جواد محقق، نویسنده کتاب کودک و نوجوان در پاسخ به این پرسش که کتابهای کودک باید از چه ویژگیهایی برخوردار باشد، به خبرنگار شبستان گفت: نویسنده کتاب کودک در درجه اول باید با دایره واژگانی کودکان آشنا باشد، به گونهای که نثر و واژگان در حد فهم و درک کودک باشد. مسئله دیگر فونت کتاب است که باید برای این قشر سنی بزرگتر از فونت کتب بزرگسال باشد.
محقق برخورداری از تصاویر را از دیگر ویژگیهای لازم و ضروری برای کتب کودک ذکر کرد و افزود: هر چقدر کتب برای گروه سنی پایینتر نوشته شود باید غلبه تصویر بر متن زیاد شود اما هر چه سن مخاطب بالاتر میرود و به سمت نوجوانی می رسد، میتوان از تصاویر سادهتر و تکرنگتر استفاده کرد.
به گفته وی کتب کودک باید پاسخگوی نیاز مخاطب باشد تا بچه ها از آنها استقبال کنند و علاوه بر این به کودکآن آموزش دهد و به آنها مهارتهای مختلف از جمله مهارتهای عملی، فکری و هنری بیاموزد.
این نویسنده کودک و نوجوان در مورد وضعیت کتب کودک و نوجوان در کشورمان اظهار داشت: وضعیت کتاب کودک و نوجوان از نظر کمیت نسبت به گذشته و البته نه نسبت به آنچه باید باشد، بسیار خوب است اما کیفیت آنها با وجود تعدد کتب بازاری و تجاری از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
محقق که سابقه مدیرمسئولی مجلات رشد و مسئولیت صفحه شعر کیهان بچهها را در کارنامه کاری خود دارد، خاطرنشان کرد: کتب بازاری ویترین ارایه کتب خوب را تنگ میکنند. متأسفانه خانوادهها به دلیل عدم شناخت از نویسنده و ناشر و به دلیل اینکه دنبال ارزان بودن کتاب هستند، سراغ کتب بازاری میروند.
این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه کتب بازاری اثری عکس بر روی مخاطب میگذارند، بیان کرد: کتب بازاری کودک و نوجوان به دلیل فقدان جذابیتهای واقعی برای مخاطب، آنها را بعد از مدتی از خواندن کتاب زده میکند و در واقع این کتب به جای گسترش فرهنگ مطالعه، فرهنگ کتابنخواندن را ترویج میدهد.
پایان پیام/
نظر شما