قلبى خود را ابراز دارد.

همچنین کم نبودند بسیجیان رشیدى که طى سه سال کار نگارنده بر روى این پروژه، به لطفِ عنایت الهى، چون گل‏هایى معطر بر سر راه صاحب این قلم سبز شدند و سخاوتمند و بى‏دریغ، عطر خاطرات سالیان پرخوف و خطر نبرد در جبهه‏هاى غرب و جنوب طى مقطع چهارساله 1358 تا 1361 را به مشام این قلم هدیه کردند و تنها اجرى که خواستند، این بود که در تحریر این نوشتار، نامى از ایشان به میان نیاید؛ لاجرم حرمت درخواست ایشان را پاس داشتیم. سعى این جوانمردان مشکور و مزد همراهى‏شان در فراهم آمدن این دفتر، با حضرت ربّ الشهدا والصدیقین؛ ان‏شاءاللَّه.
در بخشی از این کتاب می خوانیم: "یکى از دوستان احمد در مورد فعالیت‏هاى مبارزاتى وى در این بُرهه مى‏گوید:
«... جسته و گریخته مى‏دانستم که ایشان در سال‏هاى آغازین دهه پنجاه، با بعضى از گروه‏هاى مکتبى معتقد به ولایت فقیه که علاوه بر کار تبلیغاتى ضدرژیم بعضاً کار مسلحانه محدود هم مى‏کردند ارتباط داشته... در آن زمان، احمد آموزش تئوریک و تا حدودى عملىِ مبانى کار مسلحانه را یاد گرفته بود. البته به دلیل شرایط خاص آن سال‏ها، بیشتر این جور آموزش‏ها شامل یک رشته اصول کلى مبانى «جنگ چریک شهرى» بود تا فراگیرى یک دوره کامل نبرد پارتیزانى؛ به‏معناى دقیق کلمه. ضمن آن که احمد با دانشجویان مذهبى مبارز دانشگاه علم و صنعت هم ارتباط داشت و در آن سال‏ها، بچه‏هاى این دانشگاه از جمله فعال‏ترین عناصر دانشجویى مخالف رژیم طاغوت محسوب مى‏شدند.»
همچنین در بخشهایی از این کتاب مستندات و خاطرات شهید متوسلیان از مبارزات رژیم شاهنشاهی و بازجویی مأموران امنیتی به همراه ضرب و شتم این شهید بزرگوار آورده شده است."
در بخش دیگری از این کتاب از زبان خواهر شهید احمد متوسلیان می خوانیم:"خواهر نستوه احمد مى‏گوید:
«... رژیم دچار وحشت عجیبى شده بود. اوایل انقلاب، یکى از شعارهاى مردم، درخواست آزادى زندانیان سیاسى بود و طاغوت به خیال این که با آزاد کردن زندانى‏ها مى‏تواند دهان مردم را ببندد و بعد از چند وقت، آبها که از آسیاب افتادند، دوباره بگیر و ببند را شروع کند، رسماً اعلام کرد که مى‏خواهد زندانیان سیاسى را آزاد کند.
اتفاقاً اسم احمد جزو فهرست اول اسامى زندانى‏هایى بود که قرار شد آنها را آزاد کنند... من هنوز بریده خبر روزنامه‏هایى که اسم او را جزو زندانى‏هاى آزاد شده چاپ کرده بودند، دارم.»
احمد بعدها در مصاحبه‏اى در مورد ماجراى آزادى خود از زندان طاغوت، به اختصار گفته است:
«... بعد از آن چند ماه زندان، بالاخره در زمان دولت نظامى ازهارى، آزاد شدم.»"
سایت شهید آوینی  دانلود کامل این کتاب را در اختیار علاقمندان به تاریخ دفاع مقدس قرار داده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 148824

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha