معتمدی: سیاستگذاری و آسیب‌شناسی جشنواره، یک پروژه تحقیقاتی است

احمدرضا معتمدی گفت: سیاستگذاری، جریان‌سازی و آسیب‌شناسی جشنواره فیلم فجر یک پروژه مهم تحقیقاتی است و باید پتانسیلی که با ایجاد انقلاب به وجود آمد را به جشنواره فجر نسبت داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، احمدرضا معتمدی کارگردان فیلم «آلزایمر» (نسیان) که فیلمش به بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره بیست و نهم راه یافته است، درباره ویژگی‌های فیلم «آلزایمر» توضیح داد: فیلم یک داستان ساده عاشقانه بر مبنای یک موقعیت طنز است. مانند کار قبلی مدتی طولانی روی فیلمنامه کار کردم و تابستان امسال توانستم پس از چهار سال پیش تولید کار را انجام دهیم. فیلمبرداری به سرعت انجام شد و حدود 50 جلسه به طول انجامید.


وی درباره آخرین مراحل فنی فیلم توضیح داد: در حال انجام امور فنی فیلم هستیم. من بیشتر علاقمندم فیلم بدون موسیقی نمایش داده شود اما به توصیه تهیه‌کننده با علی صمدپور برای ساخت موسیقی صحبت کردیم. قرار است با آهنگساز یک تست بزنیم و هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم. شاید هم فیلم بدون موسیقی آماده نمایش شود.


وی درباره توجه هیئت داوران به فیلم گفت: همین که فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران قرار دارد یعنی مورد توجه قرارگرفته و این خوب است. حال امکان تشویق وتوجه هیئت داوران بحث دیگری است.


دکتراحمدرضا معتمدی عضو هیئت علمی دانشکده صدا و سیما درباره برگزاری جشنواره و اهدافی که دنبال می‌کند، گفت: ابتدا باید بدانیم در چه نقطه‌ای از تاریخ انسانی و فرهنگ بشر قرار گرفته‌ایم تا بتوانیم مسیر درستی را انتخاب کنیم و به پیش برویم. مسئولانی که در مصادر اصلی فرهنگ قرار گرفتند باید جغرافیای فکری و فرهنگی جهان را بشناسند و سپس به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری بپردازند.


وی در ادامه گفت: در گذشته بشر تفکر مطلق‌انگاری داشت و پذیرش مفهوم‌هایی مانند کتاب آسمانی، اولیاء و انبیاء، معاد و بسیاری از باورهای دینی ساده صورت می‌گرفت اما در حال حاضر ما در عصر نسبیت‌انگاری زندگی می‌کنیم. یکی از مختصات فکری بشری رئالیزم معاصر است که با رئالیزم سابق کاملاً متفاوت است و برای اشیاء ذات و ماهیت در نظر نمی‌گیرد و به نوعی پدیدارگرایانه است. ما با این شرایط مواجه هستیم، مصدایق حقیقت تغییر می‌کند. ما درحوزه هنر رئالیستی فیلم دینی، بومی، بر مبنای فرهنگ خودمان می‌سازیم اما گفتمان جاری جهان چیز دیگری است. دانشجویان و تحصیلکرده‌ها با فناوری و کاربرد آن در سینما آشنا می‌شوند و زبان سینما را می‌آموزند.


وی ادامه داد: اما مسئولانی که در مصدر فرهنگ کشور هستند چه برنامه‌ای دارند و تبیین‌شان از این جهان چیست؟ چه استراتژی و تاکتیکی قرار است در این عالم ایجاد کنند؟ یکی از شیوه‌ها برگزاری جشنواره فیلم فجر است. این که در این جشنواره چه کارهایی می‌توانند انجام دهند؟ حتی اگر برفرض جشنواره تنها برگزار شود و ما هدفی نداشته باشیم جشنواره خود به خود با دیدن برخی از حرکت‌ها و آثار و تشویق و توجه به آنها و یا از چشم پنهان کردن برخی از آن‌ها خود به خود هدف‌گذاری می‌کند.


وی در ادامه گفت: سیاستگذاری ، جریان‌سازی و آسیب شناسی جشنواره فیلم فجر یک پروژه مهم تحقیقاتی است و باید دید پتانسیلی که با ایجاد انقلاب به وجود آمد وامکاناتی که در اختیار این پتانسیل قرار گرفت چه اتفاقی را باعث شد و برگزاری جشنواره فیلم چه جریانی را توانست ایجاد کند.


براساس گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر، در این فیلم فرامرز قریبیان، مهدی هاشمی، مهتاب کرامتی، مهران احمدی،حمید ابراهیمی، داود فتحعلی‌بیگی، شاه‌علی سرخانی، هدا ناصح، حسن محمدی غمخوار، تارا رحمتی، یگانه عمروانی به ایفای نقش پرداختند.


داستان «آلزایمر» که فیلمنامه آن را معتمدی نوشته درباره مردی است که طی تصادفی، دچار فراموشی می‌شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 15176

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha