به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، کورش صادقی، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در این خصوص با بیان اینکه استان در تولید محصولات خارج از فصل، نقش مهمی دارد، گفت: به همین منظور طرح تولید محصول سالم از طریق تعدیل و در مواردی کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی و پایش باقیمانده سموم، آفت کش ها و میزان نیتریت و نیترات بر روی برخی محصولات زراعی در سطح 11 شهرستان در این استان به اجرا درآمد.
وی افزود: طی اجرای این طرح، محصول تولیدی 555 بهره بردار بررسی و پس از انجام آزمایشات به بهره بردارانی که در تولید محصول سالم موفق بوده اند پروانه استاندارد تشویقی محصول سالم اعطا شد که این امر نشان دهنده این است که بیش از 99 درصد محصولات تولیدی استان سالم بوده اند.
وی اضافه کرد: در مجموع از سال های گذشته تاکنون 610 گواهی استاندارد به بهره برداران داده شده که این امر با همکاری شرکت های خدماتی و خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی و اداره کل استاندارد و تحقیقات استان عملیاتی شد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه هرمزگان در اجرای این طرح نسبت به سایر استان ها پیشتاز است، اظهار داشت: در حال حاضر تولید محصول سالم در استان از سطح 5 هزار هکتار به بیش از 100 هزار تن برآورد شده است بطوری که در قانون برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از سطوح کشاورزی به این طرح اختصاص یابد که در سال اول اجرای این طرح در استان7 درصد عملیاتی شد و پیش بینی برای امسال نیز 10 درصد است.
صادقی تصریح کرد: در سال آینده سازمان برنامه ساماندهی پس از تولید محصول سالم را نیز در دستور کار خود قرار خواهد داد.
تولید محصول سالم به این معناست که از تمامی امکانات و فناوریها در تولید محصول استفاده شود، به طوریکه میزان باقیمانده سموم نباتی روی محصول کمتر از حد استاندارد باشد.
تولید محصول سالم علاوه بر کاهش هزینه های تولید، موجب حفاظت از محیط زیست، مانع از آلودگی و تخریب عوامل اصلی تولید، از جمله خاک و آب شده و با عرضه محصول سالم به بازارهای مصرف، ضریب سلامت را درجامعه افزایش می دهد.
پایان پیام/
نظر شما