فیلم مستند" این خطوط از کیست؟" در کاشان ساخته شد

فیلم کوتاه مستند " این خطوط از کیست؟" به منظور آسیب شناسی یادگاری نویسی بر اماکن تاریخی در کاشان ساخته شد.

نور الله فتاحی، کارگردان، تهیه کننده و تصویربردار این فیلم مستند در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به مشارکت اداره اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کاشان در ساخت این فیلم مستند گفت: این فیلم کوتاه 5/4 دقیقه ای با نمایش کندکاری ها روی درختان باغ فین کاشان و محل شهادت امیرکبیر در این باغ به صورت غیر مستقیم عدم نوشتن یادگاری و حکاکی بر در و دیوار بناهای تاریخی را فرهنگ سازی می کند.


فتاحی تصریح کرد: جرقه تولید این فیلم در زمان ساخت فیلم مستند امین الله رشیدی با نام "صدا بود و سپیدی" در کاشان با مشاهده بسیاری از دست نوشته های بازدید کنندگان بر روی بناهای تاریخی بویژه باغ تاریخی فین کاشان زده شد.


به گفته وی، فیلم کوتاه مستند " این خطوط از کیست؟" به مدیر تولید و دستیار کارگردانی اصغر ابراهیمیان ،تدوین و صداگذاری محمد حامد پرورش و طراح پوستر، فرزاد جعفریان ساخته و تولید شده است.
 

وی پخش فیلم کوتاه مستند " این خطوط از کیست؟" در آغاز فیلم مستند امین الله رشیدی و ارائه در جشنواره های فیلم های مستقل ، سوره و فیلم کوتاه تهران را یادآورشد و گفت: میراث فرهنگی کاشان نیز با پخش این فیلم از طریق فضای مجازی آموزش همگانی و لزوم آشنایی بیشتر مردم به میراث گذشتگان و حفظ آثار تاریخی برای نسل آینده را بازگو می کند.


به گفته وی، با توزیع فیلم مستند امین الله رشیدی برای شبکه نمایش خانگی و گنجاندن پخش فیلم مستند " این خطوط از کیست؟"در ابتدای آن نیز تقبیح و نازیبایی یادگاری نویسی در اماکن تاریخی برای هموطنان فرهنگ سازی می شود.


این مستند ساز تجربی در ادامه افزود: متاسفانه برخی از ما دچار خواب زدگی شدیم و نمی دانیم که با کار نازیبای نو شتن یادگاری بر سیمای اماکن تاریخی آجری از پیکره غنی و گستره عمیق تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران جدا می کنیم.


فتاحی،با تاکید بر اینکه زمانیکه هنوز کریستف کلمب آمریکا را کشف نکرده ما هفت هزار سال پیش شهرنشینی در کشورمان را با مردمانی هنرمند در سیلک کاشان داشتیم، افزود: امروز که ما باید از این فرهنگ غنی محافظت کنیم با بی سلیقگی و نازیبایی یادگاری نویسی دست به تخریب آثار تاریخی می زنیم.


به گفته وی، متاسفانه برخی افراد بدون تامل و دقت بناهای تاریخی را به عنوان مکانی برای تفریح و گشت و گذار با پارکها و بوستانها اشتباه گرفتند و سرمایه فرهنگی ایران را در معرض نابودی قرار می دهند.


وی فرهنگ سازی گسترده در حفظ و نگهداری آثار و ابنیه ارزشمند تاریخی و فرهنگی را تاکید کرد و گفت: مردم نقش اصلی را در حفظ میراث فرهنگی ایران دارند و حتی نقش آنها از سازمان میراث فرهنگی نیز مهم تر و موثرتر است.


وی با اشاره به اینکه هر فرد هموطن می تواند به عنوان یک میراث دوست دلسوز بهترین محافظ آثار تاریخ،فرهنگ و تمدن غنی ایران باشد که فرهنگ نگهداری از آثار تاریخی را در جامعه نهادینه کنند تا در اماکن تاریخی دیگرنیازی به وجود نگهبان نباشد.


نوراله فتاحی متولد سال 1354 از گیلان غرب دارای دیپلم ادبیات و علوم انسانی است که از سال 1375 صورت تجربی به عرصه فیلمسازی و مستند وارد شده و تا کنون سه فیلم مستند نیمه حرفه ای "عموی بچه ها" با موضوع فولکلور محلی از غرب ایران، "چهاراه سوسکی" با موضوع آسیب شناسی کودکان خیابانی و فیلم "زخم سران" با موضوع آسب شناشی تحریفات و بدعتها در مرسام عزاداری عاشورا بویژه قمه زنی را تولید کرده است.

 

سازنده مستند "صدا بود و سپیدی" با موضوع امین اله رشیدی آهنگ ساز و خواننده رادیو ایران آواز اصیل ایرانی و فیلم " این خطوط از کیست؟" به منظور آسیب شناسی یادگاری نویسی بر اماکن تاریخی از دیگر ساخته های نوراله فتاحی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 150039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha