496 برگ سند تاریخی به کتابخانه ملی غرب کشور در همدان اهدا شد

مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور، از اهدای بیش از 490 برگ سند تاریخی و 86 قطعه عکس به مدیریت اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور خبر داد.

سید قاسم بلوری، مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور به خبرنگار شبستان گفت: قدیمی ترین سند در بین این اسناد عقدنامه ای زیبا و تذهیب شده مربوط به سال 1240 قمری (1204ش) با 187 سال قدمت از سوی پرویز شکری به این مدیریت اهدا شده است.
 

وی افزود: 86 قطعه عکس اهدایی نیز مربوط به سال های 1308 تا 1358 شمسی و با موضوع تاریخ اجتماعی مردم همدان، تاریخ ورزش کوهنوردی در همدان، سال های انقلاب و دفاع مقدس، هیئت های عزاداری و وقایع مهم تاریخ در همدان است.
 

بلوری ادامه داد: مدارک شناسایی شخصی، نامه های خانوادگی، احکام و گواهی نامه ها، عکس کارکنان اداره مالیه همدان در مراسم مختلف، تصویر انتظام الممالک رئیس نظمیه همدان در دوران قاجار، برگه های ثبت نام و شهریه مدرسه آمریکائی ها در همدان از جمله این اسناد است.
 

وی گفت: گذرنامه حکومت شاهنشاهی، تصویر مجید خان از مشروطه خواهان همدان، عقدنامه های متعدد، فرمان اعطای خالص جات (اراضی حکومتی) از طرف مظفر الدین شاه، کتاب پیشینه سان و رژه در ایران، اسناد کامل سه سال فعالیت جمعیت شیر و خورشید همدان از دیگر اسناد اهدایی است.
 

بلوری، با قدردانی از اهداگران سندهای مذکور به اسناد ملی کشور، افزود: نگهداری اسناد و تصاویر تاریخی و کتب خطی و چاپ سنگی در منازل و صندوقچه ها آسیب های جبران ناپذیری را برای این آثار تاریخی که بخشی از تاریخ پر افتخار ایران اسلامی است به دنبال خواهد داشت و در بیشتر موارد موجب نابودی آنها خواد شد.
 

بلوری با اشاره به اینکه آثار اهدایی مردم به اسناد ملی با ذکر نام صاحب اسناد و رعایت امانت داری مادی و معنوی به نمایش گذاشته شده و در اختیار محققان و پژوهشگران قرار داده خواهد شد، افزود: این مدیریت برای هرچه غنی تر شدن آرشیو ملی ایران اسلامی و شناسایی و مستندسازی اسناد و تصاویر موجود در آرشیو خود به کمک محققان و پژوهشگران و به ویژه افراد با تجربه استان همدان احتیاج دارد.
 

وی افزود: حسن فخرائی، محمد رجبی، محمد حسین افتخاریان، محمود دوستی، ابوالقاسم پی سوده، محمد آذرافشان، پرویز شکری، خانواده مرحوم سید ابراهیم بطحائی و فاطمه کامرانی این آثار ارزشمند را به مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور اهدا کرده اند.
 

وی با انتقاد از موازی کاری غیر اصولی و غیر کارشناسی برخی سازمان ها و ادارات دولتی در جمع آوری اسناد و عکس های تاریخی و نگهداری از آثار ملی ایران در شرایط بسیار نامطلوب، گفت: شرایط لازم برای نگهداری اصولی از اسناد تاریخی در منازل و یا سایر دستگاه ها و سازمانها وجود ندارد.
 

مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور افزود: برای حفاظت از این آثار و میراث تاریخی ارزشمند ایران باید از تخصص و امکانات آرشیوی سازمان اسناد ملی استفاده شود که این امر همکاری بیشتر مردم فرهنگ دوست همدان را می طلبد.
 

بلوری با اشاره به اینکه آثار اهدایی مردم با ذکر نام صاحب اسناد و رعایت امانتداری مادی و معنوی در آرشیو ملی نگهداری شده و نسخه دیجیتالی آنها در اختیار محققان و پژوهشگران قرار داده خواهند شد، افزود: این مدیریت برای هرچه غنی تر شدن آرشیو ملی ایران اسلامی و شناسایی و مستندسازی اسناد و تصاویر موجود در آرشیو خود به کمک محققان و پژوهشگران و به ویژه افراد با تجربه و اطلاع احتیاج دارد.
 

پایان پیام/

کد خبر 149885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha