همه سخنان درّی درباره ارز مرجع و نگرانی‌های ارشاد در مورد کاغذ

بهمن درّی گفت: کاغذ به عنوان یک کالای استراتژیک و راهبردی که می‌تواند از نرخ ارز مرجع استفاده کنند، در دولت تصویب شده است.

«بهمن درّی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان درباره مباحث موجود گرانی کاغذ و حاشیه های آن بیان کرد: ما به عنوان جزئی از وزارت ارشاد در خرید کاغذ نقشی نداریم، همچنان که در فرآیند کاغذ نیز این وزارتخانه نقش خاصی ندارد. کاغذ توسط تولیدکنندگان، تولید و توزیع می شود و نظارت بر این روند بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.


وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد من، به دلیل اینکه وزارت ارشاد مسوول جمع کثیری از ناشران است که بزرگترین مصرف‌کننده جامعه چه در زمینه کتاب و چه در زمینه مطبوعات را تشکیل می‌دهد، باید جنبه‌های کمک کنندگی و مشارکتی در این خصوص داشته باشد.


درّی اضافه کرد: البته مشارکت ما نیز این است که در هیات دولت مصوب شده افرادی که می‌خواهند کاغذ را وارد کنند، با نرخ ارز مرجع - یعنی مبلغی که دولت تعیین کرده و نه بازار آزاد – کاغذ خریداری کنند.

 

* روند مصوبات دولتی تا شش ماه دیگر اجرایی می‌شود
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به اینکه این روند در حال اجرا است، گفت: کاغذ به عنوان یک کالای استراتژیک و راهبردی در دولت و به عنوان کالایی که باید به آن یارانه تعلق گیرد و بتوانند از نرخ ارز مرجع استفاده کنند، تصویب شده است. قبلاً نیز وضعیت به این منوال بوده، اما اینکه کاغذ را از خارج کشور وارد کنند و اینجا به فروش برسانند، هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است، چرا که این فرآیند، شش ماه زمان لازم دارد.


وی تاکید کرد: بخشی از آنچه که افزایش قیمت و گرانی کاغذ را سبب شده، به جنبه‌های روانی بر می گردد و بخشی از آن که به ما و دایره وظایف ما بر می‌گردد، در حال پی‌گیری هستیم.

 

* کارخانه های کاغذ جوابگوی نیاز داخلی نیستند
بهمن درّی در بخش دیگری از سخنانش در مورد وضعیت روزنامه‌ها و کاغذ مورد احتیاج آنها نیز اظهار کرد: در رابطه با کاغذ مورد نیاز مطبوعات، معاون محترم مطبوعاتی پاسخ می دهند و آنها نیز نکاتی که من اشاره کردم را خواهند گفت. البته گفتنی است که مطبوعات دارای یارانه کاغذ هستند و کاغذشان از طریق بنگاه‌های ویژه تامین می‌شود.


این مقام مسوول، همچنین درباره کارخانه‌های کاغذ و حمایت از آنها توضیح داد: در حال حاضر ما کارخانه‌های زیادی نداریم و دولت هم تسهیلاتی به این تعداد کارخانه داده است، بنابراین بسته به اینکه مدیریت این کارخانه ها، همتی مضاعف کنند تا تولیدات خودشان را گسترش دهند. اما به دلیل مصرف زیاد کاغذ در کشور ما، در کوتاه مدت، کارخانه های داخلی جوابگوی نیازها نیستند و مابه تفاوت آن را باید از خارج کشور تامین کنیم.

 

* تا شش ماه دیگر به واردات کاغذ احتیاج نداریم
درّی در پایان عنوان کرد: اطلاعات ما حاکی از آن است که کاغذهای مورد نیاز شش ماه آینده در کشور موجود است، یعنی اگر کاغذ وارد هم نکنیم، باز در کشور موجود است. ما باید بیشتر در بحث تعزیرات فعالیت داشته باشیم، یعنی اداره‌ای که به نام حمایت از مصرف کننده در حال فعالیت هستند، باید با توزیع کاغذ با نرخ غیرمتعارف برخورد کنند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 151525

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha