به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده، امام جمعه موقت اهواز، در نشست فرهنگی «انتظار، سکون یا حرکت» که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، بر تقویت پایههای معرفتی جامعه در مقوله «انتظار» تأکید کرد و گفت: انتظار، یکی از اعتقادات شیعی و مبحثی کارشناسی بوده و لازم است پایههای فکری آحاد جامعه در باب مقوله انتظار محکم و استوار شود.
وی با بیان اینکه بخشی از اعتقادات درباره امام زمان، مشترک میان شیعیان و دیگر ادیان و بخشی دیگر اختصاصی شیعیان است، افزود: وجه مشترک اعتقادات شیعه و دیگر ادیان این است که همه به منجی موعود و تحقق جامعه جهانی اعتقاد داریم اما وجه اختصاصی ما شیعیان این است که معتقدیم آن منجی، مهدی(عج) است.
آیت الله حسن زاده، با بیان اینکه اعتقاد به امام عصر، بعد از اعتقاد به نبوت و قبل از اعتقاد به قرآن است، اضافه کرد: اعتقاد خاص شیعیان به امام زمان از نقاط قوت و زیباست اما اگر زیباترین اعتقاداتمان به دست افراد غیرکارشناس بیفتد و آمیخته به خرافات شود، همان چیزی که نقطه قوت بود به ضعف برای ما تبدیل می گردد.
وی همچنین درباره مباحثی پیرامون سن حضرت و طول عمر امام زمان(عج) یاد آور شد: برخی موارد، همچون طول عمر آن امام محال عادی هستند که اگر قدرت مافوقی وجود داشته باشد، معجزه پیامبران الهی و ائمه اطهار(ع) محال عادی است نه محال ذاتی، از این رو، طول عمر امام زمان موضوع خاصی نیست که از نظر شیعه مورد ابهام و تردید باشد.
امام جمعه موقت اهواز، درباره مطالبی که در خصوص زمان ظهور آن حضرت بیان میشود، عنوان کرد: مطالب در زمینه علائم ظهور امام، مباحث کارشناسی است و چندین روایت در باب ظهور داریم که امکان ندارد کسی بتواند زمان و وقت مشخصی را برای ظهور معین کند و در روایات آمده کسانی که در خصوص زمان ظهور اظهار نظر میکنند دروغ گفتهاند.
وی با اشاره به اینکه هیچکدام از پیامبران الهی موفق نشدهاند مدینه فاضله را تشکیل دهند و این جامعه ایدهآل و رشد یافته با ظهور حضرت مهدی(عج) و تشکیل حکومت آن امام ایجاد خواهد شد، اذعان داشت: جامعه عقلانی کامل و علمی کامل جامعهای است که به تمام ظرفیتهای عقلی و علمی خود رسیده باشد، در این صورت مسئولیت افرادی که در این جامعه زندگی میکنند بسیار بالاست، از این رو، ما باید خود را برای پذیرش مسئولیت در جامعهای که امام زمان مدیریت آن را بر عهده دارد، آماده کنیم.
همچنین دکتر علیرضا مخبر دزفولی، رئیس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان خوزستان، بحث مهدویت را یکی از مباحث اصولی و اساسی تفکر شیعی دانست و بیان کرد: اگرچه همه ادیان به اشارت یا به صراحت به مهدویت اشاره کردهاند اما واضحترین و شفافترین مواضع در این موضوع، متعلق به شیعه است.
وی یاد آور شد: در تفکر شیعی نبود مهدویت به معنی ناتمام ماندن همه بعثتها و وعدههای انبیا و بی ثمر بودن همه تلاشهای اولیای الهی در طول تاریخ بشر است، همچنان که اعتقاد به وجود مهدویت، اعتقاد به تحقق وعدههای الهی و اولیای خدا و تکمیل تلاش های آنان و نشان نتیجه بخش بودن تلاش پیامبران و اولیای الهی و ائمه معصومین(ع) و خصوصاً خاتم پیامبران حضرت محمد ابن عبدالله(ص) و تحقق وعده الهی است که مدیریت زمین و زمان به عباد صالح خدا واگذار خواهد شد.
معاون فرهنگی واجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، توضیح داد: مهدویت از این منظر برای همه ادیان آسمانی به ویژه مسلمانان و علی الخصوص شیعیان یک نقطه الهام بخش و مولد انگیزه برای تکاپو برای رسیدن به آن قله رفیع کرامت و تکامل بی نظیر مادی و معنوی است.
پایان پیام/
نظر شما