رونمایی از یادنامه "سایه سرو سهی" به یاد استاد منوچهر مرتضوی در تبریز

رئیس دانشگاه تبریز، در مراسم رونمایی از یادنامه دکتر منوچهر مرتضوی در این دانشگاه، اساتید برجسته را سرمایه های ارزشمند اخلاق و رفتار برشمرد و گفت: مردان بزرگ نیاز به تکریم و معرفی ندارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، دکتر سید محمد تقی علوی، رییس دانشگاه تبریز، روز گذشته (16 تیر)  در مراسم رونمایی از یادنامه سایه سرو سهی که همزمان با دومین سالگرد درگذشت مرحوم دکتر منوچهر مرتضوی در تالار خاقانی دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه تبریز برگزار شد، هدف اصلی برگزاری چنین مراسمی را معرفی الگوهای برتر به جامعه و تجلیل از گوشه ای از زحمات این استاد فقید بیان کرد.


وی افزود: این اساتید سرمایه های ارزشمندی هستند که باید سیره، اخلاق و رفتار آنها الگویی برای سایر افراد به خصوص دانشجویان و اساتید باشد.


دکتر سید محمد تقی علوی با بیان اینکه مردان بزرگ نیاز به تکریم و معرفی ندارند، ادامه داد: وظیفه ما این است که همیشه و در همه حال به یاد آنان باشیم و ضمن مطالعه زندگی و آثار این اساتید ، آنان را سرمشق خویش قرار دهیم.

 

وی با اشاره به ویژگی های بارز و برجسته مرحوم دکتر مرتضوی، افزود: از مهم ترین ویژگی های بارز این دانشمند می توان به فروتنی، داشتن ظاهری جذاب، باطنی پسندیده و مردم شناسی خوب اشاره نمود.


دکتر علوی با بیان اینکه مرحوم دکتر مرتضوی پژوهشگر ممتازی بود و به مطالعه و پژوهش در حوزه های مختلف علوم اشتیاق فروان داشت، یادآور شد: این استاد دانشگاه تبریز حافظ شناس بزرگی بود و مولوی و فردوسی را نیز به خوبی می شناخت و همچنین به چندین زبان زنده دنیا نیز مسلط بود که این امر موجب شده ، امروزه از وی به عنوان دانشمند بزرگ به شایستگی یاد شود.


رئیس دانشگاه تبریز از اساتید، دانشجویان و سایر دوستان این اندیشمند برزگ خواست در گردآوری و تدوین آثار وی تلاش مضاعف داشته باشند و این دانشگاه نیز اعلام آمادگی می کند که حمایت های لازم را در این خصوص داشته باشد.


حجت الاسلام دکتر عباس عباس زاده، رئیس موسسه سه علامه تبریز نیز در این مراسم با تشریح ویژگی های بارز دکتر مرتضوی به معرفی این مؤسسه تحقیقاتی پرداخت و گفت: این موسسه در سال 1387 با اخذ موافقت اصولی از وزارتخانه علوم، تحقیقات و فن آوری در دانشگاه تبریز تاسیس گردیده و در حال حاضر به کمک مسئولان دانشگاه، اساتید و دانشجویان فعالیت ها و گام های موثر و ارزشمندی را در راستای تحقق این موسسه برداشته شده است، که مراسم حاضر نیز توسط این موسسه با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز برگزار شد.


حجت الاسلام دکتر عباس عباس زاده یادآور شد: برگزاری جشنواره سه علامه تبریز (علامه امینی، علامه طباطبائی و علامه جعفری) و گردآوری آثار آنها، برگزاری همایش فرهنگ غدیر و بیداری اسلامی و تجلیل از استاد محمد علی موحد از جمله برنامه های پیش روی این موسسه است که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.


یادآور می شود: سخنرانی دکتر معصومه معدن کن و دکتر رشید عیوضی هر دو از شاگردان مرحوم دکتر مرتضوی به ترتیب در خصوص جامعیت دکتر مرتضوی، سعید جلالی در خصوص یادنامه نویسی در ایران، محبوبه نورمحمدی از نزدیکان استاد مرتضوی در مورد شعری منتشر نشده از او و علی نظمی در مورد ماده تاریخ رحلت استاد از دیگر برنامه های جنبی این آیین بود.


• پیشینه:


یادمان سایه سرو سهی، دربرگیرنده مطالبی در قالب مقاله، شعر و خاطره از 70 شخصیت و چهره ادبی است که درباره مرحوم منوچهر مرتضوی نوشته یا به وی تقدیم شده‌اند. متن منتشر نشده سخنرانی سال 1327 استادبدیع‌الزمان فروزان‌فر در دانشگاه تبریز از دیگر بخش‌های این کتاب است.


این اثر در 900 صفحه مطالبی در قالب شعر، خاطره و مقاله از 70 شخصیت ادبی را شامل می‌شود. شعرها و خاطره‌های این کتاب درباره استاد مرتضوی نوشته شده‌اند و مقاله‌ها با موضوعات مختلف ادبی به این حافظ پژوه تقدیم شده‌اند.


این یادنامه از یک مقدمه و پنج بخش اصلی تشکیل شده است. در مقدمه علاوه بر یادداشتی به قلم رییس دانشگاه تبریز وبنده، روزشمار زندگی استاد مرتضوی و فهرست آثار و تالیفات او نیز برای نخستین‌بار منتشر شده است.


بخش نخست با عنوان «اخوانیات» به خاطراتی از دوستان و شاگرادان استاد مرتضوی اختصاص یافته است که از خلال آن‌ها حیات علمی و اجتماعی ایشان بررسی شده است. از جمله افرادی که خاطرات آن‌ها با استاد مرتضوی در این بخش آمده است می‌توان به بهاء‌الدین خرمشاهی، جلیل تجلیل، اصغر دادبه، توفیق سبحانی، نصرالله امامی و امین‌پاشا اجلالی اشاره کرد.


در بخش دوم هفت قطعه شعر از شاعران معاصر که برای مراسم بزرگداشت مرحوم مرتضوی یا زمان درگذشت او سروده شده، آمده است. در این میان شعری از مفتون امینی، جمشید علیزاده و علی نظمی دیده می‌‌شود.


همان‌گونه که در یادنامه‌ها مرسوم است بخشی از این یادنامه نیز به مقاله‌هایی از چهره‌های برجسته فرهنگ و ادب ایران زمین اختصاص یافته و بخش سوم کتاب مقاله‌های مختلف ادبی از پژوهشگران و استادانی چون غلامعلی حدادعادل، مهدی محقق، ژاله آموزگار، محمدعلی موحد، محمود امیدسالار،علی اشرف صادقی، محمدرضانصیری، رشید عیوضی و حسن انوری را شامل می‌شود که مقاله‌های خود در حوزه‌‌های مختلف ادبی را به استاد مرتضوی تقدیم کرده‌اند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 149184

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha