پادزهر بحران سوریه در دست ایران

با خنثی شدن طرح‌ها و توطئه‌های نظام استکبار در اجرای سناریوی براندازی دولت بشار اسد که سوریه و منطقه را با بحران بی‌ثباتی و ناامنی مواجه ساخت، نقش جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل منازعات منطقه‌ای برجسته‌تر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، با خنثی شدن طرح‌ها و توطئه‌های نظام استکبار در اجرای سناریوی براندازی دولت بشار اسد که سوریه و منطقه را با بحران بی‌ثباتی و ناامنی مواجه ساخت، نقش جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل منازعات منطقه‌ای برجسته‌تر شد به طوری که کوفی‌عنان فرستاده ویژه سازمان ملل به این نتیجه رسید که حل بحران سوریه، تنها از مسیر ایران می‌گذرد.

در حالی که دخالت‌ ابرقدرت‌ها با همدستی رژیم‌های مرتجع منطقه‌ای در تشدید بحران سوریه با شکست مواجه شد، هم اکنون همه نگاه‌ها به سوی نقش میانجی‌ ایران در برون رفت از ناآرامی‌های این کشور معطوف ‌است چراکه همه قطب‌های غربی و شرقی درگیر با بحران سوریه، بر تاثیر و نفوذ معنوی ایران در منطقه، اذعان دارند و جمهوری اسلامی ایران را کلید حل مسالمت آمیز بحران داخلی سوریه می‌دانند. ایران اسلامی با تکیه بر اصل اساسی حق ملت‌ها در تعیین سرنوشت خود، آماده ایجاد بستری مناسب برای آغاز مذاکرات میان دولت دمشق و معارضان داخلی است تا دست بیگانگان را از امور داخلی سوریه قطع شود و ثبات و صلح را به جبهه مقاومت باز‌گرداند. نمایندگان مجلس‌شورای اسلامی دیدگاه‌های خود را درباره رویکرد سازنده جمهوری اسلامی ایران در خاتمه دادن به بحران سوریه بیان کردند. گزارش خانه ملت از نظرات نمایندگان مجلس در این زمینه را در زیر می خوانید:

ایران خواهان تحقق اراده ملت سوریه در این کشور است

حسین شیخ الاسلام، با اعلام آمادگی ایران در تامین شرایط لازم برای گفت‌وگوی بین معارضان سوری و دولت سوریه، گفت: این مذاکرات می‌تواند تنش‌ها را میان معارضان و دولت سوریه با در نظر گرفتن اهداف ملی حل و فصل کند.


مشاور رئیس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود:‌ ایران کشوری است که می‌تواند مورد اطمینان دو طرف درگیری‌ها قرار گیرد اما معارضه‌ای که دستورات خود را از بیرون مرزهای سوریه می‌گیرند حاضر به برقراری امنیت در این کشور نیست.

وی با بیان اینکه ایران در امور داخلی دیگر ملت‌ها دخالت نمی‌کند، یادآور شد: سیاست ایران در قبال حکومت سوریه بر پایه قانون اساسی جمهوری اسلامی است که در آن ذکر شده که ملت‌ها خود باید سرنوشت‌شان را تعیین کنند.

 

سفیر سابق ایران در سوریه تصریح کرد: تهران مخالف تحقق تلاش غرب برای سقوط حکومت دمشق است و می‌گوید فقط ملت سوریه باید درباره سرنوشت آینده این کشور تصمیم بگیرد از این رو وظیفه خود می‌داند که شرایط گفت و گو را برای دو طرف مناقشه فراهم کند تا در فضای منطقی و فارغ از القائات غرب دیدگاه مشترک و عملیاتی حاصل شود.

وی افزود: رویکرد ایران در قبال تحولات منطقه موجب شده تا نقش بارزی میان دولت سوریه و کسانی که ملی گرایانه به تحولات این کشور نگاه می‌کنند، ایفا کند.

شیخ الاسلام تاکید کرد: کسانی که برای درگیری با دولت سوریه، سلاح و منابع مالی ارسال می‌کنند به دنبال فروپاشی سوریه و به راه افتادن جنگ داخلی در این کشور هستند زیرا منافع آمریکا در چنین اوضاعی تامین می‌شود؛ ضمن آنکه اگر هم این معارضان به طور ظاهری بپذیرند که از جنگ داخلی پرهیز کنند اما در عمل به گفته خود پایبند نمی‌مانند.

نماینده مردم تهران،‌ ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس هفتم درباره نتایج سفر کوفی عنان به تهران و تاثیر آن بر حل بحران سوریه گفت: نتیجه سفر عنان همان راه حلی است که جمهوری اسلامی بر آن اصرار دارد یعنی گفت وگو و مذاکره. بند اول طرح عنان متوقف شدن خشونت از سوی دو طرف است که مورد تایید ایران نیز است.

مشاور رئیس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس با بیان اینکه عده ای برای سرنگونی بشار اسد به هر نحو ممکن اصرار دارند، تاکید کرد: هیچ کشور و جریانی حق ندارد از خارج از مرزهای سوریه به ملت این کشور دیکته کند که چه کسی قدرت را در این کشور به دست بگیرد.

طرح تهران، التیام بخش بحران سوریه
منصور حقیقت پور، درباره طرح تهران با عنوان نشست مخالفان و دولت سوریه با هدف بررسی راه‌های حل سریع بحران این کشور، گفت: تهران می‌تواند دو طرف مناقشه را به هم نزدیک کند.


نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس از صالحی تحرک بیشتر تهران درباره حل بحران سوریه را خواسته بود، افزود: پیشنهاد صالحی در جهت تحرک ایران در صحنه‌های منطقه‌ای و بین‌الملل ، توانایی ایران برای حل و فصل مناقشات در منطقه را نشان می‌دهد.

 

وی، با تاکید بر اینکه ملت سوریه از صداقت ایران مطلع است، افزود: تهران مورد اعتماد دولت دمشق و هم‌چنین گروه مخالفان است و بنابراین طرح تهران برای حل بحران سوریه می‌تواند مثمرثمر باشد.

این نماینده اصولگرای مجلس نهم، سیاست ایران را ایجاد صلح و امنیت در منطقه خواند و گفت: نشستی با حضور دولت و مخالفان دمشق در تهران، باعث می‌شود که سوریه‌ای بر پایه حفظ منافع ملی، مقتدر ، قوی و مستقل به وجود آید.

حقیقت پور، با بیان اینکه مواضع و کارشکنی‌های احتمالی کشورهای دنیا درباره طرح تهران اهمیت چندانی ندارد، افزود: دوستان سوریه یعنی چین، روسیه و عراق از طرح تهران حمایت خواهند کرد و این نشست می‌تواند با حضور دوستان دمشق به بحران سوریه خاتمه دهد.

وی، گفت: نشست تهران وزن این کشور را در حل بحران منطقه نشان خواهد داد و به جامعه جهانی اعلام می کند که ایران دارای وزنی در سطح منطقه است که اجازه شیخوخیت و پادرمانی به آن می‌دهد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، طرح تهران را گام مثبتی برای حل بحران منطقه خواند و با تاکید بر اینکه سوریه و مخالفانش می توانند به تهران اتکا کنند، گفت: نشست تهران، ابتکار خوبی است و مجلس از طرح وزیر حمایت می‌کند.

حل بحران سوریه از مسیر ایران می‌گذرد
هادی شوشتری، با تاکید بر جایگاه کلیدی جمهوری اسلامی در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی، روابط استراتژیک ایران و سوریه را عامل اساسی در حل بحران مسالمت آمیز این کشور از طریق میانجی‌گری تهران خواند.


نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نشستی مشترک میان دولت دمشق و معارضان، تصریح کرد: با توجه به ماهیت صلح طلبانه سیاست خارجی جمهوری اسلامی، مقامات تهران بر انجام اصلاح ساختار نظام سیاسی سوریه از درون تاکید دارند که با همکاری مردم و دولت تحقق پیدا کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با دخالت بیگانگان و ابر‌قدرت‌ها که برای تامین اهداف و منافع خود در کشور‌های منطقه همچون سوریه، دست به ایجاد بحران می‌زنند، مخالف است و تنها شرط حل بحران سوریه را مذاکرات دولت و مردم سوریه برای اعمال اصلاحات داخلی می‌داند.

شوشتری با یادآوری اظهارات کوفی عنان به عنوان نماینده سازمان ملل متحد، مبنی بر نقش کلیدی ایران در پایان دادن به ناآرامی‌های داخلی سوریه، تصریح کرد: غرب و سازمان ملل متحد به این نتیجه رسیدند که تنها راه برون رفت از بحران دمشق، از ایران می‌گذرد.

 

وی، اصلاحات ساختار سیاسی حکومت دمشق، تاکید بر حق مردم در تعیین سرنوشت و عدم مداخله ابرقدرت‌ها در امور داخلی سوریه را از راهکار‌های اساسی در خاتمه دادن به بحران سوریه خواند و افزود: جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این مولفه‌ها، قصد برگزاری نشست مشترک میان دولت و مخالفان داخلی سوریه را دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه خط قرمز ایران، تقابل با خواست‌های بر حق مردم است، تصریح کرد: دولت دمشق باید با انجام اصلاحات داخلی به خواست‌ها و مطالبات مردم، پاسخ دهد و با ایجاد فضای گفت‌وگو بر معضلات امنیت داخلی، فائق آید.

پایان پیام/
 

کد خبر 152830

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha