ابراهیم فتح الهی، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: در شرایط کنونی و با توجه به حجم بزرگ شبیخون فرهنگی که از آن به عنوان جنگ نرم دشمن علیه باورها و اعتقادات جوانان این مرز و بوم یاد می شود علاوه از نیازسنجی برنامه های اوقات فراغت باید با عمق بخشی به محتوای برنامه ها و آسیب شناسی سال های گذشته برنامه ریزی منطبق با روحیات جوانان طراحی شود.
وی افزود: باید تصمیم گیری در مورد جوانان با حضور خود آنان صورت گیرد و با عطف توجه به زبان حال جوانان و ویژگی های دوران جوانی عصر حاضر برنامه ریزی کرد.
وی ادامه داد: اگر با نیازهای معاصر جوانان امروزی هم داستان شویم و از قالب های منجمد بسته شده بیرون بیاییم آنگاه می توانیم برنامه مناسبی برای اوقات فراغت جوانان طراحی کنیم.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: باید فرزندان خود را برای زندگی در زمان آینده تربیت کرد لذا کسانی که نمی توانند پویا فکر کنند نمی توانند برنامه ریزی صحیحی برای آینده جوانان بکنند.
وی اضافه کرد: باید فرصت حضور مستقیم و بالنده برای جوانان داده شود و جوان نباید فکر کند که صرفا باید از جامعه سرویس بگیرد بلکه او عضو جامعه است و در امور مختلف جامعه باید مشارکت جدی داشته باشد.
وی گفت: باید رویکرد خانواده ها درخصوص اوقات فراغت تغییر کند چرا که فرزندان سرمایه آینده کشور هستند و باید برای کمال و رشد این قشر فکر اساسی کرد. تابستان بهترین فرصتی است که خانواده ها می توانند بیشتر در خدمت فرزندان باشند.
معاون استاندار آذربایجان غربی، موازی کاری برخی نهادهای فرهنگی را بزرگ ترین معضل غنی سازی اوقات فراغت دانست و افزود: اگر نهادهای آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و بسیج می خواهند برای تابستان برنامه ریزی کنند باید برنامه های آموزشی رسمی را کنار بگذارند و مهارت های اجتماعی و فنی و حرفه ای را آموزش دهند.
وی گفت: هر چند در سال های گذشته برنامه های مختلفی از سوی نهادها و سازمان های مختلف در امر اوقات فراغت صورت گرفته ولی اطلاع رسانی و فرهنگسازی کافی را شاهد نیستیم.
وی ادامه داد: 22 سازمان مختلف برای مقوله فرهنگ برنامه ریزی می کنند البته ورود سازمان ها در یک موضوع نقطه قوت است ولی در صورت ناهماهنگی آسیب های فراوانی دارد یعنی گاهی اوقات کار زمین می ماند و سازمان ها امور را به یکدیگر محول می کنند.
فتح الهی تصریح کرد: امسال با همت همکاران در اداره کل امور ورزش و جوانان، ستادی تحت عنوان ستاد ساماندهی امور جوانان شکل گرفته و دومین جلسه ستاد هفته جاری در استانداری آذربایجان غربی برگزار شد.
وی گفت: ضروری است با حجم بزرگی از فعالیت ها که سازمان ها برای اوقات فراغت فراهم کرده اند و در نمایشگاهی در پارک ائللرباغی ارومیه به نمایش خواهند گذاشت به موضوع فرهنگ سازی بهره مندی هر چه بیشتر جوانان از برنامه های اوقات فراغت بپردازند.
معاون استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه تعطیلات به معنای بطالت زندگی و بیهوده سپری کردن نیست، خاطر نشان کرد: آموزش های رسمی سال تحصیلی در تابستان تمام و فاصله ای برای بازنگری و تجدید قوا و برنامه ریزی برای سال تحصیلی جدید فراهم می شود.
فتح الهی ادامه داد: دانش آموزان عملا با برنامه های پیش ساخته گرفتار هستند و در جامعه کنونی شرایط به نحوی شده که گاهی اوقات فرزندان از انجام کارهای اجتماعی ساده روزمره هم عاجز هستند و این بدلیل این است که آموزش های حقوق شهروندی و حقوق اجتماعی ارایه نمی شود به عبارتی در نظام آموزشی کنونی کشور آموزش های مربوط به زندگی اجتماعی و مهارت های زندگی دیده نشده است.
وی در خصوص لزوم تدوین برنامه ای روشن و منسجم در راستای غنی سازی اوقات فراغت حوانان در استان، گفت: این موضوع مهمی است که در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان نیز در خصوص آن بحث و تبادل نظر شد و پیشنهاد شد هر کس در حیطه تخصصی خود برنامه ریزی کند. به عبارتی همه سازمان ها و نهادهای فرهنگی برنامه و فعالیت های مشترک و موازی ارایه ندهند و سعی کنند آموزش های تخصصی بیشتر مد نظر باشد.
وی ادامه داد: در برنامه های اوقات فراغت از آموزش های تئوریک مدرسه فاصله گرفته و به آموزش های عملی، فنی و حرفه ای اهمیت داده شود و دانش آموزان در اجرای برنامه ها مشارکت جدی داشته باشند.
به گفته وی، دانش آموزان امروزه بیشتر از اجتماع سرویس می گیرند و خود را میهمان زندگی می دانند در حالی که باید دانش آموز خود را عضو زندگی تلقی کند تا مشارکت داشته باشد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی گفت: متاسفانه فرزندان امروز عادت کرده اند فقط از جامعه خدمات بگیرند. باید در نظام آموزشی به تجربه های موفق مهارتی برگردیم چرا که جوهره وجودی انسان در میدان عمل ورزیده می شود.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی آموزش های مهارتی، فنی و کاربردی باید مورد تاکید قرار گیرد. سازمان آموزش فنی و حرفه ای می تواند تمام آموزش های مهارتی را در تابستان به دانش آموزان ارایه دهد و مدرک نیز ارایه کند. یعنی دانش آموز نظری در کنار آموزش های رسمی در تابستان برخی مهارت ها را نیز یاد بگیرد که برای زندگی خودش نیز مفید است.
وی افزود: در این خصوص می توان به دو تجربه موفق انقلاب اسلامی اشاره کرد. در سال های اول انقلاب دانش آموزان به عنوان نیروی کار در روستاها فعالیت عمرانی و کشاورزی می کردند و شکل گیری جهاد سازندگی به عنوان یک تجربه در کارنامه انقلاب اسلامی ثبت شده است.
فتح الهی خاطرنشان کرد: در جهاد سازندگی جوانان جهادگونه از شهرها به روستاهای محروم گسیل می شدند و در روستاها به مدرسه سازی و مسجد سازی می پرداختند. یک دانش آموز توفیق داشت در کنار تحصیل با سختی کار نیز آشنا شود و خود را برای زندگی آماده کند.
به گفته وی، طرح کاد به عنوان یک تجربه موفق در سال های اولیه انقلاب اسلامی در زمینه آموزش های مهارتی فعال بود که در کنار تئوری های علمی، مهارت های عملی یاد داده می شد و دانش آموز در کنار یک استاد کار، مهارت لازم را در زمینه های مختلف فرا می گرفت.
پایان پیام/
نظر شما