اروپایی‌ها جای ایران را در چاپ گرفتند/ کاربرد چاپ به عنوان یک رسانه‌

چاپ می تواند یک رسانه فراگیر برای انتقال پیام باشد اما چاپ را در میان رسانه‌ها نمی‌بینیم، در حالی که حتی در چاپ یک بسته بندی هم می‌توان شعار و دیدگاه‌هایی را به جهان مخابره کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ صبح امروز 24 تیرماه با حضور بهمن درّی، حسن غفوری فرد، یوسف افراش و جمعی از مسوولان، کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت چاپ در پژوهشکده فرهنگ و معماری برگزار شد.


این کنفرانس با برگزاری 36 سخنرانی و 18 میزگرد تخصصی در 12 محور چاپ و مدیریت، چاپ و رویدادها، چاپ و تشکل ها، چاپ و بسته بندی، چاپ و تبلیغات تجاری، چاپ و کنترل کیفیت، چاپ و کاربردهای امنیتی، چاپ و گرافیک، چاپ و بسته بندی مقوایی، چاپ و دانشجو و چاپ و نشر، تا 28 تیرماه ادامه خواهد داشت.

 

افراش: کشورهای اروپایی جایگزین ایران در صنعت چاپ شدند
یوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی گفت: در سال های گذشته ایرانیان بودند که توجه جدی به مقوله کیفیت داشتند و در دوران صفویه شاهد بودیم که کشورهای دیگر به ویژه آندلس از آرم و نشان های ایرانی استفاده و جعل می کردند تا اینکه کیفیت محصول شان را نشان دهند. وقتی درباره کیفیت و روش‌های مدیریت صحبت می‌کنیم سوی فکری‌مان به سمت کشورهای اعم از ژاپن، آمریکا و آلمان می‌رود که هم اکنون حرف نخست را در صنعت چاپ و در زمینه روش‌های مدیریت علمی می‌زنند؛ در صورتی که ایران در ابتدای این راه حرف نخست را می‌زده است.


وی ادامه داد: اگر به بناهای تاریخی کشور توجه کنیم، نشانگر آن است که در امر کیفیت توجه بسیاری داشته‌ایم به نوعی که هنوز بعد از گذشت سال ها هنوز طرح و بافت فرش ایرانی حرف نخست را در جهان می‌زند.


سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این روند صعودی در اواخر دوران صفویه و پهلوی برعکس شد و صنایع ما افول پیدا کرد و در عوض کشورهای اروپایی کیفیت را ارتقا بخشیدند که متأسفانه این امر در باورهای ایرانی تأثیرگذار بوده و هم اکنون افراد جامعه به محصولات اروپایی روی آورده‌اند و معتقدند که توان تولید آثار باکیفیت ایرانی را نداریم.


افراش گفت: طی یکی دو دهه اخیر یعنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اتفاقاتی در کشور رخ داد که نشان داد ظرفیت رسیدن به کیفیت مطلوب در ایران نیز وجود دارد و تاکنون نیز گام‌های بسیاری در این راستا برداشته شده است.


وی به از دست دادن باورمندی ایرانی ها در صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: در صنعت چاپ به لحاظ دور ماندن از تکنولوژی و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات، باورمندی خودمان را از دست دادیم یا در سطح پایینی قرار دارد؛ این در حالی است که همه کشورهای جهان درباره صنایع خود به مقوله جدی کیفیت گرایش پیدا کرده‌اند.


افراش خاطرنشان کرد: در هر صورت صنعت چاپ به صورت بالقوه توانایی استفاده از مدیریت کیفیت را دارد و کشور ما نیز در دهه های اخیر به این وادی کشیده شده است و برپایی این کنفرانس از این منظر قابل اهمیت است.
وی افزود: انتظار ما از دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ بسیار بالا است و منتظر کاربردها و کارکردهای آن هستیم.


سرپرست دفتر امور چاپ ارشاد همچنین در میان سخنانش از برپایی نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی با رویکرد جدید در سال جاری خبر داد و گفت: نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی در آینده نزدیک با رویکرد جدیدی برگزار می شود و هم اکنون نیز به منظور کیفیت برپایی این نمایشگاه، نشست‌هایی برپا شده است.

 

درّی: صنعت چاپ نیز به عنوان رسانه‌ای فراگیر کاربرد دارد
«بهمن درّی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: اساساً بنیان توسعه و پیشرفت فرهنگی در دو سده اخیر به چاپ بر می‌گردد و ناشی از آن است. بسیاری از مدیران و مسوولان ما بر این امر باور ندارند، اما وقتی مثال های عینی و روشن در این زمینه ارائه می کنیم به این نتیجه می رسند که چاپ بنیان توسعه در دهه اخیر است.


وی عنوان کرد: یکی از راه های استانداردسازی و کیفیت گرایی این است که موضوع کیفیت چاپ به چشم آید. همچنان که احکام وضعی اسلام غالباً بر کیفیت گرایی است و حتی مستحبات بسیاری بر مقوله کیفیت تاکید دارند.
 

درّی با بیان اینکه می توان بنیان توسعه فرهنگی را با ارتقای صنعت چاپ محقق کرد، خاطرنشان کرد: معمولا در برنامه های حوزه چاپ نگاه همه از جنبه صنعت است اما به نظر من باید از جنبه فرهنگی به این مقوله نگاه کنیم، چراکه اساسا چاپ می تواند یک رسانه فراگیر برای انتقال پیام باشد. عموما چاپ را در میان رسانه ها نمی بینیم و به این جنبه صنعت چاپ توجهی نداریم در حالی که حتی در چاپ یک بسته بندی کاملاً اقتصادی هم می توان شعار و نگاه هایی را به جهان مخابره کرد.


به گفته معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کنفرانس مدیریت کیفیت در چاپ با اعتنا به موضوع شعار امسال یعنی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی طراحی شده است.


وی در پایان خواستار استفاده از تجربیات پیشکسوتان عرصه چاپ کشور توسط جوانان فعال شد و به گردش مالی صنعت چاپ در دنیا اشاره کرد و گفت: گردش مالی صنعت چاپ در دنیا یک تریلیون دلار است که ما در آن سهم و نقشی نداریم. ما باید با دریافت علم و عجین کردن آن با فرهنگ خودی وضعیت صنعت چاپ و حوزه صادرات را به شکل مطلوب برسانیم.

 

گفتنی است،  در افتتاحیه دومین کنفرانس مدیریت کیفیت در چاپ، «خدایار صادقی» دبیر کنفرانس و «سید احمد حسینی» مدیرکل چاپ و توزیع کتاب های درسی وزارت آموزش و پرورش به ایراد سخن پرداختند.
 

پایان پیام/

کد خبر 151607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha