کسایی احیاکننده نی در ایران بود/ رونمایی از آلبوم نای جان

آنچه در مراسم بزرگداشت حسن کسایی گذشت، نقش تاثیرگذار وی در فرهنگ هنر ایران بود زیرا معتقدند که کسایی احیاکننده نی در ایران است.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم بزرگداشت استاد حسن کسایی نوازنده بزرگ نی ایران عصر چهارشنبه 28 تیر با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر ایران مثل همایون خرم، الهی قمشه ای، حسن ناهید، ایرج نوذری، جمعی از هنردوستان و علاقه مندان استاد کسایی و خانواده وی در تالار وحدت برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم کلیپ تصویری که گویای زندگی نامه استاد کسایی و فعالیت های موسیقیایی وی بود پخش شد.

 

کسایی به عالم بالا متصل بود

در این مراسم الهی قمشه ای حسن کسایی را نوازنده متصل به عالم بالا خواند و گفت: کسایی اشعاری را می سرود که من به عنوان استاد ادبیات آنها را ندیده بودم.

باید کسایی به جامعه شناسانده شود.

در این مراسم همچنین خلیل کسایی پسر استاد کسایی به همراه محمود رفیعی یار روزهای واپسین عمر استاد کسایی قطعاتی را اجرا کردند.

 

خلیل کسایی پیش از اجرای قطعه موسیقی اش گفت: استاد کسایی نیاز به صحبت کردن ندارد باید مقداری به خود بیاییم برای ما زشت است که در تهران بزرگ یادواره کسایی برگزار می کند اما همزمان دو برنامه موسیقی با ان اجرا می شود امیدوارم جامعه موسیقی ایران با هم همدل شوند تا جایی که کسایی را بشناسند کسایی روح بلندی داشت.

خلیل کسایی سپس از شرکت کنندگان خواست به احترام استاد حسن کسایی یک دقیقه سکوت کنند.

 

در حاشیه این مراسم لوح فشرده ردیف نی استاد حسن کسایی به همت حوزه موسیقی مرکز موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری به سه زبان فارسی، انگلیسی، فرانسه منتشر شد.

 

در این مراسم، لیلی کسایی دختر استاد دست نوشته ای که سه سال پیش برای پدرش در فصلنامه ای منتشر کرده بود قرائت کرد و گفت: حسن کسایی مظلوم زیست و مظلومان رخت از جهان فرو بست.

 

کسایی موسیقی و شعر را با یکدیگر آشتی داد

در ادامه این مراسم استاد همایون خرم آهنگساز و نوازنده برجسته کشور با بیان اینکه حسن کسایی احیاکننده نی بود گفت: کسایی موسیقی و شعر را با یکدیگر آشتی داد.

 

همچنین، فیلمی به کارگردان مهرداد دفتری پخش شد که در ان بزرگان فرهنگ و هنر ایران مثل حسین علیزاده، محمدرضا لطفی، ضیاء موحد، هوشنگ ابتهاج، استاد حسن کسایی، فخری ملک پور پخش و درباره استاد کسایی پخش می شد که در آن فیلم درباره استاد کسایی سخن می گفتند.

 

حسین علیزاده در این فیلم گفت: سالهاست که کسایی را از رادیو نشنیده اند اما در گذشته مردم کسایی را از رادیو می شنیده اند من در عمر موسیقیایی ام یاد ندارم که مردم خاطره ای از نی کسایی نداشته باشند.

 

در این فیلم همچنین محمدرضا لطفی دیگر نوازنده و آهنگساز ایرانی که سابقه همکاری با استاد حسن کسایی داشته است گفت ما مخالف هر موسیقی نیستیم اما اگر موسیقی ایرانی تحت پوشش دیگر موسیقی ها برود که چراغ قوه به دنبالش بگردیم عادلانه نیست.

 

در این فیلم استاد حسن کسایی خاطره شکل گیری یکی از قطعه های نی معروفش اینگونه تعریف کرد و گفت: در سن 12 سالگی در بازار یک آقایی پیش از ظهر عبور می کرد و کاسب های بازار به آن اعتقادی داشتند و به وی سلام می دادند ضرب آهنگ این سلام دادن آنها در ناخوداگاه من نوشته می شد و من این قطعه را همانجا در ذهنم ساختم و در خانه اجرا کردم و در همه دنیا این قطعه صاحب پیدا کرد.

 

در این فیلم، حسن ناهید یکی از نوازندگان مطرح نی کشور در سخنانی به خاطراتش از آشنایی با حسن کسایی در 59 سال پیش در شیراز اشاره کرد و گفت: در 12 سالگی به استاد کسایی نامه ای نوشتم و خواستم مرا برای نی نواختن راهنمایی کند وی در نهایت لطف مرا راهنمایی کرد و بعد از گذشته 57 سال که من نزد استاد رفتم هنوز نامه مرا نگه داشته بود.

 

در ادامه مراسم آخرین آلبوم استاد کسایی با عنوان نوای جان با حضور استاد صدیق، همایون خرم، نادر گلچین، جواد کسایی، حمید اسفندیاری، رضوان مجلسی پور همسر استاد کسایی رونمایی شد و لوح یادبودی از طرف بانیان بزرگداشت استاد کسایی به همسر وی اعطا شد.

 

در پایان مراسم نیز شهرام میرجلالی از شاگردان جلیل شهناز و سعید رودباری و سعیدی قطعاتی را به یاد استاد کسایی اجرا کردند.

 

بر این اساس، در حاشیه این مراسم نمایشگاهی از 50 قطعه استاد کسایی که به همت فروغ بهمن پور گردآوری شده بود در تالار وحدت برپا شد.

 

مراسم بزرگداشت حسن کسایی به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری و موزه موسیقی در تالار وحدت برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 153435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha