به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، در حالیکه استان لرستان پس از استانه ای شمالی از پرباران ترین استان های کشور است هنوز مردم برخی مناطق روستایی این استان از نعمت آب بی بهره اند.
علی رغم تلاش های آب و فاضلاب روستایی استان لرستان هنوز بخش های از جمعیت روستایی این استان از نعمت آب بی بهره اند.
به نظر می رسد توجه بیشر مسئولان در تخصیص مناسب اعتبارهای آب رسانی می تواند گامی موثر در آبرسانی به مناطق روستایی این استان باشد.
بهره مندی 93درصدی جمعیت روستایی لرستان از نعمت آب
علیرضا کاکاوند مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی لرستان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: 93 درصد روستاهای لرستان آبرسانی شده اند.
وی با اشاره به اینکه دو هزار و 836 روستا در استان لرستان وجود دارد افزود: از این تعداد یک هزار و 960 روستا آبرسانی شده اند.
این مقام مسئول، بیان کرد: هم اکنون بیش از 800 روستای لرستان با جمعیتی بالغ بر 48 هزار نفر که معادل هشت درصد جمعیت روستایی لرستان هستند آبرسانی نشده اند.
کاکاوند کمبود اعتبارمناسب را از مشکلات فرا روی آب و فاضلاب روستایی لرستان خواند و اظهار داشت: در صورت تخصیص اعتبار این تعداد روستا نیز آبرسانی می شود.
اعتبارات آب و فاضلاب روستایی لرستان کافی نیست
مدیرعامل آب و فاضلاب لرستان اذعان داشت: روند اعتبارات آب و فاضلاب روستایی لرستان با حجم کاری این نهاد جواب گوی مشکلات نیست.
کاکاوند با بیان اینکه در دولت دهم به بحث آب روستایی توجه زیادی شده است، تصریح کرد: طی سه سال گذشته به اندازه تمام سنوات قبل از آن اعتبار به بخش آب روستایی لرستان تزریق شده اما هنوز این اعتبارها جوابگوی رفع مشکلات این حوزه نیست.
بالغ بر 80 درصد فعالیت های آب و فاضلاب لرستان در جهت رفع مشکلات ناشی از خشکسالی است
وی دیگر مشکل پیش روی آب روستایی را بحث خشکسالی خواند و اذعان داشت: به دنبال بروز این مشکل خشکسالی سالیان اخیر، عمده فعالیت های آبرسانی جهت جبران خشکسالی است.
کاکاوند افزود: بالغ بر 80 در صد فعالیت های این نهاد در جهت رفع مشکلات ناشی از خشکسالی است که به نوعی دوباره کاری محسوب می شود.
کاکاوند گرمای فصل تابستان را از دیگر مشکلات فرا روی آب روستایی خواند و افزود: از اواخر اردیبهشت تا اواسط شهریور ماه استفاده غیر مجاز از آب شرب برای آبیاری مزارع و باغات است.
استفاده غیر مجاز از آب شرب برای آبیاری مزارع و باغات
این مقام مسئول بیان کرد: متاسفانه برخی روستاییان از اعتبارهای وام جهاد کشاورزی بدون تامین آب خط انتقال آب بهره مند می شود و برای آبرسانی به این طرح ها از آب شرب به صورت غیر مجاز استفاده می کنند.
کاکاوند، مهم ترین راه رفع این معضل فرهنگ سازی خواند و اذعان داشت: روستائیان آب شرب را برای کشاورزی و غیره استفاده نکنند.
وی از دیگر مشکلات عرصه آب روستایی پرداخت نشدن هزینه آب شرب خواند و عنوان کرد: استان لرستان متاسفانه رتبه آخر کشوری را در بحث وصول مطالبات آب روستایی را دارد.
مدیرعامل آبفار لرستان با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی در این مورد نیز گفت: پرداخت مطالبات آب می تواند در نگهداری مجتمع های آبرسانی و توسعه طرح های آبرسانی به سایر مناطق روستایی استان موثر باشد.
کاکاوند با بیان اینکه مجتمع های روستایی با ظرفیت آبرسانی به چند روستا احداث می شود، اذعان داشت: متاسفانه برخی روستائیان از اجرای طرح آبرسانی به روستاهای مجاور از طریق یک مجتمع ممانعت می کنند.
وی در ادامه با اشاره به شاخص بهره برداری از آب روستایی گفت: بر مبنای قیاس اندازه گیری آن تا پایان سال 90 شاخص استان 34/75 بوده است در حالی که میانگین کشوری 75 درصد است.
کاکاوند بیان داشت: میانگین شاخص بهره برداری از آب روستایی در استان طی برنامه پنج توسعه باید به 90 درصد برسد.
وی اظهار کرد: در صورتی که روند پرداخت اعتبار مانند سال 90 باشد به طور قطع آبفار روستایی است به این آمار دست خواهد یافت.
تحقق مصوبه هیئت دولت در بخش آب روستایی
مدیرعامل آبفار لرستان گفت: در سفر سوم دولت مبلغ 75 میلیارد ریال به آب روستایی اختصاص داده شده که کل این اعتبار تاکنون محقق شده است.
وی افزود: این اعتبار تاکنون برای تسریع در روند ساخت 30 آبرسانی در مناطق روستایی لرستان هزینه شده است.
کاکانوند با اشاره به اینکه این تعداد مجتمع احداث و یا در حال احداث هستند، بیان کرد: برای ساخت این 30 مجتمع تاکنون بالغ 27 میلیاردتومان هزینه شده که بهره برداری از این مجتمع ها نیازمند تخصیص 13 میلیارد تومان است.
در لرستان هیچ منبع آبی سد برای آب شرب وجود ندارد
وی اذعان داشت: در استان لرستان هیچ گونه سد جهت آب شرب مورد مصرف مردم احداث نشده است.
کاکاوند با اشاره به وجود پتانسیل های مناسب آب در این استان، خاطرنشان کرد: احداث سدها در لرستان می تواند در بهتر کردن روند آبرسانی تاثیر گذار باشد.
مدیرعامل آبفار لرستان اذعان داشت: از ابتدای سال 91 تاکنون اعتباری معادل 5/14 میلیارد تومان به آب روستایی لرستان اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: در سال 90 نیز اعتباری معادل 42 میلیارد تومان مصوب شد که 33 میلیارد تومان تخصیص داده شده بود که جذب شد.
کاکاوند از عموم مردم خواست با توجه به فصل گرما و خشکسالی با توجه به تاکبدها انبیاء و اولیا و رهبر معظم انقلاب در مصرف آب صرفه جویی کنند تا امکان آبرسانی به سایر روستا ها فراهم شود.
پایان پیام/
نظر شما